Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η ανακοίνωση του Γιάνη Βαρουφάκη «για το σχέδιο Β και το παράλληλο σύστημα πληρωμών»


«Στην διάρκεια της πεντάμηνης διαπραγμάτευσης που συνετάραξε την Ευρώπη, και άλλαξε τους όρους του δημόσιου διαλόγου στην Ευρωπαϊκή

ήπειρο, το Υπουργείο Οικονομικών έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον υπό αντίξοες συνθήκες. Η καμπάνια των συστημικών ΜΜΕ να αποδομήσουν τον πεντάμηνο αγώνα της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για δημοκρατία και κοινό νου θα αποτύχει»

Η ανακοίνωση του τ. Υπουργού Οικονομικών, Βουλευτή Β’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ:

Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, και έως την ημέρα του Δημοψηφίσματος, ο τ. Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, ως όφειλε, και κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, επέβλεπε ομάδα εργασίας η οποία, με συντονιστή τον καθηγητή James K. Galbraith, επεξεργαζόταν σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αντίδρασης σε σχέδια υπονόμευσης της κυβέρνησης από τους δανειστές, συμπεριλαμβανομένων και των γνωστών σχεδίων εξώθησης της χώρας εκτός ευρωζώνης.

Όπως ο Ανδρέας, ή όπως ο Λένιν;

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Το σύνθημα απευθύνεται στον Τσίπρα από πολλές πλευρές, καλών προθέσεων, κακών προθέσεων, ύποπτων προθέσεων, κάθε είδους προθέσεων: Ξεφορτώσου τους! Ξεφορτώσου όσους σήκωσαν το χέρι εναντίον του δύσκολου συμβιβασμού με τους δανειστές.

Κάν' το όπως ο Ανδρέας, είναι το παρασύνθημα. Που αναφέρεται, όπως καταλαβαίνετε, στην ευκολία και την ταχύτητα με την οποία ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ αποφάσιζε ότι έθεσαν εαυτούς εκτός κινήματος όσοι σήκωναν ανάστημα στις αποφάσεις του.

Από την ακριβώς απέναντι μεριά, με καλές προθέσεις, με κακές προθέσεις, με ύποπτες προθέσεις, το μήνυμα απευθύνεται μέσω Διαδικτύου, αρθρογραφίας, δημόσιων παρεμβάσεων, στους "διαφωνούντες" επίσης από πολλές πλευρές: