Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ο φιλελές των φιλελέδων

Την καταψήφιση τόσο προσωπικά όσο και ως παράταξη, κάθε νομοσχεδίου που προτείνει αύξηση οποιουδήποτε φορολογικού συντελεστή και κατάργηση ή μείωση
οποιασδήποτε φοροαπαλλαγής, αν αυτή δεν αντισταθμίζεται από οικονομικά ισοδύναμη μείωση άλλων φορολογικών συντελεστών ανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αρκεί να εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ.

Αντίθετα αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ. θα κάνει ακριβώς τα ίδια αλλά μόνο σε προσωπικό επίπεδο.

Συνεστίαση της Οργάνωσης Μελών Μοσχάτου του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 8.30μμ


Αριστείδης Μπαλτάς: Προϋπολογισμός για τον πολιτισμό;... Αστεία πράγματα

Με ανοιχτά ζητήματα στο υπουργείο, με εντάσεις στους εποπτευόμενους φορείς και πενιχρό προϋπολογισμό, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του συγκεντρώνει χρόνιες εκκρεμότητες εν όψει του πολυνομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή και καταστρώνει με τους συνεργάτες του τη στρατηγική του μέλλοντος.

Στοχαστής και διανοητής, οραματίζεται τη διαπαιδαγώγηση των πολιτών σε θέματα πολιτισμού.

Μάχες οπισθοφυλακών για τα σκουπίδια στον Δήμο Βύρωνα


γράφει ο Πάνος Τριγάζης *

Ο δήμαρχος Γρ. Κατωπόδης, ο οποίος ανέλαβε την κύρια ευθύνη για τη διοίκηση του Δήμου Βύρωνα από τον περασμένο Σεπτέμβρη, διαδεχόμενος τον Ν. Χαρδαλιά, ύστερα
από 12 χρόνια νεοδημοκρατικής ηγεμονίας στην πόλη μας, βρίσκεται αντιμέτωπος με πρωτοφανή επίθεση εξ αριστερών, υποτίθεται.


Άκουσα έναν εκ των πολέμιων του δημάρχου, πρώην μέλος της παράταξής του, να τον χαρακτηρίζει «Τσίπρα του Βύρωνα», δηλαδή μνημονιακό και ό,τι άλλο καταμαρτυρούν στον πρωθυπουργό.

Αργυρούπολη: Ρεμπέτικο γλέντι στο "Υπόστεγο", την Κυριακή 22 Νοεμβρίου από τις 3.00μμ


Μείον ο Γαβριήλ


γράφει ο Θανάσης Καρτερός


Μείον άλλος ένας. Την έκανε και ο Γαβριήλ. Με αξιοπρέπεια και χωρίς κλαυθμούς και καταγγελίες, πήρε το καπελάκι της συνείδησής του και βγήκε στο ξέφωτο.


Υποτίθεται, βέβαια, ότι με τον λιτό -και όχι λυτό, όπως άλλοι- τρόπο που παραιτήθηκε περιόρισε τη ζημιά. Δεν έχει καμιά σχέση η στάση του με κείνη του Νικολόπουλου, για παράδειγμα. Καθένας όμως καταλαβαίνει ότι η ζημιά έγινε.

Μια βόλτα στο διαδίκτυο δείχνει τι θα γίνει απόψε στα κανάλια του έρωτα -αυτά γράφονται πριν από τα αισθαντικά δελτία- και αύριο στον Τύπο της αγάπης.

Η άγρια καπηλεία της «πρώτης κατοικίας»

γράφει ο Στάθης Σχινάς

Με βάση την πανελλήνια απογραφή πληθυσμού - κατοικίας της ΕΛΣΤΑΤ του 2011 το 87% των κατοικιών στην Ελλάδα είναι μέχρι 120 τ.μ.

Οι αλλαγές μετά το 2011 είναι σχεδόν μηδενικές γιατί ελάχιστες νέες κατοικίες χτίστηκαν ενώ τα στεγαστικά δάνεια που δόθηκαν ήταν σχεδόν μηδέν.

Επί 6.371.901 κατοικιών στο σύνολο της χώρας οι 5.520.872 είναι μέχρι 120 τ.μ. (86,64%).