Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

12o Ανταλλακτικό Παζάρι Ιματιοθήκης Αγίου Δημητρίου, την Παρασκευή 5 Ιουνίου


Νέα Σμύρνη: Αγορές χωρίς μεσάζοντες, με… υπεργολάβους; Όχι ευχαριστώ!

Και ξαφνικά, την άνοιξη του 2015 όλοι θυμήθηκαν τις αγορές χωρίς μεσάζοντες. Από τη μια μεριά η παράταξη του κ. Κουτελάκη και από την άλλη η δημοτική αρχή του κ. Τζουλάκη.

Και όσοι ακόμη θυμάστε και τους δύο να διαφωνούν το 2012, ως ενιαία δημοτική αρχή τότε, με τη διοργάνωση από τον δήμο τέτοιων αγορών, δεν έχετε τρελαθεί. (Θυμίζουμε ότι αρνητική ήταν η τοποθέτηση της δημοτικής αρχής διά του αντιδημάρχου κ. Συρίγου, μέλους του ΔΣ της Κεντρικής Λαχαναγοράς).

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα; Θα ήμασταν όλοι χαρούμενοι αν ήταν έτσι. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται όμως δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Η Περιφέρεια Αττικής αλλάζει το αναπτυξιακό πρότυπο - Άρθρο της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου


Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στην εβδομαδιαία εφημερίδα «HELLENIC MAIL» με τίτλο: «Η Περιφέρεια Αττικής αλλάζει το αναπτυξιακό πρότυπο».

Βασικά σημεία του άρθρου της Περιφερειάρχη:
• Επιδιώκουμε να αλλάξουμε το αναπτυξιακό πρότυπο, τροποποιώντας ριζικά τα όσα μέχρι σήμερα θεωρούνταν δεδομένα και είναι ακριβώς εκείνα που οδήγησαν στη στρεβλή ανάπτυξη και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις κρίσης χρέους.
• Στην Περιφέρεια Αττικής βάζουμε τέλος σε μια δήθεν αναπτυξιακή πολιτική που αφορούσε την «επιφάνεια». 
• Βάζουμε τις βάσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτέλεσαν και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας. 
• Ζητούμενο είναι σήμερα η πραγματική ανάπτυξη ως το κατάλληλο εργαλείο που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ανεργία. 
• Στηρίζουμε την καινοτόμο δραστηριότητα σε τρία επίπεδα εξειδίκευσης που συνιστούν παράλληλα τρεις σοβαρές προκλήσεις/ευκαιρίες για την Αττική: Πρόκειται για τη δημιουργική οικονομία, τη γαλάζια οικονομία και τη βιώσιμη οικονομία των αναγκών. 
• Η Περιφέρεια Αττικής αλλάζει το υπόδειγμα άσκησης διοίκησης, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη συμμετοχικού σχεδιασμού και προγραμματισμού μέσα από την εγκαθίδρυση μηχανισμών διαβούλευσης και κοινωνικού ελέγχου.

Eπανεξετάζεται η εκποίηση 28 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ

γράφει η Ελένη Πορτάλιου *

Η υπόθεση της εκποίησης των 28 κτιρίων του δημοσίου μέσω ΤΑΙΠΕΔ εξετάζεται από την
Εισαγγελέα Διαφθοράς κα Αγγελική Τριαντάφυλλου, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο από τους δικηγόρος Γιάννη Καρδαρά και Γιάννη Βρέλλο, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Τα 28 κτίρια, μεγάλης οικονομικής αξίας, ομαδοποιούνται σε δύο χαρτοφυλάκια και αφορούν σημαντικές κυβερνητικές/δημόσιες υπηρεσίες και βασικά υπουργεία (Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού, Παιδείας, Δικαιοσύνης).

Η υπογράφουσα το άρθρο και η Μαριλένα Ιατρίδου, πολιτικός μηχανικός, μέλη και οι δύο της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, καταθέσαμε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς σχετικό φάκελο - προσωπικά έδωσα και ένορκη κατάθεση. Θέσαμε υπ’ όψιν της τα αποδεικτικά εκείνα στοιχεία που, κατά την κρίση μας, θεμελιώνουν εύλογες αιτιάσεις για μη σύννομες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, με αποτέλεσμα η πώληση να είναι εξαιρετικά επαχθής για το δημόσιο.

Υπογράφτηκε καλή συμφωνία !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 04.06.2015

Ηλιούπολη: Καλοκαιρινή Συναυλία των Μουσικών εργαστηρίων, την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 11.00πμ

Ο «Πολιτιστικός-Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου» καλεί την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 11.00πμ στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, στην Καλοκαιρινή Συναυλία των Μουσικών εργαστηρίων.

Τα μέλη των Μουσικών Εργαστηρίων, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες, θα ανέβουν στη σκηνή και θα παρουσιάσουν μουσικά κομμάτια με αρμόνιο, πιάνο και κρουστά, ενώ παράλληλα θα συντροφεύσουν το κοινό με επιλεγμένα τραγούδια.

Τη διδασκαλία και επιμέλεια της παρουσίασης έχουν οι Σεκλειζιώτη Αναστασία (Δασκάλα πιάνου, αρμονίου) & Σπανόπουλος Γιώργος (Δάσκαλος κρουστών). Διδασκαλία μπουζουκιού, Καραχάλιος Νίκος.

Συμμετέχει η δημοτική χορωδία του Δήμου Ηλιούπολης με μαέστρο χορωδίας την Κουτίβα Βαρβάρα.

"Στο σπίτι" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, την Τετάρτη 10 Ιουνίουστις 9.00 & 11.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 9.00 & 11.00μμ προβάλλει την ταινία "στο σπίτι" του Αθανάσιου Καρανικόλα.

Η προβολές γίνονται στο Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης «Μελίνα Μερκούρη (Λεωφ. Ειρήνης 50).

Από τις καλύτερες ταινίες της φετινής κινηματογραφικής περιόδου. Πρόκειται για την ιστορία της Νάντιας, μιας γυναίκας από τη Γεωργία που εργάζεται ως οικιακή βοηθός εδώ και δώδεκα χρόνια σε ένα πλούσιο σπίτι απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη και την αγάπη των μελών της οικογένειας.

Γιορτή για τον ένα χρόνο Κ.Ι.Φ.Α. Νέας Σμύρνης, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 7.00μμ



Τρένο η Ηλιούπολη στο πόλο ανδρών για την άνοδο στην Α1

Ο Γ.Σ.Ηλιούπολης έχοντας το απόλυτο στις νίκες (5 στα 5) οδηγεί την κούρσα στον Α' γύρο του Ομίλου Ανόδου της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών που έγινε στο Ιλίσιο κολυμβητήριο το τριήμερο 29-31 Μαίου.


Τα αποτελέσματα της ομάδας της Ηλιούπολης: 

Γ.Σ.Η. - Ν.Ο.Χαλκίδας 16- 5
Γ.Σ.Η. - Ν.Ε. Πατρών 11- 5
Ηλυσιακός - Γ.Σ.Η. 5- 6
Γ.Σ.Η. - Ν.Ο. Πατρών 12- 3
Ν.Α.Ο.Κέρκυρας - Γ.Σ.Η. 7-13

Βαθμολογία Α' γύρου Play-off

Ρένα Δούρου, για τον αποτεφρωτήρα: "Τί δεν καταλαβαίνουν που καταλαβαίνουν όλοι οι πολίτες;"

Ακόμη και σήμερα, σε στιγμές κρίσιμες για την πατρίδα, κάποιοι επιμένουν να προσβάλλουν την κοινή λογική με αφορμή την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ
να εκμισθώσει τον Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων του Συνδέσμου κατά τη μεταβατική περίοδο απομάκρυνσής του από τον αστικό ιστό.

Ο Σύνδεσμος, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, πήρε μία απόφαση οικονομικά επωφελή:
  • για τους πολίτες που κερδίζουν τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ.
  • για τις υγειονομικές μονάδες που θα πληρώνουν τουλάχιστον 5% λιγότερο το κιλό τα απόβλητα.
  • για τον ΕΔΣΝΑ (το δημόσιο) που γλυτώνει από τις ανείσπρακτες οφειλές των νοσοκομείων, που σήμερα φθάνουν τουλάχιστον τα 11 εκατομμύρια ευρώ.
Και όλα αυτά θα γίνουν άμεσα, με διαφάνεια, μέσω πλειοδοτικής δημοπρασίας, χωρίς φωτογραφικές διατάξεις, ανοικτής σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Τί από όλα αυτά δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν κάποιοι συγκεκριμένοι;

Θα καθυστερήσει η συμφωνία 3 χρόνια...


Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη 03.06.2015

Πρόσθετα στοιχεία για την υπόθεση της παράνομης κατανομής πόρων ΕΣΠΑ, δίνει η Περιφέρεια Αττικής

Στο πλαίσιο της περαιτέρω έρευνας που διεξαγάγει η Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από τις πρόσφατες καταγγελίες του ΠΑΚΟΕ σχετικά με τα ΤΟΠΣΑ της Περιφέρειας, διαπιστώνεται ότι:

Ο τέως περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του τέως περιφερειάρχη, στον οποίο αναφέρεται η καταγγελία, είχε δηλώσει στο Τμήμα Συλλογικών Οργάνων της Περιφέρειας Αττικής, διεύθυνση αλληλογραφίας, τηλέφωνο και λοιπά στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία ταυτίζονται με εκείνα του ΚΕΑΕΠ - γεγονός που μπορεί να επιβεβαιώσει κανείς με μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο.

Τέλος, αναφορικά με την πρόσφατη απόπειρα του τέως περιφερειάρχη να αντιδράσει στα καταγγελλόμενα με επίκληση της αποστολής των φακέλων των ΤΟΠΣΑ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η απάντηση του Συνεδρίου δεν αφήνει περιθώρια παρανοήσεων. Δηλώνει, με την 110/2013 πράξη του Ζ’ Κλιμακίου, αναρμόδιο και απέχει από οποιοδήποτε έλεγχο - «Κατ’ ακολουθία το Κλιμάκιο στερείται αρμοδιότητας για τη διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας. Για τους λόγους αυτούς απέχει του ελέγχου».

Η έρευνα συνεχίζεται και τα αποτελέσματά της αποστέλλονται στις εισαγγελικές αρχές…

Ο δήμαρχος Γλυφάδας για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων

Στη σωστή κατεύθυνση εκτιμά ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου ότι βρίσκεται η πρωτοβουλία της κυβέρνησης και συγκεκριμένα της Υπουργού κ. Βαλαβάνη και της Περιφέρειας Αττικής, που έγινε κατόπιν συζήτησης
του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καπάταη με τους εμπλεκόμενους Δήμους.

Η δημιουργία ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ στο Ελληνικό είναι πέρα κι έξω από οποιαδήποτε σκέψη και σχεδιασμό, τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπανικολάου στη δήλωση που ακολουθεί:

Τις τελευταίες δεκαετίες τα νότια προάστια της Αττικής έχουν γίνει πόλος έλξης για δεκάδες χιλιάδες νέους κατοίκους και επισκέπτες, αλλά και για χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Νέα Σμύρνη: 2η έκθεση φωτογραφίας του Συλλόγου Ιμβρίων, 5 - 14 Ιουνίου


Προχωρά το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων στο χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό

Καταλυτική είναι η παρέμβαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων δήμων.

Υπεκφεύγει ο κ. Κωνσταντάτος που είχε συμφωνήσει με το σχεδιασμό.

Την Τετάρτη 03 Ιουνίου, η Νάντια Βαλαβάνη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα παραχώρησης 12 στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, μετά την ενημέρωση που είχε από τον αντιπεριφερειάρχη Ν. Τομέα Αθηνών Χρ. Καπάταη. Ο τελευταίος ενημέρωσε την αν. υπουργό για το αίτημα των τεσσάρων δήμων.

Αθλοδιακοπές Νέας Σμύρνης 2015 - Λεπτομέρειες Συμμετοχής και Αίτηση


Το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης ενημερώνει για την έναρξη των εγγραφών στο πρόγραμμα «Αθλοδιακοπές 2015».

Οι εγγραφές λήγουν την Τετάρτη 10 Ιουνίου και γίνονται στο Γραφείο
Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, Ελ.Βενιζέλου 78, 1ος όροφος.


Πληροφορίες: 210-9350831, 210-9350662, 210-9350276
Ώρες εγγραφών: Δευτέρα έως Πέμπτη 08.00-13.30 και Παρασκευή 08.00-13.00

Μη λες ονόματα...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ 04.06.2015

Ισχυρή πλειοψηφία

Κυκλοφορεί η άποψη ότι η συμφωνία στην οποία θα καταλήξει -εάν καταλήξει- η κυβέρνηση με τους δανειστές δεν θα είναι τέτοια που να μπορεί να περάσει από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Η άποψη αυτή είναι λανθασμένη για δύο λόγους:

Πρώτον, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει μέχρι σήμερα πως δεν είναι απ' αυτούς που κάμπτονται εύκολα. Η διαπραγμάτευση ώς τώρα δεν ήταν περίπατος στην εξοχή, αλλά πορεία διά πυρός και σιδήρου. Έχει συναίσθηση του ρόλου του και των υποχρεώσεών του απέναντι στον λαό, το κόμμα και την ευρωπαϊκή Αριστερά, της οποίας είναι ο ντε φάκτο ηγέτης.

Γ. Τσιρώνης: Απόλυτα συμβατή με τον νέο ΕΣΔΑ η δήλωση της Βαλαβάνη για το Ελληνικό


Απόλυτα σύμφωνη και συμβατή με όλο τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό που παρουσιάστηκε χθες είναι η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη που έγινε
κατόπιν συνεργασίας του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καπάταη με τους δημάρχους της περιοχής, για παραχώρηση έκτασης 12 στρεμμάτων στο Ελληνικό για διαχείριση απορριμμάτων 4 όμορων δήμων, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης.

Όπως σημειώνει, «ο νέος ΕΣΔΑ προβλέπει -σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας- ότι ήπιες και μη οχλούσες χρήσεις διαχείρισης απορριμμάτων, που δεν έχουν καμία σχέση με ΧΥΤΑ και με ΧΥΤΥ, άνετα μπορούν να γίνουν σε χώρους μέσα στους δήμους.

Παρόλο που το υπουργείο μας δεν έχει δικαιοδοσία να χωροθετεί χώρους διαχείρισης απορριμμάτων, αφού είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκτάσεις όπως αυτή του πρώην αεροδρομίου είναι κατάλληλες για τέτοιες χωροθετήσεις».

Πηγή: www.avgi.gr


Διαβάστε ακόμα:

Η τρομώδης σκυταλοδρομία των βραδινών δελτίων

γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης


Πρόσφατη έρευνα Αμερικανικού πανεπιστημίου έδειξε ότι η πολύωρη τηλεθέαση καταστροφικών γεγονότων μπορεί να προκαλέσει μετατραυματικό σοκ.

Βλέπει ο τηλεθεατής πολέμους, σεισμούς, τυφώνες, λοιμούς και τραντάζεται συθέμελα, νοιώθει ότι τα φοβερά γεγονότα συμβαίνουν στον ίδιο ή ότι πρόκειται να του συμβούν στο μέλλον. 

Βιώνει το τραύμα των άλλων ως τραύμα δικό του και τούτο το βίωμα δεν είναι παίξε γέλασε, προκαλεί μελαγχολία, θλίψη, θυμό, ζάλη, πονοκεφάλους, λιποθυμίες, ταχυκαρδίες.

Έρχεται νέο δημόσιο αποκεντρωμένο μοντέλο διαχείρισης των αποβλήτων


Τα τρομακτικά κενά και τις ελλείψεις δεκαετιών στη διαχείριση των πάσης φύσεως αποβλήτων, τα οποία, εκτός των άλλων, πληρώνουμε πανάκριβα υπό μορφή τσουχτερών
χρηματικών προστίμων, φιλοδοξεί να καλύψει το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, το οποίο δίδεται για διαβούλευση προκειμένου να οριστικοποιηθεί.

Με αυτό κατοχυρώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και εισάγεται νέο αποκεντρωμένο μοντέλο διαχείρισης, το οποίο πατάει στην πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση των υλικών, με φορέα υλοποίησης την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εργαλείο τα τοπικά σχέδια διαχείρισης αποβλήτων, τα οποία οφείλουν οι δήμοι να εκπονήσουν εντός πέντε μηνών από τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου.

Ακόμα και η μόδα περνάει ζόρια...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 04.06.2015

Θ. Παπακωνσταντίνου: «Υποτυπώδης δικαίωση να κυβερνούν παιδιά ή εγγόνια ανταρτών»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν δημιουργό που εξακολουθεί να είναι σε πλήρη εγρήγορση και δηλώνει: "...Όπως έστρωσες κοιμήσου κι ό,τι σπείρεις θα θερίσεις...".

Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και γλιτώσαμε τον ψυχαναλυτή, αποφανθήκαμε κάτι φίλοι χθες το απόγευμα. Κι ας το πάρει πάνω του κι ας είναι ο αυτοσαρκασμός ελιξίριο του εγωισμού.

συνέντευξη στη Δήμητρα Κακαουνάκη

Στη διαβούλευση η Αναθεώρηση Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ)

To Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας θέτει σε δημόσια διαβούλευση το αναθεωρημένο περιεχόμενο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), μετά από επεξεργασία της σχετικής μελέτης
από κοινού με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο καθορίζει τη στρατηγική, τις πολιτικές και τους στόχους για τη διαχείριση των αποβλήτων σε εθνικό επίπεδο.

Ο αναθεωρημένος στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός συμπυκνώνει τη ριζικά διαφορετική πολιτική αντίληψη της νέας διακυβέρνησης προς ένα νέο μοντέλο διαχείρισης αποβλήτων σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, με άξονες προτεραιότητας την αποκέντρωση των δραστηριοτήτων σε δημοτικό επίπεδο, την ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση της ανακύκλωσης, τη μικρή κλίμακα των μονάδων επεξεργασίας και ανάκτησης, την ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής, την αναβάθμιση του ρόλου των δήμων και κυρίως την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης αποβλήτων.

Άνω Ποταμιού

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Βοηθούν όμως στη διαπραγμάτευση, πρέπει να το παραδεχτούμε. Όλοι τους και χωρίς καμιά ιδιαίτερη πρόσκληση. Εθελοντικώς.

Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και τα μεγάλα κανάλια, και το Συγκρότημα, και πλείστοι όσοι παράγοντες.

Βοηθούν με όσα λένε αυτή την κρίσιμη στιγμή, με ρεπορτάζ, με δηλώσεις, με ανακοινώσεις. Με ουσιαστικά, επίθετα και άκρως επιθετικούς προσδιορισμούς.