Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: “Πόλεμος” στο facebook για το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης των παιδιών

Θέμα έγινε από τον ιστότοπο  geitoniamou.gr η κόντρα που εξελίχτηκε στο facebook με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του προγράμματος καλοκαιρινής απασχόλησης
των παιδιών που αποφάσισε η δημοτική αρχή Κωνσταντάτου.

Η ουσία είναι ότι παρέμεινε αναπάντητο από τη διοίκηση το ερώτημα ότι με το ίδιο κόστος ο ιδιώτης θα εξυπηρετεί μέχρι 650 παιδιά - δηλαδή τα μισά περίπου από όσα εξυπηρετούσε το πρόγραμμα επί διοίκησης Χρήστου Κορτζίδη.

Ο κ. Κωνσταντάτος περιορίσθηκε σε σπέκουλες, συκοφαντίες και απόπειρες αδύνατων συμψηφισμών, ο δε έμμισθος σύμβουλός του διεύρυνε τη βρώμικη χαβούζα με την οποία έχουν "εμπλουτίσει" τον δημόσιο πολιτικό λόγο από όταν (κυρίως) τους ανατέθηκε η διοίκηση.

Κι επειδή ζούμε σε μικρό δήμο και οι περισσότεροι γνωριζόμαστε: Καλό το παραμύθι τους
, μα χιλιοειπωμένο. Ας βρούνε και τον δράκο για να γίνει πιστευτό τουλάχιστον στα παιδάκια...

Συνελήφθη ληστής φαρμακείου της Άνω Γλυφάδας

Συνελήφθη στο Μαρούσι ένας 37χρονος που είχε διαπράξει πολλές ένοπλες ληστείες  σε φαρμακεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, μετά από πολυήμερη έρευνα του προανακριτικού υλικού ληστειών σε βάρος φαρμακείων, που είχαν διαπραχθεί το τελευταίο δίμηνο, εξακρίβωσε ότι δράστης είναι το ίδιο άτομο.

Ο δράστης που ενεργούσε πάντα μόνος του, επέλεγε ως στόχους του φαρμακεία, στα οποία ιδιοκτήτης ή υπάλληλος ήταν γυναίκα. Στην συνέχεια, βεβαιωνόταν ότι δεν υπάρχουν πελάτες στον χώρο και κατόπιν εισέρχονταν προσποιούμενος τον πελάτη. Με την απειλή πιστολιού αποσπούσε χρηματικά ποσά και διέφευγε επιβιβαζόμενος σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Έγκλημα στη Βάρη: 43χρονη δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου

Με δύο θανάσιμες μαχαιριές δολοφόνησε την 43χρονη σύντροφό του από την Βουλγαρία 37χρονος έξω από το σπίτι της μητέρας της το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, πρόκειται για έγκλημα πάθους,  που είχε
ως αποτέλεσμα να βρει φριχτό θάνατο η 43χρονη γυναίκα κυριολεκτικά στην μέση του δρόμου.

Δράστης ο 37 ετών σύντροφός της, ο οποίος είναι ομοεθνής της και σύμφωνα με μαρτυρίες την ζήλευε παθολογικά.

Όποιος δεν ρισκάρει, δεν πίνει σαμπάνια!

Βρε που καταντήσαμε, όμως, βρε αδερφάκι μου, μετά την πρώτη χαρά που πήραμε στα τέλη του Γενάρη, ε!? 

Χαρήκαμε, ελπίσαμε, τραγουδήσαμε, κάποιοι δακρύσανε κι όλας, από συγκίνηση -και να τώρα που έρχονται και σου λένε ότι δύο είναι οι λύσεις που προδιαγράφονται στον ορίζοντα και κόψε εσύ τώρα το λαιμό σου κι αποφάσισε…

Η πρώτη λύση είναι, λέει, ο επώδυνος συμβιβασμός. Να συνεχίσομε, λέει, να ονομάζουμε το ψάρι, κρέας και τον καθημαγμό της κοινωνίας μας να συνεχίσομε, λέει, να τον ανεχόμαστε και να τον ονομάζομε, λέει, "μεταρρυθμίσεις".

Ο Νανόπουλος, ο Βαρουφάκης και η δικτατορία των μετρίων

της Δέσποινας Παπαγεωργίου

«Μου έλεγε, δύο μήνες πριν πεθάνει, ο Χρήστος Σβολόπουλος - ο πρύτανης των Ελλήνων αθλητικογράφων: “Κάποτε, ήρθε στην εφημερίδα γυρεύοντας δουλειά ένας νέος, άγνωστος συντάκτης.

Τον έστειλα να περιγράψει ένα ματς. Μου παρέδωσε τα χειρόγραφά του και εντυπωσιάστηκα!… 

…Έξοχο κείμενο, γλαφυρό, ουσιώδες! Το δημοσίευσα. Τι ήταν να το κάνω; Από την άλλη μέρα, όλοι οι μέτριοι συνάδελφοι συνασπίστηκαν και τον έστησαν στα έξι μέτρα! Και τελικά, αυτός ο νέος που θα γινόταν σπουδαίος δημοσιογράφος, σιχάθηκε, κουράστηκε, από τον εξουθενωτικό πόλεμο που του γινόταν, από τους μέτριους, επαναλαμβάνω, και τα παράτησε…”»: αυτά έγραφε από τη στήλη του στα ΝΕΑ το 1998 ο γνωστός στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, στον πρόλογό του για την υπόθεση Νανόπουλου, που τότε είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Δεν ξανάγινε!... Όλοι συμφώνησαν!...


O Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 30.04.2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ας συνειδητοποιήσουμε ότι τα πάντα είναι ζήτημα διεκδίκησης και πολιτικής βούλησης…»

Πιάνει τόπο η δουλειά της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ακόμη ένα «βέλος» στη φαρέτρα της Διακομματικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων αποτελούν οι δηλώσεις του Προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος μιλώντας στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung (στο πλαίσιο της 70ης επετείου της απελευθέρωσης από τον Ναζισμό), εξέφρασε την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Ελλάδας περί καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων.

«Δεν είμαστε μονάχα πολίτες που ζουν στο σήμερα και στη σύγχρονη εποχή αλλά είμαστε επίσης απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου - και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων περιοχών, όπου επονείδιστα γνωρίζαμε λίγα σχετικά με αυτό το θέμα για τόσο μεγάλο διάστημα. Είναι το σωστό για μια χώρα που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της όπως η δική μας να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για την καταβολή επανορθώσεων», τόνισε ο 75χρονος Γερμανός Πρόεδρος.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Άγριο ψαλίδι στην καλοκαιρινή απασχόληση

Με πρόταση της δημοτικής αρχής την οποία ψήφισε και η παράταξη του Ευάγγελου Βαζαίου η καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση παιδιών από 5 έως 12 ετών
θα ανατεθεί σε εταιρεία.

Για το πρόγραμμα θα διατεθούν 64.000 € όσα δηλαδή και πέρυσι. Με αυτό το ποσό πέρσι ο δήμος είχε προσλάβει 37 γυμναστές και άλλες ειδικότητες και 2 γιατρούς. Επιπροσθέτως πέρσι στο πρόγραμμα αξιοποιήθηκαν γυμναστές του ΟΝΑΔΕΑ, νοσηλεύτριες των ΚΑΠΗ και μόνιμες καθαρίστριες των σχολείων.

Εύλογα λοιπόν το ερωτήματα που έθεσε ο Βασίλης Μπούκας εισηγητής της Δημοτικής Συνεργασίας για τον αριθμό των παιδιών που θα εξυπηρετηθούν φέτος στο πρόγραμμα της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης, για το ωράριο και τη χρονική διάρκειά του.

Στα ερωτήματα αυτά οι απαντήσεις ήταν αόριστες και αντιφατικές.

Ένας γνωστός αναρχικός γράφει για ποιό λόγο αυτή η βία δεν έχει άλλοθι

Ούτε στα Εξάρχεια, ούτε στον Βαρουφάκη, ούτε στον Ορφανό, ούτε σε κανένα, ποτέ και πουθενά! Τσακίστε τον φασισμό στου μυαλού την σκοτεινή την γειτονιά...

(Βγάλτε τα μαύρα ρούχα και τις κουκούλες για να σκεφτείτε, προτού είναι οριστικά αργά για εσάς και εμάς μαζί...)

Η εκδίωξη του Γιάννη Βαρουφάκη και της συντροφιάς του από τον λούμπεν πολιτικό χουλιγκανισμό  που με εξουσιοφασιστικές  πρακτικές στα Εξάρχεια και στις συγκεντρώσεις εφαρμόζουν  την «πολιτική» του τραμπουκισμού σε όποιον δεν είναι με το «τοπικό Κρατίδιο» της φοβέρας και της σκλαβιάς, είναι μια στενάχωρη υπόθεση που μόνο οι πολιτικοί χώροι μπορούν να λύσουν με τα «όπλα» της αυτοοργάνωσης, της περιφρούρησης και του διαχωρισμού.

Ο λούμπεν πολιτικός χουλιγκανισμός που έχει «ιερό και όσιο» την βία και τη «δημοκρατία» της εκδίκησης είναι η άλλη σκοτεινή πλευρά που συμπληρώνει τον φασισμό και όσο «γυρνάμε την πλάτη» τόσο πιο συχνά θα τον βρίσκουμε μπροστά μας!

Τι ποινή προβλέπεται;...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 30.04.2015