Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων την Τετάρτη 11 Ιουνίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος – Αθήνα. Τηλ. 210.32.42.386, φαξ 210.38.45.434
www.omosp-goneon-athinas.org & omosp.goneon.athinas@gmail.com


Αθήνα 3 Ιουνίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ!


Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες γονείς της Αττικής που δεν το βάζουν κάτω. Μέσα από πολλές, μαζικές, ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις και με συνθήματα όπως: «ΔΙΩΧΝΟΥΝΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ- ΚΛΕΙΝΟΥΝΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΛΟΥΒΙΑ», «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ», στέλνουν μηνύματα αντίστασης στην πολιτική συρρίκνωσης του μορφωτικού δικαιώματος των παιδιών τους.
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΕΕΙ:
Θα συγχωνευτούν και θα καταργηθούν σχολεία για παιδαγωγικούς λόγους. Αναρωτιόμαστε ποιος είναι αυτός ο παιδαγωγικός λόγος που ορίζει ότι τα 25 παιδιά δημοτικού στην τάξη να μαθαίνουν καλύτερα από τα 15. 
 
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ! ΔΗΜΟΣΙΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ!

Ξεσηκωμός ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων στη Γλυφάδα

Οι ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές
κλείνουν ένα δημοτικό σχολείο στη Γλυφάδα.
Τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου
ζητάει η "Ανατροπή στη Γλυφάδα".
 
Σε αγωνιστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των συλλόγων γονέων του 3ου και 18ου Δημοτικών Σχολείων Γλυφάδας που συγκλήθηκαν με θέμα την αντίδραση των γονέων, του δήμου και των φορέων της πόλης ενάντια στη συγχώνευσή τους.

Η Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την αγωνιστική της αντίδραση στις συγχωνεύσεις σχολείων και ειδικότερα στη συγχώνευση του 3ου με το 18ο Δημοτικό Σχολείο και κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει εκτάκτως άμεσα για να εκφράσει την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και να στηρίξει ουσιαστικά τις αποφάσεις των γονέων τόσο για την απόσυρση της σχετικής υπουργικής απόφασης όσο και για την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου στέγασης του 18ου δημοτικού. (Απόφαση του Δ.Σ για τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου όπου βρίσκεται το παλιό υπό ανακατασκευή σχολικό κτίριο και πίεση προς την Κυβέρνηση για την άμεση ολοκλήρωση της κατασκευής του).

Στη συνέλευση αυτή παρεβρέθηκαν εκπρόσωποι του συλλόγου δασκάλων, της ένωσης γονέων και κηδεμόνων και αντιπροσωπείες δημοτικών παρατάξεων. Ανάμεσά τους και ο επί κεφαλής της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης, η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Βαγγελάτου και πολυμελής αντιπροσωπεία.

Β-Β-Β : Κάλεσμα για παρουσία των πολιτών στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο 10 Ιουνίου

Το πολύ σοβαρό θέμα της προσπάθειας περίφραξης της παραλίας του Αγ. Νικολάου Καβουρίου, που με την αγωνιστική τους διάθεση ανέδειξαν και απέτρεψαν οι κάτοικοι, ήρθε για συζήτηση την Τρίτη 3/6/2014 στη 1.00 μμ σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, η σύγκληση του οποίου κοινοποιήθηκε λιγότερο από 24 ώρες πριν. Όπως ήταν
αναμενόμενο, η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας.

Οι κάτοικοι και οι φορείς που παρακολουθούν την εξέλιξη του γεγονότος , το οποίο έχει πολύ περισσότερο και σοβαρότερο υπόβαθρο από ό,τι αρχικά δείχνει, θέλουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει μια ανοιχτή Δημόσια συζήτηση, με σκοπό να αποκαλυφθούν όλες οι κρυφές πτυχές της υπόθεσης .

Ελληνικό-Αργυρούπολη : κι άλλη λάσπη από την Ενωμένη Πόλη...

Η μακροχρόνια (και όχι μόνο προεκλογική) χυδαιότητα συνεχίζεται και μετά τις εκλογές ασταμάτητα. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη την πήρε νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του κυρίου Κωνσταντάτου, αντιπρόεδρος σωματείου υπαίθριου εμπορίου.

Η ανακοίνωση της αντιπροέδρου κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μέσω γνωστής και μη εξαιρετέας "ενημερωτικής" ιστοσελίδας με τον καθόλου ευρηματικό για  γκαιμπελίσκους τίτλο "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 1000 € πρόστιμο στο Λούνα Παρκ του θανάτου...11.000€ σε παράνομο μικροπωλητή!!"... Και βέβαια έχει μοστραριστεί στη σελίδα του νέου δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Φυσικά κανείς δεν περιμένει από μια νέα δημοτική σύμβουλο να γνωρίζει τις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά η πρεμούρα να εκδώσει την ανακοίνωση ως αντιπρόεδρος και η φροντίδα της να τη διακινήσει ως δελτίο τύπου του σωματείου δεν της άφησαν χρόνο να ενημερωθεί.

Πρόκειται για την ίδια πρεμούρα με την οποία ο ίδιος ο κ. Κωνσταντάτος βιάστηκε (δυο μέρες μετά τις εκλογές - 27 Μαϊου) να καταγγείλει
από την προσωπική του σελίδα τον δήμαρχο ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το φετεινό καμπ ("πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης"), ενώ
ο  Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν αυτός που απέρριψε ως μη νόμιμη  την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την πρόσληψη των αναγκαίου προσωπικού.

Με εντολή Σαμαρά

του Τάσου Αναστασίου από την "Αυγή" (06.06.2014)

Ωραία. Και μετά;

γράφει ο Άγγελος Τσέκερης
 
Στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια καθαρή νίκη με τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες. Κέρδισε τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και πάλεψε στα ίσια για τον Δήμο της Αθήνας. Με το σπαθί του κέρδισε άλλη μία Περιφέρεια, και πάρα πολλούς δήμους στη Β' Αθηνών και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό που δεν κατάφερε, είναι να πετύχει ένα ποσοστό ανατροπής στις περιφερειακές εκλογές.
 
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση πέτυχε δύο από τους στόχους της. Να χάσει με διαφορά θεωρητικά αναστρέψιμη και να αποφύγει την εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Με αυτά τα δεδομένα, και με τη βοήθεια των εξαιρετικά φιλικών καναλιών, κατάφερε να διαχειριστεί αξιοπρεπώς την ήττα της.

Από τον Μάιο του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επταπλασιάσει την εκλογική του δύναμη και δείχνει να τη σταθεροποιεί. Το 28% είναι άθλος, αλλά δεν συγκροτεί όρους καθαρής κοινωνικής πλειοψηφίας. Για να πετύχει τους στόχους του, είναι υποχρεωμένος να κάνει ένα δεύτερο ποσοτικό άλμα και αυτό μπορεί να το καταφέρει μόνο αντιμετωπίζοντας τις υποκειμενικές του αδυναμίες και βελτιώνοντας τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Και μιλώντας για υποκειμενικές αδυναμίες, ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πολύ καλά τι ακριβώς πρέπει να διορθώσει. Το πρόβλημα είναι ότι για να το κάνει πρέπει να διαταράξει τις πολύπλοκες εσωτερικές του ισορροπίες.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Μ.Κ.Ι.Ε. : Αλλού είναι οι ευθύνες κ. Διοικητά του Ευαγγελισμού και κ. Υπουργέ Υγείας

Ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ την Τρίτη 03/06 ότι ο υπεύθυνος του λογιστηρίου του Ευαγγελισμού καθαιρέθηκε από την θέση του είτε γιατί δεν είχε πτυχίο, είτε γιατί είχε καθυστερήσει να παραγγείλει απινιδωτή για να μπορέσει να γίνει η επέμβαση που είχε προγραμματιστεί να γίνει στον ανασφάλιστο 54χρονο ασθενή μας στις 07/05/2014. Θεωρούμε τα περί μη παραγγελίας του απινιδωτή αστειότητες, άλλωστε πως γίνεται να τον είχαν μέσα στο χειρουργείο και να μην είχαν έτοιμο τον απινιδωτή αφού για αυτό το λόγο εισήχθη ο ασθενής στο νοσοκομείο.

Θυμίζουμε για όσους δε γνωρίζουν την υπόθεση – http://www.mkiellinikou.org/2014/05/13/nosokomeio/ – ότι ο 54χρονος ανασφάλιστος καρδιοπαθής ασθενής μας εκδιώχθηκε λίγο πριν ξεκινήσει μια επέμβαση που ήταν απαραίτητη για τη ζωή του, μόνο και μόνο γιατί δεν είχε να πληρώσει το κόστος της.

Επί 4 μέρες, το Υπουργείο Υγείας και ο ίδιος ο υπουργός, μέσα από 3 δελτία τύπου και την τηλεόραση, συκοφαντούσαν το έργο του ΜΚΙΕ και προσπαθούσαν να περάσουν τη γραμμή ότι για πολιτικούς λόγους δώσαμε δημοσιότητα στο θέμα και ότι λέγαμε ψέματα.