Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Μάθε, παιδί μου, πράγματα

By

Πάλι ακούγονται αυτοί οι περίεργοι θόρυβοι μέσα στης νύχτας τη σιωπή. Κάτι συμβαίνει στο λεβητοστάσιο και δεν σου κρύβω ότι τρέμω από το φόβο μου. Ιδρώνουν τα χέρια μου, μήπως κι έχει προκύψει κάποια βλάβη και συμβεί καμιά επιπλοκή με το πετρέλαιο κι ανατιναχτούμε όλοι εδώ μέσα, δίχως να το πάρουμε χαμπάρι. Είναι κι αυτό το κωλόκρυο που δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια, πρέπει να ζεσταινόμαστε αυτά τα παγερά βράδια που λείπουμε από τη θαλπωρή των παιδικών μας δωματίων.

Στην αρχή φαινόταν ότι όλα θα ήταν ευκολότερα σε τούτη την κατάληψη. Είδαμε ότι υπάρχουν αρκετά στρώματα στη μεγάλη αίθουσα του γυμναστηρίου, πήραμε κάμποσα θρανία, τα ενώσαμε και τα κάναμε κρεβάτια για να ξαπλώνουμε και να μένουμε και τις νύχτες εδώ, κάνοντας βάρδιες, ως άγρυπνοι φρουροί, μήπως και μπουκάρει κανένας εξωσχολικός και πουν πάλι όλοι τις γνωστές τους μαλακίες, ότι δηλαδή το σχολείο καταστρέφεται και ότι είμαστε υπεύθυνοι για τις ζημιές και τα τοιαύτα.

Άλλωστε προτιμήσαμε το δύσκολο δρόμο, να μην κάνουμε κατάληψη εξ αποστάσεως, από τα σπίτια μας, είπαμε ότι πρέπει να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε εδώ μέσα, να δείξουμε στην πράξη ότι αυτός ο χώρος δεν είναι ένα θερμοκήπιο μέσα στο οποίο μεγαλώνουνε φυτά, όχι, αυτό το μέρος είναι το δεύτερο σπίτι μας, στα θρανία επάνω χαράξαμε όλα τα όνειρά μας, γράψαμε στίχους που για πρώτη φορά βγήκαν μέσα από την καρδιά μας και που συναντήθηκαν στους τοίχους και φτιάξαν ομοιοκαταληξία, εδώ ερωτευτήκαμε, εκνευριστήκαμε, ονειρευτήκαμε, άλλοι φωνάξαμε κι άλλοι σωπάσαμε. Σουτ, ησυχία! Αυτοί οι καταραμένοι ήχοι δεν έχουνε σταματημό.

Ρ.Α.Κ. Π.Φαλήρου προς κ. Ματιάτο: Τα ερωτήματα παραμένουν

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Παλαιού Φαλήρου σχετικά με την παρουσία και τις δηλώσεις του προέδρου της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ»
στα εγκαίνια του βοτανόκηπου στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου:
 
Η ενεργοποίηση των κατοίκων σε συνδυασμό με τον θεσμικό έλεγχο που ασκεί η «Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση», έχει αναγκάσει την «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» να απολογείται συνεχώς για τα σχέδια «αξιοποίησης» του νότιου παράκτιου μετώπου της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος κ. Δ. Χατζηδάκης κάλεσε χθες, Σάββατο (22/11), τον πρόεδρο της Ανώνυμης Εταιρείας κ Α. Ματιάτο στα εγκαίνια του «Βοτανόκηπου» στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου, σε μια προσπάθεια να καθησυχαστούν οι πολίτες του Παλαιού Φαλήρου.

Δυστυχώς, πέρα από λεκτικές διαβεβαιώσεις οι κάτοικοι δεν άκουσαν τίποτα καινούργιο από τον κ. Ματιάτο. Εξάλλου, ο ελληνικός λαός έχει βιώσει στο πετσί του τι εννοούν οι επιτηρούμενες από την ξένη «troika» ελληνικές νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, με τους όρους «αξιοποίηση» και «ανάπτυξη».

Εντάξει μωρέ, φέρε και τον Βαγγέλη μαζί σου


Τι θα πει να είναι και ο Βενιζέλος γιατί είναι δυο κόμματα; Δηλαδή, ο Τσίπρας παλιά πήγαινε με 14 συνιστώσες στις συναντήσεις;

Μια χαρά μάς φαίνεται το σχέδιο να τα βρούμε με τον Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να πάμε σε όμορφες και πολιτισμένες εκλογές.

Άσε που το κάναμε και στον Λίβανο το '44 και γλίτωσε η χώρα από τον Εμφύλιο.

Μπορούμε μάλιστα στις εκλογές να κάνουμε αποχή και να πάμε μόνοι μας στην Τασκένδη, για να αποφύγουμε και την αιματοχυσία.

Καλύτερα να απόσχουμε αναδρομικά και από τις εκλογές του 2012 που γεμίσαμε πασόκους ψηφοφόρους.

Ε, ναι, δεν είμαστε και για να ξεροσταλιάζουμε και δυόμισι χρόνια στον Γράμμο.

Τη σύμβαση του Ελληνικού ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την κατάθεση της σύμβασης πώλησης του Ελληνικού στη Lamda Development και όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτή με αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Π.Κουρουμπλής, Ν.Βαλαβάνη, Ν.Βούτσης, Ζ.Κωνσταντοπούλου και Π.Λαφαζάνης από τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη.

Παράλληλα, οι πέντε βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών αν έχει ζητηθεί κι από ποιον από τους νομικούς συμβούλους της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού νομική γνωμοδότηση για τη δανειοδότηση της επένδυσης και τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Επίσης, ρωτούν αν έχει ζητηθεί από την Κομισιόν το Πιστοποιητικό Εκκαθάρισης και γιατί η χορήγηση αυτού του εγγράφου δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για την ενεργοποίηση της σύμβασης.

Παράκτιο μέτωπο: Θάλασσα έχουμε και θάλασσα δεν θα βλέπουμε

γράφει η Ηλέκτρα Βισκαδουράκη


Κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι από Π. Φάληρο, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Άλιμο, Γλυφάδα, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Κορωπί και Σαρωνικό ενώνουν τις δυνάμεις τους καταθέτοντας μαζικά προσφυγές στο ΣτΕ για να διασφαλίσουν την ελεύθερη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο της Νότιας Αττικής.

Οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση των ΚΥΑ με τις οποίες μεταβιβάστηκαν οι παραλιακές εκτάσεις στην Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε., τονίζοντας ότι "εάν προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης για εκχώρηση και δόμηση των παραλιακών εκτάσεων από ιδιώτες, δεν θα έχουμε πλέον ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα".

Στο Π. Φάληρο μεταβιβάστηκαν 330 στρ. Ο Κ. Μερκουράκης, δημοτικός σύμβουλος, είναι ανάμεσα στους έξι προσφεύγοντες και εξηγεί: "Οι προσφυγές είναι ακόμη ένα εργαλείο σε μια πολυεπίπεδη μάχη ενάντια στην εκποίηση των δημόσιων εκτάσεων. Θέλουμε μαζί με την προσφυγή να ανοίξει ο διάλογος για τη σημασία τού δημόσιου χώρου, όχι μόνο στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και σε όλη την Αττική, γιατί οι παραλίες είναι ιδιοκτησία όλων. Έχουμε έναν εν δυνάμει ισχυρό σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από την καθολική απαίτηση του κόσμου για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και τον δημόσιο χώρο. Μένει αυτός ο κόσμος να ενημερωθεί και να ενεργοποιηθεί".