Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Εγκρίθηκε από την ΕΕ του ΕΔΣΝΑ ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής

Ομόφωνα αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, κατά τη συνεδρίασή της υπό την προεδρία της Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Συνδέσμου, Ρένας Δούρου, το κείμενο της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ), βάσει του άρθρου 35 του Νόμου 4042/12. 

Η τελική έγκριση του ΠΕΣΔΑ, που πρόκειται να τεθεί σε διαδικασία διαβούλευσης, θα γίνει με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ προηγουμένως θα υποβληθεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Τα χαρακτηριστικά του νέου ΠΕΣΔΑ, που είναι απόλυτα συμβατός με τις αρχές και τους στόχους του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ), συνοψίζονται στην έμφαση που δίνεται στη Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ), στην αποκεντρωμένη, με δημόσιο χαρακτήρα, διαχείριση των απορριμμάτων με μικρής κλίμακας μονάδες επεξεργασίας, σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας, με αναβαθμισμένο το ρόλο και τη συμμετοχή των Δήμων (μέσα από τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης των Απορριμμάτων) διασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Ληστεία με τραυματία τον ιδιοκτήτη πασίγνωστου μαγαζιού στο Μοσχάτο

Ληστεία σημειώθηκε κατά τις 5 το απόγευμα στην επιχείρηση τροφίμων ΗΛΙΟΣ ΕΠΕ, ιδιοκτησίας του κ. Θανάση Μοτάκη στο Μοσχάτο, με τον ιδιοκτήτη να τραυματίζεται στο πόδι από τους πυροβολισμούς του δράστη που φορούσε κελεμπία.

Ο ένοπλος έσπευσε να απομακρυνθεί από την επιχείρηση που διατηρεί το θύμα με λεία μια μαύρη σακούλα, η οποία όμως περιείχε μόνο ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης (που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λ. Κατσώνη 139 & Ιλισσού) διακομίστηκε με διαμπερές τραύμα στο πόδι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Πηγή: www.moschatotavros.gr

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Σαντορίνη ο 23χρονος ποδοσφαιριστής του ΑΟ Βουλιαγμένης Γιώργος Χάλαρης

Στο πένθος βυθίστηκε η ποδοσφαιρική ”οικογένεια” του Α.Ο. Βουλιαγμένης αλλά και γενικότερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αττικής.

Ο 23χρονος Γιώργος Χάλαρης ο οποίος ανήκε στην Βουλιαγμένη, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα τα χαράματα στην περιοχή του Ημεροβιγλίου στην Σαντορίνη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το santonews, ο άτυχος νεαρός επέβαινε σε μηχανή μαζί με έναν φίλο του, όταν συγκρούστηκαν με αυτοκίνητο τύπου Smart.

Μεγάλα «λαβράκια» στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

Μεγάλα «λαβράκια» εντόπισε σε νέους ελέγχους το ΣΔΟΕ, που συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες στους τραπεζικούς λογαριασμούς και την αντιπαραβολή με τις φορολογικές δηλώσεις των προηγούμενων ετών.

Από τις περιπτώσεις ξεχωρίζουν αυτές ενός μάνατζερ ποδοσφαίρου ο οποίος απέκρυψε εισοδήματα 7,7 εκατ. ευρώ, ενός αυτοκινητιστή που απέκρυψε 5,7 εκατ. ευρώ, ένα ζευγάρι συνταξιούχων που «ξέχασε» να δηλώσει 3,5 εκατ. ευρώ, μιας ανεπάγγελτης γυναίκας που αύξησε την περιουσία της κατά 937.220,59 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης και ένας σύμβουλος επιχειρήσεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο οποίος απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 17.600.000 ευρώ.

Δείτε ορισμένες ενδεικτικές περιπτώσεις φοροφυγάδων από τη λίστα του ΣΔΟΕ, όπως τις παρουσιάζει το tvxs.

Μετά την καταστροφή...


ARKAS -The Original Page

Στην κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης (φωτογραφίες)

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης, στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.

Η κατασκήνωση βρίσκεται 2,5 χλμ πάνω από το χωριό Άγιος στα 400μ υψόμετρο μέσα σε ένα καταπράσινο, δροσερό τοπίο.

Η θάλασσα απέχει μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο και ο συνδυασμός της με το βουνό δημιουργεί ένα μαγευτικό καλοκαιρινό κατάλυμα.

Η προχειρότητα βλάπτει την υγεία

Ο θόρυβος και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την εξαγγελία προθέσεων του υπουργείου Υγείας να θεσπίσει προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις μορφές
καρκίνου, που εμφανίζονται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια, και να συνδυάσει την αμέλεια με χρηματική τιμωρία τού ασθενούς ίση με το 50% του κόστους θεραπείας, ανάγκασε χθες τον Π. Κουρουμπλή σε αναδίπλωση: την έκκληση για υποβολή εναλλακτικών προτάσεων.

Επί της ουσίας, αυτό που έμεινε από τη διήμερη αντιδικία είναι η πρόθεση του υπουργού και τίποτε περισσότερο.

Και να μην είχαν γίνει οι αρχικές δηλώσεις, η διαφορά δεν θα ήταν μεγάλη κι αυτό, με τη σειρά του, είναι ένα συμπέρασμα που μάλλον ανοίγει μια άλλη συζήτηση.

Δίχτυ προστασίας για τους αγρότες

Μέτρα στήριξης των αγροτών εν όψει της συμφωνίας ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, εστιάζοντας στη δημιουργία ενός πλαισίου αντίρροπων μέτρων των κοινωνικών κατηγοριών που βάλλονται.

Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος της κυβέρνησης είναι η προώθηση της διάκρισης των αγροτών σε αυτούς που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και σ' αυτούς που έχουν γεωργικό εισόδημα, αλλά η κύρια απασχόλησή τους είναι διαφορετική.

"Πιστεύω ότι είναι δίκαια αυτή η διάκριση" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι μέσα στη διαπραγματευτική διαδικασία η κυβέρνηση διεκδικεί να πετύχει για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες φορολόγηση του εισοδήματός τους με 13% και όχι 26% και προκαταβολή φόρου στο 50% και όχι στο 100%. Ιδιαίτερα για τους νέους αγρότες, είπε, "θα διεκδικήσουμε να ισχύσει η μείωση κατά 30% του φορολογικού συντελεστή και της προκαταβολής για τα επόμενα 3 έως 5 χρόνια".

Water-Polo: Η Ελλάδα έχει απόψε ραντεβού με την ιστορία

Η Εθνική μας ομάδα των αντρών είναι έτοιμη να αφήσει απόψε για τα καλά το σημάδι της στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.

Η Ελλάδα έχει ήδη γράψει ιστορία περνώντας στην 4άδα του 16ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Καζάν.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση, καθώς στις 20.30 ώρα Ελλάδας (ΕΡΤ 2, ΕΡΤ HD) αντιμετωπίζει την Κροατία για μία θέση στο μεγάλο τελικό για πρώτη φορά σε όλες τις διοργανώσεις, όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

Στον άλλο ημιτελικό κοντράρονται η Σερβία με την Ιταλία.

Πηγή: www.waterpolonews.gr