Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Έκθεση ψηφιδωτού στην Ηλιούπολη, το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Μαρτίου

Το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 6:30 μμ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης γίνονται τα εγκαίνια της έκθεσης των μαθητών του εργαστηρίου ψηφιδωτού του IlioupolisOnline.

Για το ψηφιδωτό "Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα" θα μιλήσουν οι
Αθηνά Αντύπα - ψηφιδογράφος, δασκάλα του εργαστηρίου και
Ελένη Σαλβαρά - αρχαιολόγος, ιστορικός της τέχνης.
Η έκθεση θα λειτουργήσει και την Κυριακή 8 Μαρτίου 11:00 - 13:00 & 18:30 - 21:30

Πηγή: www.ilioupolisonline.gr

Μεταφέρθηκε το Κέντρο Προστασίας Μάνας-Παιδιού Καλλιθέας

Το Κέντρο Προστασίας Μάνας-Παιδιού Καλλιθέας μεταφέρθηκε από την οδό Ισμήνης και Πραξιτέλους στις Τζιτζιφιές, σε ιδιόκτητο κτίριο στην οδό Κρέμου 110 (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Στο νέο Κέντρο Μάνας-Παιδιού-Ι.Α.Κ, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού, διενεργούνται οι εμβολιασμοί όλων των παιδιών (ανασφάλιστων και ασφαλισμένων), παρακολουθούνται όλες
οι έγκυες και διενεργούνται μαθήματα ανώδυνου τοκετού καθώς επίσης και Test-Pap (τηλ. Ραντεβού για Test Pap: 210-9560419 & 210-9406420).

Κωνσταντέλλος σε επιχειρηματίες: ”πέργκολες και διαφημίσεις που είναι παράνομες θα φύγουν”

Συνάντηση και διάλογο με τους επαγγελματίες της πόλης πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή την Τετάρτη 4 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση της στήριξης της τοπικής αγοράς. Όπως ανέφερε, η συντριπτική πλειοψηφία της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Δήμου γίνεται γύρο από τις πλατείες της πόλης.

Ενημέρωσε αναλυτικά για τα σχέδια ανάπλασης των περισσοτέρων κεντρικών πλατειών του Δήμου, οι οποίος έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Παράλληλα ο Δήμαρχος προανήγγειλε σειρά δράσεων της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση της αγοράς.

Στο Προεδρείο του ΣΠΑΥ ο Γλυφαδιώτης Θανάσης Ηλιόπουλος

Η δημοτική κίνηση "Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία" χαιρετίζει την εκλογή του δημοτικού συμβούλου Θανάση Ηλιόπουλου ως τακτικού μέλους στο
τριμελές προεδρείο του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), μια εκλογή που δίνει σημαντικές προοπτικές και αποτελεί μεγάλη επιτυχία και για τη Γλυφάδα.

Μέλη του ΣΠΑΥ, σκοπός του οποίου είναι η προστασία του δάσους του Υμηττού από φυσικές και ανθρωπογενείς αιτίες, είναι οι δήμοι: Αγ. Παρασκευής, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Κρωπίας, Παιανίας και Παπάγου-Χολαργού.


Και συνεχίζει η ανακοίνωση της "Ανατροπής στη Γλυφάδα":
"Την εκλογή του συναγωνιστή μας στήριξαν οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στους δήμους αυτούς και άλλοι εκπρόσωποι δήμων που αναγνωρίζουν τους πολύχρονους αγώνες της δημοτικής μας κίνησης και προσωπικά του Θανάση Ηλιόπουλου στην προστασία του Υμηττού.
Ανοίγονται μπροστά μας σημαντικές δυνατότητες για την προώθηση της αναδάσωσής και της ανάπτυξης της πυροπροστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού, για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του, για την προστασία του από την οικοπεδοποίηση ή την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων και ειδικότερα για την πόλη μας την απομάκρυνση του στρατοπέδου της Αεροπορίας ΕΤΗΜ και των κέντρων υπερυψηλής τάσης (ΚΥΤ) και την αποτροπή της δημιουργίας νεκροταφείου σε αναδασωτέα περιοχή της Α΄ Ζώνης του Υμηττού".

Το κακό παράγινε...


Πηγή: i-kyr.gr

Από Δευτέρα 9 Μαρτίου οι νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μοσχάτου-Ταύρου

Οι νέες αιτήσεις για παροχή ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο ∆ήµο Μοσχάτου-Ταύρου, θα κατατίθενται από 9 Μαρτίου έως 3 Απριλίου, τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες, στο Γενικό Πρωτόκολλο του ∆ήµου (Κοραή 36 και Αγίου Γερασίµου ισόγειο - Μοσχάτο) και στο Πρωτόκολλο της ∆ηµοτικής Κοινότητας Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου - Ταύρος).
 

Τα έντυπα των αιτήσεων και τα δικαιολογητικά θα διατίθενται:

  • Για τη ∆ηµοτική Κοινότητα Μοσχάτου: από το Γενικό Πρωτόκολλο του ∆ήµου (Κοραή 36 & Αγ. Γερασίµου) καθώς επίσης από το Γραφείο Ενηµέρωσης (πλατεία ΗΣΑΠ)
  • Για τη ∆ηµοτική Κοινότητα Ταύρου: από το Τµήµα Κοινωνικής Μέριµνας (Πειραιώς και Επταλόφου, κτίριο 1)
  • Για περισσότερες πληροφορίες, µπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του τµήµατος Κοινωνικής Μέριµνας: Μοσχάτο 210 9418655, Ταύρος 2103462125

Τον Σαμαρά πότε θα τον φας;


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 06.03.2015

Το «Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι» δίπλα στους εργαζομένους του Δήμου Αλίμου

Τη Δευτέρα, 2 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο "Κάρολος Κουν" η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Αλίμου.

Σε αυτήν παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης
'Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι" με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κλαυδιανό και μοιράστηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην πατρίδα μας, βιώνουν έντονα τις συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων, που επέβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η συρρίκνωση των αποδοχών και ο περιορισμός των εργασιακών τους δικαιωμάτων δεν ήταν ένα «ατύχημα» της άσχημης συγκυρίας αλλά συνειδητή επιλογή, που μετακύλησε τις απώλειες από την κρίση σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας.

Μοσχάτο: "Η ζωή της Adele" προβάλλεται από το Cine Μεσοποταμία, το Σάβατο 07 Μαρτίου

Η Ζωή της Αντέλ -La Vie d'Adèle) είναι μια γαλλική ρομαντική, δραματική ταινία του 2013, γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Αμπντελατίφ Κεσίς με πρωταγωνίστριες τις Λεά Σεντού και Αντέλ Εξαρχόπουλος.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της Αντέλ (που την υποδύεται η Αντέλ Εξαρχόπουλος), μιας Γαλλίδας εφήβου που ανακαλύπτει την επιθυμία και την ελευθερία όταν μπαίνει στη ζωή της μια λεσβία ζωγράφος με μπλε μαλλιά (την υποδύεται η Λέα Σεντού).
Στο Φεστιβάλ των Καννών το 2013, η ταινία κέρδισε ομόφωνα τον Χρυσό Φοίνικα από την επίσημη επιτροπή και από το FIPRESCI.


Είναι η πρώτη φορά που ο χρυσός φοίνικας απονεμήθηκε ταυτόχρονα και στον σκηνοθέτη καθώς και στις πρωταγωνίστριες, με την Λέα Σεντού και την Αντέλ Εξαρχόπουλος να γίνονται οι μοναδικές γυναίκες μετά την σκηνοθέτη Jane Campion που κέρδισαν αυτό το βραβείο.

Μπλόκο από το ΣτΕ σην "επένδυση" στον Αστέρα Βουλιαγμένης

«Μπλόκαρε» το Συμβούλιο της Επικρατείας την επένδυση του ενός δισ. δολαρίων που επρόκειτο να γίνει στο «φιλέτο» του Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ παράλληλα φρέναρε
και η «μεταμόρφωση» της χερσονήσου της Βουλιαγμένης που θεωρείται το μεγαλύτερο φιλέτο της Μεσογείου.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε μη νόμιμη τη δημιουργία 100 νέων μονοκατοικιών («καμπάνες») και την κατασκευή κτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου.


Έτσι, στο κενό παραμένει η διαδικασία της μεταβίβασης του 90% της Αστήρ Παλλάς στην Αραβικών συμφερόντων Jermyn Street Real Estate Fund IV LP.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης έχει περάσει στα «χέρια» της Jermyn, έναντι μόλις 400 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω Fund το διαχειρίζεται η AGC, που έχει ως μετόχους κατά 85% αραβικά funds αλλά και επιφανείς οικογένειες επιχειρηματιών από το Κουβέιτ και το Άμπου Ντάμπι. Στο υπόλοιπο 15% συμμετέχει ο τουρκικός όμιλος Dogus, του Τούρκου πολυεκατομμυριούχου Φαρίτ Σαχένκ.

Όψεις και κόψεις του φονταμενταλισμού...



δακρυσμένα μάτια

Δακρυσμένα μάτια

Συλλογή: Λιποτάχτες

Ποίηση: Γιάννης Θεοδωράκης


Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης






Δακρυσμένα μάτια νυσταγμένοι κήποι
όνειρα κομμάτια ας ήτανε να ζω
στους μεγάλους δρόμους κάτω απ' τις αφίσες
στα χιλιάδες χρώματα ας ήταν να βρεθώ


Να 'ταν η καρδιά μου λαμπερό αστέρι
να 'ταν η ματιά μου δίκοπο μαχαίρι
αστραφτερό σπαθί μες το μεσημέρι
αστραφτερό σπαθί μες το μεσημέρι



Πρώτη εκτέλεση: Μίκης Θεοδωράκης

Όποιος θέλει δάνειο...



Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 06.03.2015

Δεν βγήκατε για να κάνετε τον τερματοφύλακα απέναντι στη διαπλοκή αλλά για να βάλετε γκολ


Υπάρχουν δυο πολιτικές πρακτικές οι οποίες δηλώνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Στην πρώτη, ο Στρατούλης απολογείται στα κανάλια για αυτά που του καταλογίζουν.
Στη δεύτερη, τα κανάλια, απολογούνται γι’ αυτά που αποφασίζει και κάνει ο Στρατούλης.

Αυτή η δεύτερη εκδοχή, είναι νομίζω η επιθυμία της πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της χώρας. Οι ντουντούκες της διαπλοκής, οι φορείς της διαφθοράς και οι εκφραστές μιας ξεπερασμένης άδικης Ελλάδας, να αρχίσουν να βγάζουν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας γι αυτά που τους κάνει η κυβέρνηση.

Δυστυχώς πιστεύω πως συμβαίνει το πρώτο. Υπουργοί και υφυπουργοί, εμφανίζονται στα κανάλια με την αγωνία να εξηγήσουν τις καλές προθέσεις τους και λιγότερο την πολιτική τους, με το άγχος να αρέσουν με όσα λένε και λιγότερο με όσα κάνουν. Όπως ακριβώς όμως συνέβαινε προεκλογικά το 2012, πριν ολοκληρώσουν την πετυχημένη τους τηλεοπτική εικόνα, τα κανάλια έχουν διαμορφώσει τη δικιά τους γι αυτούς.

Όσο η κυβέρνηση δεν προβαίνει στο ευεργετικό πογκρόμ για την κοινωνία, όσο δεν υποβάλει σε «δόγμα του σοκ» από την ανάποδη το σύστημα της ολιγαρχίας και της διαφθοράς, τόσο αυτό θα ανακαλύπτει τον τρόπο να επιβιώνει. Και δυστυχώς και τον τρόπο να γίνεται συμπαθές σε αυτούς που φοβούνται μην τυχόν και γίνουν αντιπαθείς στην τηλεόραση.

Διυλίζοντας την συμφωνία, καταπίνοντας το πραξικόπημα

του Στέλιου Κούλογλου


Ήταν σίγουρα προς όφελος της δημοκρατίας ότι τα ελληνικά ΜΜΕ, τα πολιτικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν για τα υπέρ και τα κατά της τετράμηνης εκεχειρίας, που έκλεισε πρόσφατα η κυβέρνηση με τους δανειστές. Μήπως όμως ήρθε η στιγμή να συζητήσουμε για το πραξικόπημα;

Γιατί ένα σιωπηλό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες. Έχει σαν στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την αντικατάστασή της από ένα σχήμα που θα εκτελεί πειθήνια τις εντολές του Βερολίνου και της ευρωπαϊκής οικονομικής ολιγαρχίας.

Είναι ένα σχέδιο που διαμορφώνεται στα σαλόνια της Αθήνας από εφοπλιστές, που φυσικά έχουν βγάλει τα χρήματα έξω από την Ελλάδα, ξεσκολισμένους φιλοσαμαρικούς δημοσιογράφους και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ. Αλλά που δεν θα είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας, χωρίς την ενεργό ανάμειξη της γερμανικής ηγεσίας.

Από απειλές μέχρι ανοικτούς εκβιασμούς, οι πρόσφατες δηλώσεις Σόιμπλε δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιθανότατα της σύγχρονης διπλωματίας: ακόμη και ο Χένρι Κίσινγκερ τις δεκαετίες 60-70, την εποχή της αμερικανικής παντοδυναμίας, φρόντιζε να ωραιοποιεί την πολιτική του με φιοριτούρες για την δυτικού τύπου δημοκρατία.

Λύκε, λύκε, είσαι εδώ;


Το προηγούμενο δεκαπενθήμερο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μια ανάσα από 3,3 δισ. ευρώ. Χθες αποφάσισε για το επόμενο δεκαπενθήμερο να
δώσει μόνο 500 εκατομμύρια ευρώ.

Για το επόμενο δεκαπενθήμερο, βλέπουμε. Η ΕΚΤ έχει κανόνες και, αν δεν τηρήσει η Ελλάδα τους όρους, δεν πρόκειται να άρει την εξαίρεση για τα ελληνικά ομόλογα, δήλωσε ο κύριος Ντράγκι. Και εν συνεχεία, με ήσυχη τη συνείδησή του, ασχολήθηκε με την Κύπρο.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν προκύπτει από την απόφαση κανένα πρόσθετο πρόβλημα ρευστότητας για το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα. Οι επαΐοντες μπορούν να αποφανθούν αν έχει δίκιο ή αν κάνει τα ξινά γλυκά για να καθησυχάσει τους έτοιμους να τρομάξουν.

Οι μη επαΐοντες όμως δεν γίνεται να μην σκεφτούν πως, όταν ο Ντράγκι κλείνει σιγά - σιγά τη βρύση της ρευστότητας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Για την ακρίβεια υπάρχουν δυο σοβαρά προβλήματα.

Θύμα bullying ο Βαγγέλης Γιακουμάκης σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ

Θύμα bullying από παρέα συμφοιτητών του φαίνεται πως είχε πέσει ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης σύμφωνα με το πόρισμα-καταπέλτη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για εσωτερική έρευνα που έχει να κάνει με τυχόν ευθύνες υπευθύνων της Σχολής και δεν έχει σχέση με την αστυνομική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πόρισμα το οποίο διενήργησε κλιμάκιο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ)-«Δήμητρα» με επικεφαλής τον νομικό Ανδρέα Αθανασόπουλο, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και κατατέθηκε στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ.

Ηδη, έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει γνώση του πορίσματος, οπότε το ανώτατο όργανο του οργανισμού θα αποφασίσει τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

Θα μετρήσω έως το 1000...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 05.03.2015

6 Μαρτίου - «Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού» (bullying)

Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 15% των μαθητών έχουν βιώσει συμπεριφορές εκφοβισμού-θυματοποίησης από συμμαθητές τους.

Συνέντευξη του εκπαιδευτικού Θεολόγου
Χατζηπέμου στον Κώστα Αρβανίτη. Παρεμβαίνει ο δημοσιογράφος Χρήστος Γιαννούλης και ο κ. Ρομπάκης από την ένωση γονέων Παλλήνης. 

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συζήτηση.

Είναι γνωστό πως ο εκφοβισμός και η βία σε εποχή κρίσης, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.  Αναφορικά με την ελληνική πραγματικότητα, επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι το πρόβλημα εμφανίζεται συστηματικά σε 1 στα 10 παιδιά.

Αν δεις το βλέμμα των γυναικών, καταλαβαίνεις γιατί το Κομπάνι θα ζήσει

Η Έλενα Χριστούλη, αντιδήμαρχος Χαλανδρίου, μέλος της αποστολής Αλληλεγγύης στο Κομπάνι, μιλά στο "Αλέγκρο μα με τρόπο" και την Ευγενία Λουπάκη για το Κομπάνι.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.


Πηγή: www.stokokkino.gr
Η Έλενα Χριστούλη, αντιδήμαρχος Χαλανδρίου, μέλος της αποστολής Αλληλεγγύης στο Κομπάνι, μιλά στο "Αλέγκρο μα με τρόπο" και την Ευγενία Λουπάκη για το Κομπάνι. - See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000005568/An-deis-to-blemma-ton-gunaikon-katalabaineis-giati-to-Kompani-tha-zisei#sthash.oyIZihZm.dpuf

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Μια ενδεχόμενη αποτυχία, θα φέρει μεγάλη μαυρίλα στη ζωή μας»

Στους 93.4 Στο Κόκκινο και στην εκπομπή «Με μια Ομπρέλα Κόκκινη» των Στράτου Κερσανίδη και Έλσας Σπυριδοπούλου μίλησε ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης
με αφορμή τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη.

Συζητήσαμε για τα τραγούδια του, την ευρωπαϊκή περιοδεία που ετοιμάζει αλλά και για την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό.


«Πήραμε μεγάλη ανάσα, αλλά είναι επικίνδυνη περίοδος, καθώς μια ενδεχόμενη αποτυχία θα φέρει μεγάλη μαυρίλα στη ζωή μας» δήλωσε.

Ακούστε εδώ τι είπε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Τ. Κουράκης: «Εντός του μήνα το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση»

Την διαβεβαίωση πως το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση θα κατατεθεί εντός του μήνα στη Βουλή, έδωσε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας Τάσος Κουράκης, ο οποίος απάντησε σε μια σειρά ερωτημάτων των ακροατών του σταθμού.

Ο Τ. Κουράκης σχολίασε πολιτικά τις πιέσεις που δέχεται η χώρα ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας: "Αναμενόμενες, είμαι προετοιμασμένος πολιτικά και ψυχολογικά για ακόμη περισσότερες πιέσεις, είναι μια μάχη, αλλά είναι ελπιδοφόρο ότι ο ελληνικός λαός μας στηρίζει".

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.
Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήματα ακροατών, είπε:

Σύμφωνα με υπηρεσιακά έγγραφα...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 05.03.2015