Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Μαν. Γλέζος: Με 106 βουλευτές έχεις το δικαίωμα να τάζεις υπουργιλίκια; (video)


Πηγή: www.avgi.gr

Καλήν εσπέραν άρχοντες…



Καλήν εσπέραν άρχοντες… Ποιος είναι ο ορισμός σας;
 
Κι αν τις πόλεις μας, τέτοιες μέρες, φωταγωγούν μυριάδες λαμπιόνια-άστρα, το Άστρο των Μεγάλων Προσδοκιών, μοιάζει να οδηγεί την ανθρωπότητα, από ένα βεβαρημένο παρελθόν, σ' ένα άδηλο μέλλον…

Το Πνεύμα των Χριστουγέννων, το σκάει από το Κοινοβούλιο μην αντέχοντας άλλο την μπόχα…, τις πολύχρωμες βιτρίνες,
τα στολισμένα έλατα, τα φωτισμένα κτίρια, τους Άγιους Βασίληδες. Δραπετεύει από τις Χριστουγεννιάτικες γεύσεις και τους πολύβουους δρόμους και χωρίς έλκηθρο, πάει μια ξεχωριστή βόλτα στην Ελλάδα του 2014.
 
Στην Ελλάδα των Μνημονίων.
Στην Ελλάδα των δωσίλογων κυβερνήσεων.
Στην Ελλάδα της πείνας, της εξαθλίωσης.
Στην Ελλάδα των 60.000 χιλ. αστέγων!
Στην Ελλάδα των σακατεμένων νοικοκυριών με τα σβηστά φώτα και τους άνεργους γονείς!
Στην Ελλάδα με τις μανάδες που ξεπουλούν την αξιοπρέπειά τους για να ταΐσουν τα παιδιά τους και να δώσουν φως στα νοικοκυριά τους…!
Στην Ελλάδα του πόνου, των αυτοκτονιών, της δυστυχίας…!
Στην Ελλάδα των ξενόδουλων δημοσίων λειτουργών…

Το τελευταίο χαρτί της Κυβέρνησης η στρατηγική του φόβου

Η βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη μιλάε στη "Free Sunday"  και την δημοσιογράφο Αγγελική Σπανού για την εξωτερική πολιτική και το θέμα της διαπραγμάτευσης

 -Ολες οι περιφερειακές κρίσεις που εξελίσσονται βρίσκονται πολύ κοντά μας. Θα πρέπει να μας ανησυχεί αυτό;

Πρέπει να μας ανησυχεί, καθώς ολόκληρη η περιοχή βρίσκεται σε συνθήκες ανάφλεξης. Πράγμα που αποδεικνύει την πλήρη αποτυχία, αλλά και τον τυχοδιωκτισμό τέτοιων σχεδιασμών των δυτικών δυνάμεων στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής-Μέσης Ανατολής, αλλά και της Ανατολικής Ευρώπης, όπως ήταν οι «ανθρωπιστικοί πόλεμοι», οι στρατιωτικές εισβολές με στόχο «εξαγωγή της δημοκρατίας», οι επεμβάσεις στα εσωτερικά κυρίαρχων κρατών ή επέκτασης της δυτικής επιρροής σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Όχι μόνο δε διευκόλυναν την απελευθέρωση των δημοκρατικών δυνάμεων, που υποσχέθηκε η «Αραβική Άνοιξη», αλλά κατέληξαν σε έκρηξη αποσταθεροποίησης. Ειδικά η προσπάθεια των τελευταίων χρόνων, ανάσχεσης της αυξανόμενης επιρροής Ρωσίας και Ιράν, αλλά και ανατροπής αυταρχικών καθεστώτων, είχε «παράπλευρες συνέπειες»: Την ενίσχυση δυνάμεων του φασισμού, του νεοναζισμού και του εθνικισμού στην Ευρώπη μ’ επίκεντρο την Ουκρανία και τον Ουκρανικό εμφύλιο. Την προώθηση των θέσεων του τζιχαντισμού, με κορυφαία τη γιγάντωση του ISIL στην ευρύτερη περιοχή. Και το χάος σε χώρες όπως η Λιβύη, αλλά και η Συρία και το Ιράκ.

6 χρόνια από τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι κατά της ασυμβίβαστης συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα

του Νίκου Ρούσσου

Η λέξη ”αξιοπρέπεια” είναι η πρώτη που σου έρχεται στο μυαλό όταν μιλάς ή γράφεις για την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Την εργαζόμενη μητέρα που ήρθε στη χώρα μας από την Βουλγαρία το 2001 διεκδικώντας
ένα καλύτερο αύριο γι' αυτήν και το παιδί της κι αντ’ αυτού, 6 χρόνια πριν σαν σήμερα δέχθηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι έξω από το σπίτι της στα Πετράλωνα.

Ήταν αργά τη νύχτα της 22ας Δεκεμβρίου του 2008, όταν η ασυμβίβαστη εργάτρια γύριζε από τη βάρδια της κι ενώ είχε ήδη υποστεί απειλές για την συνδικαλιστική της δράση, δέχτηκε αιφνίδια επίθεση με καυστικό οξύ (βιτριόλι) από δυο άγνωστους άντρες κοντά στο σπίτι της στα Πετράλωνα. Μάλιστα η αγριότητα των δραστών ήταν τόσο μεγάλη που αφού πρώτα την περιέλουσαν με το βιτριόλι, την ανάγκασαν και να το καταπιεί.

Ο γολγοθάς της συνδικαλίστριας είχει μόλις ξεκινήσει. Η Κωνσταντίνα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με ζημιές στα ζωτικά της όργανα και στο μάτι. Μα είχε αποφασίσει να μην το βάλει κάτω, να παλέψει με όλη τη δύναμη της ψυχής της και να τα καταφέρει.

Για πέντε χρόνια υποβάλλεται σε απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες σε Ελλάδα και Γαλλία και τελικά τα καταφέρνει. Η 45άχρονη ασυμβίβαστη εργάτρια από την Βουλγαρία, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, παλεύει για τη ζωή της στον 9ο όροφο του νοσοκομείου.

Η ομιλία της Χ. Καφαντάρη στη συζήτηση επί των τροπολογιών του ν/σ του ΥΠΕΚΑ (video)

Η τοποθέτηση της Χαράς Καφαντάρη, βουλευτή β" Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, επί τεσσάρων τροπολογιών στο ν/σ του ΥΠΕΚΑ, στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής της 22ας Δεκεμβρίου:

Η βουλευτής της Αριστεράς αναφέρεται στο κοιμητήριο Γλυφάδας, στους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων, στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα και στο ΤΕΑΠΑΣΑ (Ταμείο Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας).


Τη στιγμή που η προσοχή της κοινής γνώμης είναι στραμμένη προς τις εξελίξεις με την εκλογή ΠτΔ, η κυβέρνηση αποφάσισε να κορυφώσει τον ευτελισμό του κοινοβουλίου και των διαδικασιών, αποδεικνύοντας πως και η ίδια αντιλαμβάνεται το αναπόφευκτο τέλος της καταστροφικής θητείας της.

Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, που ψηφίστηκε το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, ενσωματώθηκαν 43 συνολικά υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες, πολλές από τις οποίες είναι φωτογραφικές, ή εξυπηρετούν καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες, ενώ οι περισσότερες είναι παντελώς άσχετες με το βασικό αντικείμενο του σχεδίου νόμου και καταπατούν σε πολλές περιπτώσεις το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας.

Νεκροταφείο σε αναδασωτέα περιοχή σχεδιάζουν στη Γλυφάδα

Ανάμεσα στις τροπολογίες που ψηφίσθηκαν το Σάββατο (20/12) και η εκπρόθεσμη κυβερνητική τροπολογία για την παραχώρηση χρήσης έκτασης 50 περίπου
στρεμμάτων εντός του στρατοπέδου της αεροπορίας που βρίσκεται στην αναδασωτέα περιοχή της Α’ Ζώνης του Υμηττού, στο δήμο Γλυφάδας, για την ίδρυση Κοιμητηρίου.

Η εξέλιξη αυτή δεν έμεινε απαρατήρητη. Η δημοτική κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία», εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που έχει ως εξής:

«Η παραπαίουσα συγκυβέρνηση, ενώ ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή της από την εξουσία, προχώρησε στην ψήφιση του δασοκτόνου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος με την προσθήκη 43 «ντροπολογιών» της τελευταίας στιγμής.

Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αποχώρησαν καταγγέλλοντας την συγκυβέρνηση ότι έχει οδηγήσει σε κατάπτωση και ευτελισμό τη λειτουργία του κοινοβουλίου, πράξη ενδεικτική του εκφυλιστικού κλίματος που επικρατεί στις τάξεις της.

6 Σύροι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν από τον Δήμο Χαλανδρίου

Με απόφαση του Δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, έξι πρόσφυγες από τη Συρία, ανάμεσά τους και μία έγκυος, θα φιλοξενηθούν για 20 μέρες, στον ξενώνα του ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου.

«Θύματα ενός άγριου πολέμου, οι πρόσφυγες κατέφυγαν στην Ελλάδα και παρέμειναν για αρκετές μέρες στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να πάνε στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν. Η Κυβέρνηση διώχνοντάς τους από το Σύνταγμα έδειξε για μια ακόμα φορά το απάνθρωπο πρόσωπό της» τονίζει ο κ. Ρούσσος, για να προσθέσει:

«Η φιλοξενία των 6 προσφύγων είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει μια πόλη 100.000 κατοίκων, για να αποδείξει ότι η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία».

Σημειώνεται, ότι μέχρι σήμερα, ο Δήμος Χαλανδρίου, συμμετέχοντας ενεργά στην καμπάνια αλληλεγγύης για το μαρτυρικό Κομπάνι, έχει συγκεντρώσει -και συνεχίζει τη συλλογή- μεγάλες ποσότητες τροφίμων και φαρμάκων για τους μαχητές μιας πόλης που επιμένει να αντιστέκεται.

«Η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται πάντα στην "πρώτη γραμμή" της υπεράσπισης των θυμάτων των καταστροφικών πολέμων και θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλει στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους» επισημαίνει για την πρωτοβουλία αυτή ο Δήμαρχος Χαλανδρίου.


Πηγή: www.sinergasia.gr

Αυτοί που "τα άρπαξαν" φοβούνται τις εκλογές, όχι ο λαός! (video)

«Είμαστε μπροστά σε μια προσπάθεια να μη γίνουν εκλογές και πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι μόνο ο κ. Σαμαράς, ο οποίος βλέπει ότι η επόμενη μέρα των εκλογών
δεν τον συμπεριλαμβάνει σε αρχηγικό ρόλο στη Ν.Δ., αλλά είναι κυρίως το κατεστημένο στην Ελλάδα που έχει να χάσει, αν γίνουν εκλογές και βγει ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο διευθυντής της ΑΥΓΗΣ Νίκος Φίλης.

Ως πρώτο λόγο που οι εκλογές παρουσιάζονται ως καταστροφή κατήγγειλε το κατεστημένο της διαφθοράς και της διαπλοκής που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια «αυτοί φοβούνται, όσοι τα άρπαξαν, όχι ο λαός!».


Συγκεκριμένα κατονόμασε αυτό το κατεστημένο «είναι αυτοί οι οποίοι το καλοκαίρι τους χαρίστηκαν πρόστιμα φορολογικά δισεκατομμυρίων από το λαθρεμπόριο καυσίμων. Είναι αυτοί που δεν πρόλαβαν να πάρουν πίσω τις μετοχές των τραπεζών και αισθάνονται να είναι διοικήσεις χωρίς να έχουν την μετοχική στήριξη. Είναι αυτοί οι οποίοι τις τελευταίες μέρες πήραν τα δωράκια τους με τις 143 τροπολογίες που περνάνε στη Βουλή. Είναι αυτοί που πήραν, άρπαξαν, διατήρησαν ανήθικα προνόμια. Είναι οι άνθρωποι της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Νέα δημοτική κίνηση με αριστερό πρόσημο

Οι «ζυμώσεις» των τελευταίων εβδομάδων φέρνουν στο προσκήνιο μια νέα δημοτική κίνηση στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Προ ολίγων ημερών «σύντροφοι και συναγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς προβληματιστήκαμε, συζητήσαμε και πήραμε την πρωτοβουλία να ιδρύσουμε μια νέα δημοτική κίνηση» σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση.
 
Η δημοτική κίνηση «Εκτός Πλάνου» Αντικαπιταλιστική Κίνηση, στο κείμενο που κυκλοφόρησε δίνει το στίγμα της, τις αξίες και τις θέσεις που πρόκειται να πορευτεί.

Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της νέας δημοτικής κίνησης, με τίτλο: «Χαλάμε τα πλάνα τους»:

Φοιτητές απαντούν στα ΜΑΤ με κλαρίνα, νταούλια και χορό (video)

Με κλαρίνα και νταούλια αποχώρησαν οι φοιτητές του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Άρτρας από το κτήριο της διοίκησης
του ιδρύματος, που τελούσε υπό κατάληψη επί έξι εβδομάδες.

Η κατάληψη είχε ξεκινήσει στις 10 Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «προβληματική και υποτυπώδη λειτουργία της Σχολής».
 
Το Σάββατο, μετά από μηνυτήρια αναφορά και αφού έξω από το υπό κατάληψη κτήριο είχαν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι φοιτητές αποφάσισαν να αποχωρήσουν, συνοδεύοντας τα συνθήματά τους με παραδοσιακή μουσική.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Πηγή: www.alfavita.gr

Ο δρόμος των ανατροπών δεν είναι μοναχικός

γράφει ο Δημήτρης Παπαδημούλης *



Στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά / Βόρεια Πράσινη Αριστερά (GUE/NGL) αύξησε τις έδρες της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από 35 σε 52, από τις οποίες έξι έδρες ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Με ποσοστό 6.92%, αποτελεί την πέμπτη κατά σειρά πολιτική δύναμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι σοσιαλδημοκράτες εξακολουθούν να κυριαρχούν στο Ευρωκοινοβούλιο, παρά το γεγονός ότι με τις πολιτικές τους εγκλώβισαν μια ολόκληρη ήπειρο στην παγίδα της ύφεσης, του αποπληθωρισμού και της υπερχρέωσης και την οδήγησαν κάτω από τον έλεγχο του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Η κρίση που βιώνει η Ευρώπη για έκτη συνεχή χρονιά είναι η ίδια η πολιτική της ευρωπαϊκής Δεξιάς και της μεταλλαγμένης ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, η οποία, αφερέγγυα και ασυνεπής προς τις υποσχέσεις της για αναδιανομή και κοινωνική ισότητα και λαβωμένη από τα οικονομικά σκάνδαλα, «αγκάλιασε» τις νεοσυντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Υπέρογκες αυξήσεις στους κοινόχρηστους χώρους από τη νέα δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης

Φωτιά και λαύρα είναι οι αυξήσεις στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο της 17ης Δεκεμβρίου. Από τα παρόντα μέλη του συμβουλίου καταψήφισε μόνο ο Θ. Λιάππης.

Οι παρατάξεις των Κορτζίδη και Βαζαίου σε μία συμβολική μορφή διαμαρτυρίας για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου είχαν αρνηθεί να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση, ενώ η Δημοτική Συνεργασία κατέθεσε έγγραφο με το οποίο δήλωνε την κατηγορηματική της αντίθεση στις προτεινόμενες αυξήσεις.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος ενοχλημένος από το δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας ανήμερα του συμβουλίου με το οποίο κάναμε λόγο για "Τσουχτερές αυξήσεις για τους επαγγελματίες" μη ανεχόμενος (;) άλλη πληροφόρηση πλην αυτής της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου να διοχετεύεται στην τοπική κοινωνία προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αυξήσεις κάνοντας επίθεση στον Κορτζίδη (!).

Θεωρούμε το δημοσίευμά μας απολύτως αντικειμενικό. Η διοίκηση όσο και να ενοχλείται δεν μπορεί να επιβάλει σιγή ασυρμάτου.

Μπάσκετ ΕΣΚΑΝΑ: Το Ελληνικό νικητής του τοπικού ντέρμπι

Ο ΑΕΣ Ελληνικού ήταν ο νικητής στον αγώνα με την Ηλεκτρούπολη στην έδρα της Αργυρουπολίτικης ομάδας. Στη Α' ΕΣΚΑΝΑ συγκλονιστική ήταν η αναμέτρηση του ΑΟΝΑ με τον Άλιμο. Η Αργυρουπολίτικη ομάδα στο τέλος δεν κατάφερε να πάρει τους ροζ φύλλο αγώνα. Στην παράταση «λύγισε» ο Ερμής Αργυρούπολης κόντρα στα Ταταύλα.

Α' ΕΣΚΑΝΑ

11η αγωνιστική

ΑΟΝΑ - ΑΛΦ ΑΛΙΜΟΥ 69-71 (37-40)
ΑΟΝΑ (Τριαντάφυλλος, Χαρεράς): Κουνενής 1, Παπαδόπουλος 18(2), Μανίκας Κ. 5(1), Καλογερόπουλος 5, Τσεπαπαδάκης 4, Παπαϊωσήφ 16, Παπαδημητράκης 2, Μανίκας Γ., Χριστοδουλόπουλος 1, Ζαφειρόπουλος 5(1), Γκαβασιάδης 12
ΑΛΦ ΑΛΙΜΟΥ (Τριανταφύλλου, Τσουλιάς), Τσιριγωτάκης 11(1), Δενδρινός, Θεοφιλάκος 6(2), Καυκής Α. 10, Παπουλίδης 15 Μοδάκης 15(2), Πορτελάνος, Καναταράκιας 10, Καυκής Β., Πιτόγλου 2

Γ' ΕΣΚΑΝΑ

12η αγωνιστική

ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 57-66 (26-23)
ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ (Καρατζούνης): Κοντογιάννης, Ριζούλης 4, Χατζηγώγος 4(1), Κορνιώτης, Ρόζος 6(1), Πετς 8, Καμακάρης 23, Σταθόπουλος 3, Λύρας, Παπαδημητρίου, Γραικούσης 1, Πέτα 8
ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (Νικολαίδης, Ιτζελέρ): Καρασούλος, Μαγγωνάκης 16(1), Κουτσαύτης 3, Ευστρατίου 15, Λεβαδείτης, Αγγελάκης , Παπαμαρινόπουλος 7, Ρούμελης 12, Θεολογίτης, Βάσσης, Ζαραϊδώνης 11(1), τσαμπανάκης 3(1)

ΤΑΤΑΥΛΑ - ΕΡΜΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 59-57 (52-52) (24-27)
ΤΑΤΑΥΛΑ (Σιταράς): Αντύπας, Γιαπούλης 3, Παπάζογλου 6, Μαστρογιάννης 4, Μοντζακόβσκι 12, Γιαχαλής 12 (2), Κούρταλης 6, Χαλκιάς 2, Μαράντης 12, Σιταράς, Σαράντου, Χαριτωνίδης 2
ΕΡΜΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γιαννακόπουλος): Πελιβανίδης 2, Φύτρος 2, Λόης 2, Παππάς 12, Φραγκιουδάκης 6, Κανίνης 4, Σιούτης 7, Κεφαλληνός 10, Βλάχος Γ. 12 (2)

12η αγωνιστική: Αποτελέσματα στην Β΄κατηγορία της ΕΠΣΑ - βαθμολογίες

Για την 12η αγωνιστική στον 1ο Όμιλο της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣΑ το Καλαμάκι νίκησε με 4-1 εκτός έδρας τη Γλυφάδα.

Το Καλαμάκι προηγήθηκε με τον Αθανασίου (17') για να ισοφαριστεί από τον Τσακαλάκη (26'). Η συνέχεια ήταν μονόλογος των Αλιμιωτών με τον Μπουζά (34'), τον Χρυσολωρά (62') και τον Γεροντάρη (66').

Στον 2ο Όμιλο της Κατηγορίας ο Άγιαξ Ταύρου ανέτρεψε το αρχικό 1-0 εις βάρος του και νίκησε 2-1 τον Φωστήρα Καισαριανής με γκολ του Θεοφάνους (78' και 89').

Αντίθετα ο ΑΟΝΑργυρούπολης υπέστη βαριά ήττα 4-1 από τον Κεραυνό Αγ.Βαρβάρας. Το μοναδικό γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Δημάκης (78').

Στον 3ο Όμιλο η Τερψιθέα πέρασε με νίκη 2-1 από την Πετρούπολη με γκολ του Ζήμου (11') και του Γκοτζαμάνη (89') και βρίσκεται 2 βαθμούς από την κορυφή.

Ήττες για τη Λαύρα, που ηττήθηκε στην Αργυρούπολη 0-1 από την Ελευθερούπολη, και για τη Δάφνη Π.Φαλήρου 3-1 από τον Αστέρα στου Ζωγράφου. Το γκολ της Δάφνης ο Καλιοντζάκης (7').

Μετά την 12η αγωνιστική οι βαθμολογίες της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣΑ διαμορφώθηκαν ως εξής:

14η αγωνιστική: Αποτελέσματα 2ου Ομίλου στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Η νίκη 2-0 που σημείωσε το Αιγάλεω απέναντι στον ΓΣ Αργυρούπολης, έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα των δυτικών προαστίων να πλησιάσει στον ένα πόντο την Αγία Παρασκευή που πέρασε στην πρώτη θέση.

Στο ντέρμπι της Ηλιούπολης, ο Χαραυγιακός γνώρισε ήττα 2-1 από την φιλοξενούμενη Διάνα Ηλιούπολης. Προηγήθηκε η Διάνα με γκολ του Σταθακόπουλου (9') που πέτυχε και το γκολ της νίκης (45'), καθώς ο Χαραυγιακός είχε ισοφαρίσει με πένταλτι του Μπιτίλη στο 43'.

Εκτός έδρας νίκησε και η Θύελλα Αγίου Δημητρίου τον Κολω νό (1-0) με γκολ του Αντωνόπουλου στο 13'. 

Αναλυτικά τα αποστελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

14η αγωνιστική: Αποτελέσματα 1ου Ομίλου στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Η 14η αγωνιστική του 1ου Ομίλου της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΑ βρίσκει το πρωτοπόρο Ηράκλειο να αυξάνει τη διαφορά από τον Φωστήρα Ηλιούπολης και το Χαλάνδρι που μοιράζονται τη 2η θέση με απόσταση 7 βαθμών.

Με ένα γκολ του Γεμιστού
από τα αποδυτήρια (2') ο ΓΣ Ηλιούπολης απομάκρυνε τον Φωστήρα από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τα Σούρμενα ήταν η μοναδική νικήτρια γηπεδούχος της αγωνιστικής από τα νότια προάστια, καθώς επικράτησε του Εθνικού Αστέρα (2-0) με γκολ των Αναστασόπουλου (12') και Πετρίτση (27').

Ήττα για τον Άγιο Δημήτριο από τον Ήφαιστο Περιστερίου (0-3), ήττα και για το Παλαιό Φάληρο από τον Ολυμπιακό Ν.Λιοσίων (2-3). Για το Π.Φάληρο σκόραραν οι Κωνσταντινίδης-Μοντεσάντο (63') και Ντεκίδης (93').

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του Ομίλου:

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο: "Κατεβάζουν ρολά" και οι ομάδες!

γράφει ο Κώστας Μαρούντας


Ο κόσμος της στηρίζει τη Νίκη Βόλου,
αλλά αυτό φαίνεται πως δεν είναι αρκετό
Σε δύο επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας, τον Βόλο και τον Πύργο, τα οικοδομήματα των ομάδων που τις εκπροσωπούν στις δύο επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες τραντάζονται συθέμελα, καθώς πλέον είναι πολύ ορατός ο κίνδυνος της άμεσης εξαφάνισής τους από τον αντίστοιχο εγχώριο χάρτη του αθλήματος.

Για τον Πανηλειακό αυτό αποτελεί ήδη μια  -εθελούσια-  πραγματικότητα...  Στο "στρατόπεδο" της Νίκης Βόλου, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα λειτουργούν ως "θηλιά στον λαιμό", που απειλεί με οριστικό "πνιγμό".

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε η παραίτηση του Δ.Σ. της ομάδας της Νέας Ιωνίας Βόλου, ενώ η κατάσταση έφτασε μέχρι του σημείου να πληρώνουν οι ίδιοι οι οπαδοί της το πούλμαν, το οποίο θα μετέφερε τους ποδοσφαιριστές στη Βέροια (για τον αγώνα με την τοπική ομάδα, στον οποίον η Νίκη ηττήθηκε με 2-0 παραμένοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας...).