Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού που μας κρατά ζωντανούς

Τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα προσδιόρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε σύσκεψη που είχε νωρίτερα σήμερα με συνεργάτες του, ενώ έδωσε το στίγμα και για την επόμενη μέρα της συμφωνίας.

Κάλεσε δε όσους αντιδρούν να καταθέσουν την εναλλακτική τους πρόταση και «να μην κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής του υπογραφής».

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού. Ενός συμβιβασμού, όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έθεσε ως προτεραιότητα του κυβερνητικού έργου το επόμενο διάστημα την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, την προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο πολιτικό σύστημα, την στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και την προσέλκυση επενδύσεων.

Η Ιστορία μας στήνει φάρσες, ας μη μας βγάλει και τη γλώσσα



Στα 37 χρόνια στην Αριστερά αισθάνομαι την ανάγκη να μιλήσω για τη μεγαλύτερη φάρσα που μας έστησε η Ιστορία πριν 5 χρόνια, παρότι θεωρώ πρωτεύουσα
την τραγωδία που στήσανε στην ελληνική κοινωνία και την πατρίδα μας διεθνείς εταίροι και τοκογλύφοι σε αγαστή συνεργασία με τα ντόπια τσιράκια τους.

Γιατί μόνο ως φάρσα μπορώ να αντιληφθώ τον διαχωρισμό μνημόνιο - αντιμνημόνιο, όταν και ένα μικρό παιδί αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να υπάρχει καλό μνημόνιο και κακή συμφωνία. Και τώρα το βρίσκουμε μπροστά μας.

Προχθές λοιπόν, μετά από συνέλευση συλλογικότητας στο Ελληνικό, μαζί με άλλον σύντροφο δεχθήκαμε σφοδρή επίθεση "συντρόφου των συνελεύσεων" που μας αποκαλούσε "μνημονιακούς" και στην αθώα ερώτησή μου αν μας βρίζει απάντησε καταφατικά.

Δυο μέρες πριν, άλλος σύντροφος που βρεθήκαμε στις πλατείες με διέγραψε από φίλο του στο facebook γιατί δεν με έχει δει σε συνεδριάσεις της αριστερής πλατφόρμας, οπότε δεν με θεωρεί σύντροφο.

Με το πιστόλι στον κρόταφό μου

γράφει η Ευγενία Λουπάκη

“Η θυσία ουδέποτε μπορεί να είναι εκούσια”
- Κώστας Αξελός, Αυτοβιογραφικές σημειώσεις

Τη νύχτα του μεγάλου θριάμβου του ΟΧΙ, ξαναβρεθήκαμε στην πλατεία Συντάγματος, με τον Ράφα Μαγιοράλ, το ηγετικό στέλεχος των Ποδέμος, που είχα φιλοξενήσει το ίδιο απόγευμα, πριν την έκβαση της ψηφοφορίας στο “Κόκκινο”.

Έξαλλοι από χαρά, αγκαλιαστήκαμε και φωτογραφηθήκαμε μπροστά στη Βουλή. Περήφανο ενθύμιο της νίκης και παράσημο μιας ωραίας μάχης. Με ρώτησε πότε θα `ρθει να χαιρετήσει ο Αλέξης Τσίπρας και συνειδητοποίησα ότι ήταν ήδη αργά, ότι δεν επρόκειτο...μια σκιά πέρασε απ΄το μυαλό μου. Την έδιωξα βιαστικά.

Κλιματιζόμενοι χώροι στην διάθεση των πολιτών από την Περιφέρεια Αττικής

Ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τα επόμενα 24ωρα σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις της ΕΜΥ, οι Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής, θέτουν στη διάθεση των πολιτών
κλιματιζόμενους χώρους (π.χ. ΚΑΠΗ, αίθουσες Δήμων, γυμναστήρια κλπ).

Σχετικούς πίνακες με τους κλιματιζόμενους χώρους ανά Περιφερειακή Ενότητα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=15733:oi-klimatizomenoi-xoroi-stin-perifereia-attikis&catid=3:2008-09-06-21-42-59&Itemid=31

Σε ισχύ έως το τέλος του έτους ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας και βλέπουμε...

Έως την 1/1/2016 θα τεθεί σε ισχύ ο Κώδικας Πολιτικής δικονομίας, που θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή,ενώ μέχρι τέλος του έτους θα ψηφιστεί διάταξη για την αναστολή των πλειστηριασμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας, διευκρινίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Την Τετάρτη 22/07/2015 θα συζητηθεί στην Βουλή ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας. 
Η υιοθέτηση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είναι ένα από τα προαπαιτούμενα στα οποία δεσμεύεται η χώρα μας, με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών των κρατών - μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς.

Σχετικά με το επίδικο ζήτημα των πλειστηριασμών σημειώνονται τα εξής:

Υπόθεση «28 ακίνητα»: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά 3 μελών του ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε το 2013, 18 προνομιακά ακίνητα έναντι πινακίου φακής σε θυγατρικές της Εθνικής και της Eurobank, ενώ ταυτόχρονα
χρησιμοποιούσε ως συμβούλους θυγατρικές των δύο συγκεκριμένων τραπεζών, είπε στο Κόκκινο ο Γιάννης Καρδαράς, εκ των τριών δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά οι οποίοι είχαν προσφύγει τότε για το συγκεκριμένο σκάνδαλο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Για την υπόθεση -που είχε αναδείξει το Κόκκινο από τα μέσα Απριλίου- ο Εισαγγελέας Διαφθοράς άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Τα 28 «φιλέτα» πουλήθηκαν αντί 261ός εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή λιγότερο από 1.000 ευρώ το στρέμμα που πήγαν στη μαύρη τρύπα του δημόσιου χρέους, ενώ το Δημόσιο πρέπει να πληρώνει ενοίκια που προσεγγίζουν τα 30 εκατομμύρια επί 20 χρόνια, δηλαδή 600 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο κ. Καρδαράς, τονίζοντας ότι τώρα το Δημόσιο έχει την ευκαιρία να ασκήσει τώρα πολιτική Αγωγή.

Πολιτικό σκάνδαλο με πόρισμα «φωτιά» για τα «αμαρτωλά» δάνεια της ΑΤΕ

Πόρισμα «φωτιά» με τα «αμαρτωλά» δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας την περίοδο 2000-2012 -που σύμφωνα με μαρτυρία στο ΑΜΠΕ κατευθύνθηκαν και σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, με ζημία για το δημόσιο 5 δισ- διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες.

Για διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο κάνει λόγο ο υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης.

Ο Παναγιώτης Νικολούδης τονίζει ότι «η Αγροτική Τράπεζα ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα».

Ερωτήματα για το θερινό camp του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης για παιδιά, με δραστηριότητες στη θάλασσα ανακοίνωσε ότι ξεκινά από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου
ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα που θα εξυπηρετήσει 100 παιδιά, σε δύο περιόδους, των δύο εβδομάδων η κάθε μία, κοστίζει 80 ευρώ ανά συμμετοχή παιδιού.

Το παράδοξο όμως είναι ότι για την υπηρεσία αυτή ο ΟΑΠΠΑ θα δώσει επιπλέον 20.388 ευρώ σε μια ιδιωτική εταιρεία παροχής επιχειρηματικών συμβουλών για τη …διοργάνωση.

Εικόνες απαξίωσης της παραλίας του Αγίου Κοσμά... Ποιος δεν θυμάται τα "πριν και μετά" της βρώμικης προπαγάνδας;

Την ανάγκη φιλότιμο έκανε για εφέτος ο κ. Κωνσταντάτος που δήλωνε ότι θα ξαναμπούν κάγκελα στην παραλία.

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε έστησε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών μπάνιων. Μία μόνο μέρα πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα κατέβηκαν τα συνεργεία του δήμου στην παραλία για να την προετοιμάσουν.

Η έλλειψη ουσιαστικής συντήρησης είναι εμφανής. Από αυτά που είδαμε σημειώνουμε τα πιο σημαντικά για τα οποία χρειάζεται και τώρα ακόμη να γίνει κάποια διορθωτική κίνηση από τη δημοτική αρχή.

Η ταινία «Solaris» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 9.00μμ


H ταινία του Andrei Tarkovsky «Solaris» θα προβληθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο προαύλιο του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα παραλία και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Andrei Tarkovsky
Πρωταγωνιστές: Nat. Bondarchuk, Don. Banionis, Jüri Järvet, Anat. Solonitsyn, Vlad. Dvorzhetsky, Nik. Grinko, Olga Barnet, Sos Sargsyan.

Λίγα λόγια για την ταινία:

«Σινεμά ο Παράδεισος» στη Γλυφάδα - το πρόγραμμα

Δείτε το πρόγραμμα με ένα κλικ στην εικόνα
Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών σε υπαίθριους χώρους της Γλυφάδας.

Από τα τέλη Ιουνίου μέχρι και τις αρχές Αυγούστου, γνωστές ταινίες του ελληνικού και παγκόσμιου σινεμά προβάλλονται σε πλατείες και άλλους δημοτικούς χώρους, με είσοδο ελεύθερη.

Το πρόγραμμα προβολών, με τον τίτλο «Σινεμά ο Παράδεισος», προσφέρει ένα δροσερό κινηματογραφικό δίμηνο στους δημότες, τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.