Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Αλέξης Τσίπρας: Να προστατεύσουμε τους αιγιαλούς και τον ανεκτίμητο φυσικό πλούτο της χώρας από μια ανεπανόρθωτη καταστροφή (βίντεο)

Οι ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και της Ρένας Δούρου στην ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού του ΣΥΡΙΖΑ με κοινωνικές οργανώσεις και φορείς για τις ακτές και τον αιγιαλό στο κατάμεστο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη

Εξαιρετικά μαζική και επιτυχημένη η σημερινή ανοιχτή συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ακτές και τον αιγιαλό, στην οποία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Το βίντεο της ομιλίας του εδώ :


Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και της Ρένας Δούρου :

Η Ρένα Δούρου σε σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία της Πάρνηθας (20 φωτογραφίες)

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας πραγματοποίησε σήμερα η νέα Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στο υπαίθριο θέατρο του Φορέα Διαχείρισης, στη θέση «Αγία Τριάδα». Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, δήμαρχοι, φορείς, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

Η Ρένα Δούρου, που συνοδευόταν από τους αντιπεριφερειάρχες, Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου και Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, υπογράμμισε την κρισιμότητα της περιόδου κατά την οποία «ανοίγει ο δρόμος από την κυβέρνηση της fast track δήθεν αξιοποίησης των δασών». «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ όχι στο πλαίσιο μιας εθιμοτυπικής συνάντησης
γνωριμίας, αλλά γιατί όλοι μας νοιαζόμαστε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι ευθύνης, για τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, που έχει βαθιά τραυματιστεί από τη μεγάλη φωτιά του 2007».

Όταν έκλαψε η πλατεία


έγραψε η Ντίνα Μπατζιά στις 29 Ιουνίου
...και το αναδημοσιεύω - με μεγάλη καθυστέρηση ομολογώ - από το stokokkino.gr.
Αν το διαβάσετε πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε πως άξιζε τον κόπο, για τουλάχιστον δυο λόγους :
1. γιατί είθισται οι θεωρούμενοι νικητές να θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία και
2. γιατί πάντα υπάρχει εκείνη η (σεχταριστική) Αριστερά που βγάζει τα συμπεράσματά της από τον τρόπο που η ίδια στάθηκε απέναντι στα γεγονότα.
Δ.Β.
Τρία χρόνια πλατεία Συντάγματος: Μας φοβήθηκαν, μας έπνιξαν.
Ήταν σαν σήμερα, με λίγο περισσότερη ζέστη. 29 Ιουνίου 2011. Από την προηγούμενη μέρα είχαν δείξει τις προθέσεις τους. Να καταπνίξουν με οποιοδήποτε μέσο, με όποιο κόστος τις χιλιάδες λαού που κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος.

'Ένα διήμερο άγριας καταστολής. Κόλαση. Άνθρωποι που μετρούσαν λεπτό το λεπτό, με αγωνία, με οργή: θα το περάσουν το μεσοπρόθεσμο; Ψήφο τη ψήφο, το καρδιοχτύπι, μήπως έχουμε διαρροές και δεν ψηφιστεί, μήπως αυτή τη φορά δεν πάνε χαράμι τα δάκρυα από τα χημικά, ο πόνος κι ο θυμός από το αναίτιο ξύλο. Μήπως αυτή τη φορά νικήσουμε. Το μεσοπρόθεσμο πέρασε. Κι αυτό ίσως τότε φάνηκε σαν ήττα του κινήματος. Τρία χρόνια μετά μπορείς όμως να πεις : Μας φοβήθηκαν. Και μας έπνιξαν. Και τελικά τίποτα δεν πήγε χαμένο.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

10ήμερο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές


Oι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού σας καλούν να στηρίξετε το 10ήμερο αγώνα στις Σκουριές, που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 31 Αυγούστου. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το 10ήμερο, καθώς και την αφίσα της πρώτης ανακοίνωσής του. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του 10ημέρου.

Ήδη στη Χαλκιδική:

Αποψίλωση 100άδων στρεμμάτων αρχέγονου δάσους / πρωτοφανή μεγέθη δυνάμεων καταστολής μέσα στα χωριά / σοβαροί τραυματισμοί από την άσκηση «νόμιμης» βίας με μανιώδεις ρίψεις δακρυγόνων σε ευθεία βολή / διάνοιξη στοών αποστράγγισης του βουνού / 100άδες πολύωρες προσαγωγές διαδηλωτών χωρίς την παρουσία δικηγόρων / βίαιες εισβολές σε σπίτια / παρακολούθηση και ποινικοποίηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων / ατυχήματα με διαρροή αρσενικού / λήψη DNA ακόμα και δια της βίας από 100άδες αγωνιζόμενους χωρίς να έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες / δηλητηρίαση υδάτινων πόρων με βαρέα μέταλλα / 4 προφυλακίσεις / ποινικοποίηση συλλογικών συναντήσεων-κινητοποιήσεων / στοχοποίηση 51 αγωνιστών ως εγκληματική οργάνωση / διάνοιξη νέων δρόμων – λεωφόρων, για τη διέλευση οχημάτων της εταιρείας / 23 δικογραφίες – 320 διώξεις / διατήρηση τράπεζας DNA / η εξόρυξη οδεύει προς υλοποίηση – τα θεμέλια του εργοστασίου εγκαταστάθηκαν!

Βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία, από τη μια μεριά, η εταιρεία επιταχύνει τις εργασίες της, έχοντας ήδη προκαλέσει μη αναστρέψιμες καταστροφές στο περιβάλλον, ενώ από την άλλη η βιομηχανία διώξεων μετράει ήδη, στην επέλασή της, την στοχοποίηση 100αδων αγωνιστών που βρίσκονται υπό ομηρία – σε ορισμένους από τους οποίους έχει ήδη απαγορευτεί η πρόσβαση στο βουνό – και απειλεί δυνητικά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους προκειμένου να αποτρέψει τη συμμετοχή τους στο κίνημα. Σε μια τέτοια συγκυρία, η συνέχιση και αναβάθμιση του αγώνα είναι κρίσιμη γιατί αλλιώς… σε λίγους μήνες, θα έχει διανοιχθεί στην περιοχή ο κρατήρας για την ανοιχτή εξόρυξη χρυσού, θα έχει κατασκευαστεί το εργοστάσιο που θα επεξεργάζεται θρύμματα γης, παραγόμενα από συνεχείς εκρήξεις με δυναμίτη και τα τοξικά απόβλητα της διαδικασίας θα εναποτίθενται σε 2 τεράστιες τεχνητές λίμνες τελμάτων μέσα στο δάσος. Όλα αυτά συνεπάγονται μη αναστρέψιμες καταστροφές για το περιβάλλον και την ίδια τη ζωή των τοπικών κοινωνιών.

Κάνουν έξωση στους αθλητές στον Άγιο Κοσμά

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των αθλητών που διαμένουν στον αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα αθλητισμού, που αναφέρει τα εξής: 

"Οι εργαζόμενοι και οι αθλητές που διαμένουν στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα των απολύσεων και των εξώσεων
λόγω των κυβερνητικών σχεδίων για το ξεπούλημα της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού. Ο μοναδικός χώρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά, οι εγκαταστάσεις που κόστισαν εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό και έδωσαν την δυνατότητα συστηματικής άθλησης και αναψυχής για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, αλλά και κέντρο της αγωνιστικής δραστηριότητας δεκάδων αθλητικών σωματείων και προετοιμασίας των εθνικών ομάδων, απειλείται με εξαφάνιση.

Στο πλαίσιο των ενεργειών του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποτραπεί η λεηλασία των εγκαταστάσεων και η ιδιωτικοποίηση της περιοχής και το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά να συνεχίσει τη λειτουργία του, το Τμήμα Αθλητισμού,  εκπροσωπούμενο από τους Ιούλιο Συναδινό, Γιάννη Δρίβα, Γιώργο Κατραχούρα και οι αρμόδιοι βουλευτές από την ΕΚΕΕ Αθλητισμού, Γιώργος Πάντζας και Ελένη Αυλωνίτου, δέχθηκαν στη Βουλή αντιπροσωπεία των αθλητών, των προπονητών και των εργαζόμενων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα ΕΑΚ, Χατζηαντωνίου Μηνάς, η γ.γ. Καραγιάννη Ζηνοβία, η πρωταθλήτρια Αθανασία Πέρρα, οι προπονητές Βάσω Παναγιωτοπούλου και Κασσωτάκης Ελευθέριος.

Reggae Συναυλία στην ελεύθερη Παραλία του Ελληνικού το Σάββατο 19 Ιουλίου


Με κεντρικό σύνθημα "Το Ελληνικό και η Παραλία μας ανήκουν - Αγώνας για την γη και την ελευθερία!", ο Χώρος Αλληλεγγύης & Δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ διοργανώνει reggae συναυλία το Σάββατο 19 Ιουλίου στις 9.00μμ στην (ακόμη) ελεύθερη παραλία του Ελληνικού.

Πατάς άμμο, πληρώνεις χρυσάφι

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το κόστος σε οργανωμένες πλαζ της Αττικής:

Ακτή του Ηλιου, Αλιμος: Είσοδος 5 ευρώ (σ.σ. στην τιμή περιλαμβάνεται και η ξαπλώστρα) τις καθημερινές. Τα Σαββατοκύριακα η είσοδος κοστίζει 6 ευρώ, συν 2 ευρώ η ξαπλώστρα.

South Coast, Α' Πλαζ Βούλας: Καθημερινές 4 ευρώ (είσοδος), τιμή ξαπλώστρας 2,5 ευρώ και καναπέ 5 ευρώ. Τα Σαββατοκύριακα 5 ευρώ η γενική είσοδος, 4 ευρώ η ξαπλώστρα και 10 ευρώ ο καναπές.

Ακτή Βουλιαγμένης: Κανονικό εισιτήριο 4 ευρώ και μειωμένο (για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρόνων, πολύτεκνους, άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων, ανέργους, φοιτητές και άλλες κατηγορίες) 3 ευρώ. Οι ξαπλώστρες δεν έχουν επιπλέον χρέωση. Οι δημότες πληρώνουν 1,5 ευρώ τις καθημερινές και 2 ευρώ τα σαββατοκύριακα.

Αστέρας Βουλιαγμένης: Δευτέρα με Παρασκευή 15 ευρώ. Τα Σαββατοκύριακα 25 ευρώ.

Yabanaki, Βάρκιζα: Τις καθημερινές 5 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα 6 ευρώ συν 5 ευρώ η ξαπλώστρα.

Άστρα και… όραμα στο παλιό αεροδρόμιο

Eleni Gkartsoni : "ένα κορίτσι μετράει τα άστρα"
γράφει η Νάση Πετριτσοπούλου

Σχόλιο 2ο
Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014
 
Μεσημέρι. Ο Brian Crain παίζει Wind και ξορκίζει τα κακά πνεύματα με πιάνο και βιολί. Αλλά εγώ έχω δουλειά. Να παρακολουθήσω το πρώτο μέρος της παρουσίασης της Lamda D. Τι μ’ έπιασε θα μου πεις… Έχω χούγια, θέλω να ενημερώνομαι κατευθείαν από την πηγή και μετά να συζητάω, τι να κάνουμε.

Σσσσσς… Αρχίζει.

Το εισαγωγικό βίντεο ξεκινάει με κλασικές συνταγές. Αλέθει στιγμές δόξας και εθνικής ανάτασης με εικόνες από την τρέχουσα πραγματικότητα. Έτσι, για αρχή κάθομαι στην Επίδαυρο, πετάω πάνω από την παραλία Ναυάγιο (φταίω εγώ τώρα;), επισκέπτομαι την Ακρόπολη, τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων ή πανηγυρίζω τα καλάθια και τα γκολ που μας κατέβασαν στο Σύνταγμα… θυμάσαι; Στη συνέχεια κάθομαι στο παγκάκι με 40 χρόνια στην πλάτη ακουμπώντας στο μπαστούνι μου, σηκώνω την κάρτα της ανεργίας στην κάμερα ή ατενίζω τα άδεια κτήρια και τις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις μέσα από τα σύρματα… και Cut!

Κείμενο τώρα… αλλά θα σχολιάζω κιόλας, εντάξει;