Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκίνησε η διανομή των καρτών δωρεάν μετακίνησης για ΑμεΑ από την Περιφέρεια Αττικής

Ξεκίνησε την Παρασκευή η χορήγηση των νέων ή η ανανέωση των παλαιών δελτίων δωρεάν μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Οι δικαιούχοι των δελτίων που ανέρχονται στους 32.000 και ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους, μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), ή στις Δ/νσεις Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, επισημαίνεται ότι η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ θα διαρκέσει μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2016.

Η Επιτροπή Αγώνα ζητάει τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Ελληνικό

Να εντείνουν τον αγώνα τους τους για τη δημιουργία Μητροπολιτκού Πάρκου στο Ελληνικό αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα που κατέθεσαν αίτημα για σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, ενώ παράλληλα ζητούν συνάντηση με τη Ρένα Δούρου
«για περαιτέρω ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων».

Το αίτημα κατατέθηκε στις 15 Δεκεμβρίου.

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει έτσι κι αλλιώς βαρύνοντα λόγο και με τη σημερινή της διοίκηση έχει κρατήσει μέχρι τώρα μια θετική στάση απέναντι στο πρόβλημα», τονίζει μεταξύ άλλων η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Ο Χρήστος Μονιάκης στη θέση του Απόστολου Φαφούτη στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης

Ο Απόστολος Φαφούτης, τοπικός σύμβουλος της ΡΙ.ΚΙ.Π. στη Βάρη, υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, λόγω προβλήματος υγείας.

Τη θέση του στο τοπικό συμβούλιο της Βάρης θα αναλάβει ο Χρήστος Μονιάκης, ο οποίος είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει το καλό έργο των προηγούμενων μελών μας και θα συμβάλει ουσιαστικά με τη δημιουργικότητα που τον χαρακτηρίζει (ακολουθεί βιογραφικό σημείωμα *).

Ευχαριστούμε πολύ τον Απόστολο Φαφούτη για την συμβολή του και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή ανάρρωση.

Το Ελληνικό δεν θα γίνει... «Καζινούπολη»


«Οι συνέπειες της πώλησης του μεγαλύτερου ''φιλέτου'' της Ευρώπης θα είναι αλυσιδωτές», σημειώνει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης στο δισέλιδο ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε.

Επιστολή της Ρένας Δούρου προς το ΔΣ της ΕΝ.Π.Ε για το θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Περιφερειών

Με επιστολή της προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ζητά άμεσα συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης με τον Πρωθυπουργό,
Αλέξη Τσίπρα, «προκειμένου να του εκθέσουμε την κρισιμότητα του ζητήματος λόγω της δυσχερούς κατάστασης που θα δημιουργήσει για τις Περιφέρειας η συγκεκριμένη ρύθμιση και να ζητήσουμε την παράταση του σημερινού καθεστώτος για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο - κάτι που στην ουσία δεν δημιουργεί οποιοδήποτε πρόσθετο οικονομικό κόστος για το ελληνικό κράτος».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Ρ. Δούρου: «Αναπτυξιακός, κοινωνικός, με έμφαση στο περιβάλλον και στα έργα υποδομής ο προϋπολογισμός»

Την πεποίθησή της ότι ο «Προϋπολογισμός του 2016 είναι αναπτυξιακός, κοινωνικός, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και στα έργα υποδομής», διατύπωσε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στην 39η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου κατατέθηκαν προς συζήτηση και έγκριση το Πρόγραμμα Εκτελεστέων έργων οικονομικού έτους 2016, καθώς και ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το ίδιο οικονομικό έτος.

Η Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση από την Περιφέρεια Αττικής Ομάδας Εργασίας από ανθρώπους που ήξεραν αλλά και που έμαθαν, με στόχο να προταθούν 10 κρίσιμες αλλαγές στο Πρόγραμμα Καλλικράτης, προκειμένου να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αποτελούν τροχοπέδη στην εφαρμογή του αναπτυξιακού σχεδιασμού των Περιφερειών.