Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

"Μίλησαν τα CD": Από 17 καταθέτες δέσμευσαν 404 εκατομμύρια!

Το πρώτο αποφασιστικό βήμα στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, που έχουν εξαπολύσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, κατ' εντολή του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο -μέχρι τώρα-
50 μεγαλοκαταθέτες, ως ελεγχόμενοι για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η εντολή από το γραφείο εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, με την οποία ζητείται να διενεργηθεί έρευνα για φυσικό πρόσωπο, προκειμένου να διακριβωθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (πάνω).

«Παραφουσκωμένοι» οι τραπεζικοί λογαριασμοί... πενιχρά τα δηλωθέντα εισοδήματα της καταθέτριας και όλων των συνδικαιούχων που ελέγχθηκαν για το χρονικό διάστημα 1996-2006, όπως προκύπτει από το ντοκουμέντο που δημοσιεύει το «Εθνος».

Μάλιστα, 17 από αυτούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν ποσά εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς τους, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

Κρούγκμαν: Η Ελλάδα πήρε μία βαθιά ανάσα - Σε 4 μήνες η μεγάλη μάχη

Μία συμφωνία που τη βρίσκει σε πολύ καλύτερη θέση, καθώς κατόρθωσε να κερδίσει χρόνο πέτυχε η Ελλάδα, όπως αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα τα κατάφερε», ο νομπελίστας
οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

«Τώρα που καταλάγιασε λίγο η σκόνη, μπορούμε να δούμε πιο ξεκάθαρα τη συμφωνία -εάν πρόκειται πράγματι για μία συμφωνία που θα τη σώσει αύριο, κάτι που ορισμένοι αμφισβητούν. Και γίνεται όλο και περισσότερο σαφές ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, τουλάχιστον προς το παρόν», αναφέρει ο Κρούγκμαν στο άρθρο του στους Νιου Γιορκ Τάιμς.

«Η βασική ενέργεια, πάντα, συμπεριλαμβάνει το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα. Το ερώτημα αυτές τις λίγες ημέρες ήταν αν οι Έλληνες μπορούν να εξαναγκαστούν σε μία συμφωνία για πολύ υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα υπό την απειλή να εξωθηθούν σε μία νέα κρίση», σημειώνει.

Σε άλλο σημείο του άρθρου, ο Κρούγκμαν επισημαίνει ότι τώρα η Ελλάδα απέφυγε μία πιστωτική κρίση και το χειρότερο να κλείσει η ΕΚΤ τη στρόφιγγα προς τις ελληνικές τράπεζες.

Πολιτικολογίες μιας διαπραγμάτευσης γεμάτης αδιέξοδα

Με τη συμφωνία για νέο δανεισμό της Ελλάδας -που θα ονομαστεί κάτι άλλο εκτός από μνημόνιο- να χρειάζεται το τελικό ΟΚ από τους δανειστές, δεκάδες ιδιοτελείς αναλυτές αραδιάζουν βαθιά φιλοσοφικές θεωρίες περί νίκης ή ήττας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες.

Αρχικά, η ίδια η διαδικασία της τελευταίας διαπραγμάτευσης κατέδειξε το τεράστιο φιάσκο που ονομάζεται ευρωζώνη. Επί τρεις και πλέον ώρες ο Γιάννης Βαρουφάκης -ως αιτών- βρισκόταν σε ένα δωμάτιο και συνομιλούσε με τους εκπροσώπους της τρόικας - συγγνώμη, τους εκπροσώπους των τριών «θεσμών».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -ως μη αιτών, ή αποκλειστικός δανειστής, ή θεσμικός παράγοντας της ΕΕ/ευρωζώνης- βρισκόταν σε ένα άλλο δωμάτιο κι έστελνε εντολές για το ποιες γραμμές της ελληνικής πλευράς θα γίνουν ανεκτές και ποιες θα απορριφθούν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ανέμεναν καρτερικά την ώρα που θα μπουν στην αίθουσα της συνεδρίασης του Eurogroup για να πουν ένα «ναι» ή ένα «όχι» σε ό,τι αποφάσιζαν οι τέσσερις-πέντε (ίσως και λίγο περισσότεροι) που πηγαινοέρχονταν στα δωμάτια, εξουσιοδοτώντας στην ουσία τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ ως τον μοναδικό πραγματικό διαπραγματευτή της όλης διαδικασίας - κοινώς, τον ρόλο του κακού μπάτσου στην υπόθεση.

Τα έπαιξε ακόμα και ο τηλεβιβλιοπώλης: Δεν το έχω ξαναδεί. Κάνω τηλεόραση 20 χρόνια - (και τα δύο video)

Το ρεπορτάζ από το enikos.gr που παραθέτουμε δεν αποδίδει πιστά τα όσα διαμείφθηκαν... Όπως θα δείτε στα δύο video που ακολουθούν, ο βουλευτής Χανίων
του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κοντραρίστηκε και με τους τρεις.

Μάλιστα η κόντρα ξεκίνησε με τον Αναγνωστάκη και μάλιστα τη στιγμή (τυχαίο;) που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα έχωνε για τις άδειες και τα θαλασσοδάνεια των καναλιών.


Ας θεωρηθεί "παράλειψη" το γεγονός ότι το enikos.gr παρουσιάζει μόνο το δεύτερο video.

Ιδού το ρεπορτάζ:
Δεν είχε τέλος η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, στον "αέρα" της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του MEGA.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος, απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη, είπε: «Δεν επιτρέπω στον κ. Πολάκη να μου μιλάει στον ενικό. Δεν είναι φίλος μου από χθες».
«Ούτε είμαστε φίλοι ούτε πρόκειται να γίνουμε», του απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Παρακαλώ πολύ στον πληθυντικό και να μην με διακόψετε», επανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης.
«Μην με μαλώνετε», δήλωσε ο κ. Πολάκης με ειρωνικό ύφος.
Η κόντρα αναζωπυρώθηκε λίγα λεπτά αργότερα, με τον κ. Γεωργιάδη να αντιδρά πάλι στις παρεμβάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας στους υπεύθυνους της εκπομπής: «Κόψτε του λίγο το μικρόφωνο να ολοκληρώσω και μετά ξαναβάλτε του ήχο».
«Θες να μου κόψει τον ήχο; Να καταλάβω και εγώ», διερωτήθηκε ο κ. Πολάκης.
Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Δεν υπάρχει ο τύπος αυτός. Εγώ δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Κάνω τηλεόραση 20 χρόνια».
Δείτε το βίντεο από το MEGA:
Πηγή: www.enikos.gr 

Ιδού και τα δύο video:

Παύλος Πολάκης - για τα δάνεια και τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών:


Άδωνις Γεωργιάδης - Κλείστε το μικρόφωνο του Πολάκη:



Παυλος Πολακης: "Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ MEGA.
Μόλις είδαν οτι δεν τα βγάζουν πέρα, μόλις άκουσαν αλήθειες, μόλις έθιξα τα κανάλια και την παραοικονομία στην υγεία, ΘΙΧΤΗΚΑΝ τα πουλημένα τομαρια και με έκοψαν για να μιλάει μόνο του το γκρουπουσκουλο της φασιστικής συνιστώσας της Νέας Δημοκρατίας, ο Αδωνις".

Και για επιδόρπιο: λέει (και τραγουδάει) πολλά ο Παύλος Πολάκης στην παρθενική ομιλία του στη Βουλή - 10 Φεβρουαρίου:

Οι Ελληνικές αποχρώσεις του γκρι

του Θωμά Γιούργα

Στο προεκλογικό σταυροδρόμι ανοίχθηκαν τρία μεγάλα αφηγηματικά μονοπάτια που μπορούσαμε να βαδίσουμε:
  1. Το γνωστό μονοπάτι της επιβολής των μέτρων λιτότητας με αντίδωρο την χρηματοδότηση των τραπεζών. Ας του δώσουμε το χρώμα μαύρο.
  1. Το άγνωστο μονοπάτι της εξόδου από την ευρωζώνη με αντίδωρο την εθνική κυριαρχία και τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας. Ας του δώσουμε το χρώμα άσπρο.
  1. Το γνωστό-άγνωστο μονοπάτι της διαπραγμάτευσης των μέτρων λιτότητας εντός της ευρωζώνης με αντίδωρο την σταδιακή καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ας του δώσουμε το χρώμα γκρι.
Το μαύρο μονοπάτι, γεμάτο δηλητηριώδη φυτά, μυτερές κοτρώνες, φονικά ερπετά και ψευδοοάσεις εγκαταλείφθηκε ως μία αθλιότητα δίχως τέλος η οποία οδήγησε σε ηθική και βιολογική εξαθλίωση.

Το άσπρο μονοπάτι, πλήρως αχαρτογράφητο, με πυκνότατη, τυφλωτική ομίχλη, με ορατό μονάχα το πρώτο βήμα, δεν επελέγη υπό τον φόβο το δεύτερο βήμα να οδηγούσε σε βάλτο με κροκόδειλους.

Έτσι προτιμήθηκε το γκρίζο μονοπάτι.

Για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία

των Β. Δαγδιλέλη, Χ. Λεμονίδη, Μ. Σιγάλα, Δ. Ψύλλου *


Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες στον ψηφιακό εκπαιδευτικό τύπο και τα ΜΜΕ μια αυξανόμενη ροή απόψεων και αναλύσεων που υποστηρίζουν
αναφανδόν την εισαγωγή στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια με εξετάσεις και όχι με κλήρωση. Ας βάλουμε το θέμα στις σωστές του διαστάσεις.

Ο όρος Πρότυπο Πειραματικό ο οποίος επιβλήθηκε με τον ν. 3966/11 είναι κατ’ αρχάς αντιφατικός. Στα Πειραματικά Σχολεία εφαρμόζονται και αξιολογούνται πιλοτικά εκπαιδευτικά προγράμματα, σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας, εισάγονται και αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες και διευκολύνεται η πρόσβαση στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Οι καινοτομίες αυτές πρέπει να αξιολογούνται και να ελέγχονται σε ένα αντιπροσωπευτικό του μαθητικού πληθυσμού, και συνεπώς τυχαίο, δείγμα, το οποίο μπορεί να προκύψει μόνον από την εισαγωγή των μαθητών με κλήρωση.

Μόνον έτσι οι επιτυχείς και έγκυρες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις μπορούν στη συνέχεια να διαδοθούν και να αξιοποιηθούν στα υπόλοιπα σχολεία.

Η σύγκρουση μόλις ξεκίνησε: Nα ανοίξουν τα μέτωπα μέσα στη χώρα

Αναφορικά με τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης και με τις διαπραγματεύσεις. Η τροπή που πήραν τα πράγματα είναι σημαντικά θετική στον βαθμό που επιτρέπει στην κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο αποφεύγοντας τον ξαφνικό πνιγμό που για αυτόν φρόντισαν πρωθύστερα εγχώριοι και διεθνείς ‘’προστάτες’’. 

«Δελφικός χρησμός» το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων κατά τον Πωλ Κρούγκμαν. Μόνο που δεν περιορίζεται σε 2 με 5 λέξεις όπως τα αποφθέγματα της εκστατικής Πυθίας, αλλά έχει μπόλικο περιεχόμενο, ικανό να το ράψει και να το κόψει όποιος θέλει κατά το δοκούν.

Δεν απαιτείται, εξάλλου, να είναι κανείς μάντης ώστε να προβλέψει πως η κάθε πολιτική δύναμη θα ερμηνεύσει την προσωρινή αυτή έκβαση (γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν τελειώνει εδώ, αλλά ίσα ίσα τώρα αρχίζει αυτή η διαπραγμάτευση), όπως τα είχε από πριν σχεδιάσει και κατά πώς την βολεύει.

Έτσι έχουμε: Από την μία μεριά άκριτα πανηγύρια, από την άλλη γκρίνιες για κωλοτούμπες, αλλά και κορώνες για εθνοπροδοσία, όπως και υπερ-αριστερές νουθεσίες για τον ρόλο της Ε.Ε. (να και κάτι που ο κόσμος της εργασίας, σαν αμαθής και αδαής που είναι, δεν το έμαθε τα τελευταία, ιδιαίτερα, χρόνια και πρέπει κάποιος να του το πει: Η Ε.Ε. δεν είναι το σπίτι των λαών).

Τι μπορούμε να κάνουμε για τα κομμένα ρεύματα: μια πρωτοβουλία από την «Αλληλεγγύη για όλους»

Σήμερα πολλά νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει διαμορφώσει το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» το οποίο
περιγράφουμε παρακάτω.

Σκοπός του προγράμματος είναι η άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που έχει γίνει διακοπή.

Οι συμπολίτες μας χρειάζεται να ενημερωθούν για αυτή την δυνατότητα που υπάρχει ώστε να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους και να τους δοθεί παράταση χρόνου που σε πολλές περιπτώσεις είναι κρίσιμη.

Πρώτη μάχη σε έναν πόλεμο διαρκείας: Η επόμενη μέρα της απόφασης του Eurogroup


Αλλαγή σελίδας για τη χώρα, με τη μετάβασή της από τη μνημονιακή εποχή της ασφυκτικής λιτότητας σε μια νέα φάση σταθερότητας και ανάπτυξης, σηματοδοτεί η χθεσινοβραδινή ιστορική συμφωνία στο Eurogroup μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων-δανειστών της.

«Με την καθοριστική υποστήριξη του ελληνικού κερδίσαμε μια μάχη, όχι όμως και το πόλεμο» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σε διάγγελμα που πραγματοποίησε το Σάββατο.

Ο Γ.Βαρουφάκης επιβεβαίωσε, μετά τη λήξη του κυβερνητικού συμβουλίου, ότι «η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα υποβληθεί προς τους Ευρωπαίους εταίρους είναι υπό κατάρτιση, αποκλειστικά από εμάς και θα είναι έτοιμη έως την Καθαρά Δευτέρα».

Σύμφωνα με τη συμφωνία της Παρασκευής, η δανειακή σύμβαση με την Ε.Ε. παρατείνεται για τέσσερις μήνες, μέχρι το τέλος Ιουνίου, έτσι ώστε να υπάρξει χρόνος για διαβουλεύσεις και η Ελλάδα να περάσει από το προηγούμενο πρόγραμμα σε μια νέα συμφωνία, στη βάση ενός μεσοπρόθεσμου σχεδίου που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Ο Καμμένος θα το κάνει Κούγκι...