Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Συνεχόμενα κρούσματα από δήθεν υπαλλήλους της ΔΕΗ στο Μοσχάτο

Συνεχόμενα είναι τα κρούσματα από δήθεν υπαλλήλους της ΔΕΗ που χτυπάνε τα κουδούνια σπιτιών στο Μοσχάτο και ζητούν από όσους μένουν σε αυτά να κατέβουν κάτω ή ζητούν περισσότερες
πληροφορίες.

Σε δύο περιπτώσεις, μια στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και μία στην οδό Ευτυχίας, υπήρξε κινητοποίηση των κατοίκων, οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία που ήρθε και συνέλαβε τους άντρες που χτυπούσαν τα κουδούνια, ενώ σε άλλη μια περίπτωση προς το γήπεδο του Μοσχάτου, ο άντρας διέφυγε.

Καλλιθέα: Η θεατρική παράσταση «Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ, απόψε, Πέμπτη 3 Αυγούστου στις 9.00μμ



Η Mallμανία πάει σύννεφο... & η περίπτωση του Ελληνικού

των Τάσου Σαραντή & Στέργιου Ζιαμπάκα


Η έκφραση «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» επαληθεύεται για ακόμη μια φορά τόσο μετά το πράσινο φως που έλαβε η εταιρεία Artume A.Ε. για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος όσο και με τη δρομολόγηση της κατασκευής νέων μεγάλων εμπορικών κέντρων και της παράλληλης επέκτασης των παλιών.

Όσο κι αν αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να συντελούνται ο πολλαπλασιασμός και η περαιτέρω μεγέθυνση αυτών των μεγαθήριων της κατανάλωσης σε μια εποχή που η αγοραστική δύναμη συνεχίζει την κατιούσα, η απάντηση είναι απλή και συνοψίζεται σε ορισμένους παράγοντες που, συνδυαστικά, καθιστούν αυτές τις επιχειρηματικές επενδύσεις «χρυσές».

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας

Μέχρι τις 21 Αυγούστου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας,
σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4430/2016 Α'205, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια δώδεκα μήνες και θα δίνει προτεραιότητα στους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μακροχρόνια ανέργους και στους ανέργους που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στη Βουλή η συζήτηση για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη @ Ανδ. Ξανθός: Μεροληπτούμε υπέρ της δημόσιας περίθαλψης (video)

Με ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών θα κορυφωθεί σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, πριν τεθεί προς ψήφιση.

Είμαστε μεροληπτικά υπέρ ενός δημόσιου συστήματος Υγείας, με το πολιτικό μας σχέδιο να είναι αυτό της ισότιμης κάλυψης των πολιτών και της κατοχύρωσης των κοινωνικών δικαιωμάτων, δήλωσε ο Ανδρέας Ξανθός από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

3,5 ώρες η διαδρομή Αθήνα - Γιάννενα

Στην κυκλοφορία δίδεται σε λίγες ώρες, το τελευταίο τμήμα, από την Πέρδικα μέχρι τα Ιωάννινα, 14 περίπου χιλιομέτρων, της Ιόνιας Οδού με το οποίο, ολοκληρώνεται
η κατασκευή, αναφορικά με τον κυρίως άξονα.

Με την παράδοση του η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος, ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει Αθήνα - Ιωάννινα σε 3,5 ώρες (από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι την έξοδο της Ιόνιας Οδού στην Εγνατία).

Μισανθρωπισμός @ Παύλος Πολάκης: «Είστε υπηρέτες των εργολάβων» (video)

Πριν από μερικές εβδομάδες γράφαμε στην «Αυγή» για το Νοσοκομείο της Καβάλας, που μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να εξοικονομήσει 640.000 ευρώ καταργώντας τους ιδιώτες εργολάβους στην καθαριότητα και τη σίτιση.

Έτσι και το νοσοκομείο μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα επιπλέον έσοδα και οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν μεγαλύτερους μισθούς, δηλαδή κανονικούς μισθούς, και εργασιακά δικαιώματα, όπως πρέπει.

Από σήμερα «ξεκλειδώνει» η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

Τέθηκαν σήμερα, 3.8.2017 σε ισχύ οι διατάξεις του ν.4469/2016 «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις»
καθώς παρήλθε η τρίμηνη προθεσμία που ορίζει το άρθρο 23 του ίδιου νόμου.

Ταυτόχρονα, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.) παρέχει από σήμερα μέσω της ιστοσελίδας της, πρόσβαση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης υπαγωγής των επιχειρήσεων στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών τους.

Η ανάπλαση της πλατείας Διλόφου στη Βάρη είχε ζωή …ενός μήνα

του Γιώργου Λαουτάρη

Μια τάφρος αρκετών μέτρων άνοιξε τελείως ξαφνικά, το Σάββατο 29 Ιουλίου στην πλατεία Διλόφου, πίσω από τον ιερό ναό Πέτρου και Παύλου στη Βάρη.

Από καθαρή τύχη δεν χτύπησε κανείς από τους δεκάδες επισκέπτες της πλατείας, μικρούς και μεγάλους.