Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Σημαντικές εξελίξεις εντός της εβδομάδας στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

της Ευγενίας Χατζηγεωργίου

Κλείνουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της εταιρίας και της πιστώτριας τράπεζας για την
χρηματοδότηση της ΕΒΖ και την αναδιάρθρωση των δανείων της.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ, κατά την διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι εκτιμήσεις των τεχνικών συμβούλων για τα εργοστάσια στη Σερβία και τα μη παραγωγικά ακίνητα της εταιρίας.

Επίσης παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό πλάνο που έχει γίνει από ανεξάρτητο σύμβουλο.

Το χρονικό της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία

Το φάντασμα των ωμών παρεμβάσεων του στρατού στην ασταθή Δημοκρατία της Τουρκίας με πραξικοπήματα και βίαιη κατάληψη της εξουσίας επανεμφανίστηκε απροσδόκητα χθες βράδυ στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, με άρματα μάχης και στρατό στους δρόμους, με επιθέσεις ελικοπτέρων, με αποκλεισμένες γέφυρες στον Βόσπορο, κλειστά αεροδρόμια και ομηρείες υψηλόβαθμων στρατιωτικών στο κτήριο του Γενικού Επιτελείου.

Οι ανησυχητικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα έρχονται σε μια στιγμή που τόσο η ίδια όσο και η Ευρώπη βρίσκονται αντιμέτωπες με νέες απειλές και ασύμμετρους κινδύνους στον τομέα της ασφάλειας, όπως έδειξε η χθεσινοβραδινή πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, ενώ παράλληλα εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα εκτός περιοχής οι συνέπειες της κατάρρευσης της Μέσης Ανατολής.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση διανομής τροφίμων σε 8.128 δικαιούχους της Νότιας Αθήνας από την Περιφέρεια Αττικής

Με την Καλλιθέα και το Π. Φάληρο ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ο πρώτος κύκλος δωρεάν διανομής νωπών τροφίμων σε συνολικά 8.128 δικαιούχους της Νότιας Αθήνας μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου έγινε παράδοση προϊόντων μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους της Ε.Ε.) με αποδέκτες ωφελούμενους πολίτες των Δήμων Καλλιθέας και Π. Φαλήρου.

Η διανομή αφορούσε σε νωπά τρόφιμα (κοτόπουλα, φέτα και πορτοκάλια) και έγινε όπως πάντα με βάση τις αιτήσεις που είχαν καταθέσει οι πολίτες-δικαιούχοι του προγράμματος και τον αριθμό μελών των νοικοκυριών που αφορούσε η κάθε αίτηση.

Αναλυτικά η παράδοση έγινε ως εξής:

"Μπράβο, μπράβο, συγχαρητήρια!" - Ξανά και ως πότε;;; (φωτογραφίες)

Το πάρκο μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης & του ΑΒ
Από την ανάληψη των καθηκόντων της η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει εγκαταλείψει το πάρκο μπροστά στο πολυκατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ελληνικό.

Τα τρία σιντριβάνια στεγνά από νερό έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης.

Το γκαζόν όχι μόνο έχει ξεραθεί αλλά και έχει αποκολληθεί από το έδαφος και φαίνεται πλέον σκέτο το χώμα. Ένα δέντρο υπέκυψε στην μακροχρόνια έλλειψη περιποίησης και κόπηκε.

Ένα θυμωμένο κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη

του Κώστα Βαξεβάνη


Δεν υπάρχουν κυκλώματα στη Δικαιοσύνη, υποστήριξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Δεν αρκέστηκε να πει

μόνο αυτό, αλλά τοποθετήθηκε με τρόπο που εκθέτει όποιον άλλο κυβερνητικό παράγοντα έχει πει πως τον προβληματίζει η λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Είπε ο κύριος Παρασκευόπουλος: «Είναι αυτονόητο ότι για θέματα δικαιοσύνης η κυβέρνηση εκφράζεται προφανώς από τον πρωθυπουργό και κατεξοχήν από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης τυγχάνει να μιλά νομικά. Αυτά περί «κυκλωμάτων» δεν τα έχετε ακούσει από εμένα. Το θέμα είναι να μιλήσουμε με νομική ορολογία».

Είναι επίσης σημαντικό πως αυτά τα είπε απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, του οποίου η σχέση με ομάδες και παραομάδες στη Δικαιοσύνη είναι συχνά αντικείμενο δημοσιευμάτων.

Μην ενοχλείτε!!! Ο χορηγούμενος διαπραγματεύεται με τον χορηγό του... για το καλό του λαού και του τόπου, βεβαίως...



Δεν κλείνει στους ανεπιθύμητους δημότες μόνο την επίσημη σελίδα
του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης... Κλείνει και τις ιδιωτικές του...

Ησυχία, παρακαλούμε...
Ο χορηγούμενος διαπραγματεύεται με τον χορηγό του.
Αυτός ξέρει!!!... ως επικοινωνιολόγος, βέβαια...