Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Επικίνδυνο για τα παιδιά το συντριβάνι της Βοσπόρου στην Αγία Παρασκευή Ελληνικού (φωτογραφίες)



Το συντριβάνι της οδού Βοσπόρου στην Αγία Παρασκευή Ελληνικού είναι πολύ επικίνδυνο για τα παιδιά που παίζουν εκεί γύρω.

Είναι θαύμα που τόσα χρόνια δεν έχουμε θρηνήσει θύματα αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να γλιστρήσουν ή να μπλέξουν στα χύμα καλώδια φωτισμού στο εσωτερικό τού συντριβανιού και να καρφωθούν στα βράχια.

Ο δήμαρχος της πόλης μας από την πρώτη μέρα που βγήκε, φρόντισε να μας ενημερώσει ότι θέλει να κοιμάται ήσυχος τα βράδια.

Άραγε κοιμάται ήσυχος επί εικοσιένα μήνες όταν υπάρχει αυτό το συντριβάνι, το οποίο είναι τόσο επικίνδυνο για τα παιδιά της γειτονιάς μας που παίζουν εκεί;

Άλιμος: Έκθεση Ζωγραφικής Εφηβικού Τμήματος του ΘΟΠΑΑ, 20, 21 & 22 Μαϊου


Με τιμολόγιο ακόμα και για τις ευπαθείς ομάδες το Καλοκαιρινό Καμπ 2016 στο δήμο Αλίμου

5ο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων Αγίου Δημητρίου, τα Σαββατοκύριακα 21-22 & 28-29 Μαϊου

Πιστή στο ραντεβού της με τους μικρούς μπαλαδόρους του Αγίου Δημητρίου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Οργανισμό
Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγίου Δημητρίου, το 5ο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων.

Στόχος της διοργάνωσης είναι, εκατοντάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους, να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα, λαμβάνοντας μέρος σε ένα τουρνουά χαράς και διασκέδασης.

Άγιος Δημήτριος: Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου 2016 το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Μαΐου στις 7.30μμ

Με τη συμμετοχή πέντε Δημοτικών Σχολείων του Αγίου Δημητρίου, θα πραγματοποιηθεί φέτος το "Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου" το διήμερο 21 και 22 Μαΐου, στο θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" (Πεισιστράτου και Παπαδήμα).

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Σάββατο 21-5-2016
> "Η Κοκκινοστριγκλίτσα και ο Καλολύκος" • 3ο Δημοτικό Σχολείο 
> "Τα δώρα της Παπλωματούς" • 6ο Δημοτικό Σχολείο
Κυριακή 22-5-2016
> "Το πιο λαμπερό Ουράνιο Τόξο" • 8ο Δημοτικό Σχολείο 
> "Παραμυθομπερδέματα" • 10ο Δημοτικό Σχολείο 
> "Ο Κύκνος" • 5ο Δημοτικό Σχολείο
Ώρα έναρξης: 7.30μμ

Η δρομολόγηση σημαντικών έργων στον Φαληρικό Όρμο στη συνάντηση Ρένας Δούρου & Πάνου Σκουρλέτη

Η δρομολόγηση σημαντικών έργων υποδομής και ανάπλασης στον Φαληρικό Όρμο, που θα διευκολύνουν τη ζωή και θα ενισχύσουν την ασφάλεια των κατοίκων της
ευρύτερης περιοχής, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη, με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ειρήνη Κλαμπατσέα, η ΓΓ του ΥΠΕΝ Χριστίνα Μπαριτάκη, ο διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις προβλέψεις του Προεδρικού ∆ιατάγματος (ΠΔ) 26.11.2013 για την ανάπλαση της περιοχής, με έμφαση στα όσα καθορίζει για τα αντιπλημμυρικά έργα, τις παρεμβάσεις στην οδοποιία και τις μετατροπές στη γραμμή του τραμ, που η Περιφέρεια Αττικής τα προσεγγίζει με την αίσθηση του επείγοντος.

''O Φονέας και ο Φονιάς''. Ενα βιβλίο για το ποδόσφαιρο, την κοινωνία και τους ανθρώπους στον Γαλαξία της Ν. Σμύρνης

της Εριέλλας Χρυσού

Στο Δημοτικό Πολυχώρο Γαλαξίας έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Δημήτρη Κωστόπουλου με τίτλο «Ο φονέας και ο φονιάς» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Συντονίστρια της εκδήλωσης και μία από τους παρουσιαστές του βιβλίου ήταν η Νόρα Γαλανοπούλου, φιλόλογος, δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Άγιος Δημήτριος: "Αθλοδιακοπές 2016" για παιδιά 6 έως 12 ετών - Αιτήσεις μέχρι την Τετάρτη 25 Μαϊου

Μέχρι την Τετάρτη 25 Μαϊου, θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα "Αθλοδιακοπές 2016" του δήμου Αγίου Δημητρίου για τη θερινή περίοδο, για παιδιά του δημοτικού από 6 έως 12 ετών.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Παλαιό Κλειστό Γυμναστήριο της οδού Θεομήτορος και πρέπει να συνοδεύονται από:

Σαν σταρ του σινεμά



Η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 1ο δημοτικό σχολείο Αργυρούπολης φώτισε αστραπιαία από τη μια τη σήψη σε ολόκληρο τον κομματικό και κρατικό μηχανισμό, από την άλλη την αδυναμία του εκπαιδευτικού κόσμου να αντιτάξει σε επιθέσεις χειραγώγησης μια αυθεντικά συλλογική-συμπαγή αντιπρόταση.


Για τη δημοτική διοίκηση κρατάω μικρό καλάθι προσδοκιών κι έχω ξεχωριστή ερμηνεία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αν το καλοσκεφτείς, με μια απλή κίνηση και φροντίζοντας απλώς να καλύψει τα τυπικά-διοικητικά νώτα του, ο διευθυντής της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας έδρασε όπως συνηθίζουν οι περισσότεροι παλιοί συνδικαλιστές και πολιτικοί: ενημέρωσε μία μέρα πριν τον Σύλλογο του σχολείου και φρόντισε να πάρει άδεια από τη διεύθυνση.

Άγιος Δημήτριος: Παιχνιδοδιακοπές 2016 - Θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά

Μέχρι την Πέμπτη 26 Μαϊου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για το πρόγραμμα της Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης στον Άγιο Δημήτριο για παιδιά ηλικίας 5 - 12 ετών.

Σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη των οικογενειών και τους εργαζομένων γονέων, παρέχοντας ασφαλή και ποιοτική διέξοδο για τα παιδιά μετά το κλείσιμο των σχολείων.

Οι «Παιχνιδοδιακοπές 2016» θα γίνουν σε δύο Κέντρα - Σχολεία, σε 3 περιόδους:

Ο Κατρούγκαλος δήλωσε ότι είναι κομμουνιστής...

Το πάρτι…

της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Το πάρτι κρατούσε χρόνια…

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, φιλικές εταιρίες, παράγοντες της δημόσιας ζωής και όλα τα παράγωγα του διαχρονικού και διακομματικού κλεπτοκρατικού συστήματος, γνώριζαν, κάλυπταν, συμμετείχαν, τροφοδοτούσαν και ασφαλώς σιωπούσαν…

Η υπόθεση Μαρτίνη, του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και του Ερυθρού Σταυρού, που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μίζες άνω των τριών εκατομμυρίων, δεν είναι δα και κανένας κεραυνός εν αιθρία για τους γνωρίζοντες…

Πάνω από 2000 δρομείς συμμετείχαν στην Ειρηνοδρομία 2016 στον Άγιο Δημήτριο

Την Δευτέρα 16 Μαΐου ολοκληρώθηκαν, όπως κάθε χρόνο, με πλήρη επιτυχία από το δήμο Αγίου Δημητρίου, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκο Παναγούλη, τα επονομαζόμενα «Παναγούλεια 2016».

Στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε και η διεξαγωγή αγώνων δρόμου, «ειρηνοδρομία 2016», στους οποίους συμμετείχε πλήθος δρομέων όλων των ηλικιών υποστηρίζοντας τον εν λόγω θεσμό.

Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 2.000 και μεταξύ αυτών ξεχώρισαν η οικογενειακή συμμετοχή του Περικλή Ιακωβάκη στα 2,5 χλμ., της Φανής Χαλκιά στα 5 χλμ, και των μελών του Συλλόγου Ολυμπιονικών στα 2,5χλμ Εύης Μωραϊτίδου, Βούλας Κοζομπόλη, Βούλας Ζυγούρη, Βιργινίας Κραβαριώτου, Νέρι Νιαγκουάρα, και Μαρίας Καραγιανναπούλου.

Η «ειρηνοδρομία 2016» πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο ΟΦΚΑ Οδυσσέας, και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με βασική διοργανώτρια αρχή τον δήμο Αγίου Δημητρίου.

Όσοι δεν έχουν να δηλώσουν τίποτα...

Σφυρίζει ο Σαμαράς, χορεύει ο Μητσοτάκης

Στο "όχι σε όλα" και, ουσιαστικά, στο αίτημα για προσφυγή στις κάλπες επανήλθε η ηγεσία της Ν.Δ. αμέσως μετά τη συνολική απόρριψη της συμφωνίας με τους δανειστές εκ μέρους του Αντ. Σαμαρά, αλλά και την παρέμβαση της εφημερίδας "Τα Νέα" κατά της "συναίνεσης" που προτείνει ο ΣΕΒ και διαφαινόταν ότι μπορεί να προσφέρει η Ν.Δ. σε ορισμένα μέτρα.

Σε μικρό χρονικό διάστημα, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. έχει μετακινηθεί μεταξύ προγραμματικής και δομικής αντιπολίτευσης δύο φορές. Πάντα υπό την πίεση των ίδιων δυνάμεων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το παλιό σύστημα εξουσίας.