Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Σκληρό ροκ, η Αποκεντρωμένη δεν είναι Περιφέρεια, πολιτισμός, υποκατώτατος μισθός, φαρμακευτική αλλεργία & Μακρόνησος


Πολιτικό ροκ μετά την έξοδο από τα μνημόνια, καταργείται ο ρατσιστικός για τη νεολαία υποκατώτατος μισθός και η Δούρου παραδίδει μαθήματα: άλλο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και άλλο η αιρετή Περιφερειακή Αρχή.

Τέλος σε μία μεγάλη αδικία κατά των νέων εργαζόμενων

Την κατάργηση μίας μεγάλης αδικίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά ανακοίνωσε την Δευτέρα, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός.

Πρόκειται για την διάκριση κατά των νέων εργαζομένων οι οποίοι “εξαιρούνταν” ακόμα και από αυτόν τον χαμηλό κατώτατο μισθό των 586 ευρώ (μικτά). Την “εφεύρεση” δηλαδή, με πρόσχημα τη μείωση της πολύ υψηλής ανεργίας (άνω του 60% στους νέους), του υποκατώτατου μισθού των 510 ευρώ (μικτά, δηλαδή 428 ευρώ καθαρά) για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Αποστολή ΑΠΕ - ΜΠΕ: Τα «αυθαίρετα» της Μακρονήσου

της Αθηνάς Καστρινάκη

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τη Μακρόνησο, ξέρεις ότι ο δρόμος θα είναι σύντομος. Σε αντίθεση με τη διαδρομή του νησιού μέσα στην Ιστορία, η οποία
εκτείνεται στους αιώνες.

Αν και χαραγμένη στο νου, λόγω της νεώτερης ιστορίας της, ως τόπος εξορίας, τα ίχνη ανθρώπινης παρουσίας στο νησί χρονολογούνται ήδη από το 2.500 π.Χ., ενώ ίχνη κτιρίων μαρτυρούν την παρουσία οικισμού και κατά τους κλασικούς αιώνες (4ο και 5ο π.Χ. αι.).

Δεκαήμερο με Καραγκιόζη στις πλατείες και τα πάρκα του Αγίου Δημητρίου στα πλαίσια του Φεστγιβάλ Πόλης 2018


Ένα πλούσιο δεκαήμερο με Θέατρο Σκιών μπορούν να απολαύσουν στις πλατείες και τα πάρκα του Αγίου Δημητρίου οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Πόλης 2018.

Την ταινία «Εδώ χωρίς Εμένα» προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Τετάρτη 29 Αυγούστου

Με την ιρανική δραματική ταινία «Εδώ χωρίς Εμένα - Here Without Me» του Μπαχράμ Ταβακολί συνεχίζει το αφιέρωμα στον ιρανικό και μαροκινό κινηματογράφο η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού- Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 9.00μμ.

Οι προβολές των ταινιών γίνονται στον Πολυχώρο «Πολυμήχανο café teatral» στην οδό Φλέμινγκ 58, στην Αργυρούπολη κάθε Τετάρτη στις 9.00μμ, μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σκληρό ροκ από τον Αλέξη Τσίπρα

της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Πολιτική αντεπίθεση με σκληρό ροκ κατά της διαφθοράς, πορεία προς τον λαό, ενίσχυση της κοινωνικής ατζέντας, αποδυνάμωση της πολιτικής που ασκεί η ΝΔ και φυσικά
ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός είναι το προσωπικό στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα για την πρώτη μεταμνημονιακή φάση, γύρω από τους άξονες της οποίας κινείται ήδη η κυβέρνηση.

Λίγο πριν από την παρουσία στη ΔΕΘ, όπου θα εγκαινιαστεί και επισήμως η νέα πολιτική σεζόν -στην πραγματικότητα με προεκλογικούς όρους- το πρωθυπουργικό επιτελείο εργάζεται συστηματικά για την αλλαγή της εικόνας, όχι μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο αλλά και στην ουσία της πολιτικής που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση, με βασικό γνώμονα τα νέα πιο διευρυμένα πεδία ελευθερίας που εκ των πραγμάτων έχουν διαμορφωθεί μετά τη… μεγάλη έξοδο, από τις 21 Αυγούστου.

Η απάντηση της Ρένας Δούρου σε δημοσίευμα σχετικά με το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Μαραθώνα

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν έχει καμία σχέση με την αιρετή Περιφέρεια» και «ως γνωστόν οι Δήμοι ούτε ελέγχονται από την αιρετή Περιφέρεια ούτε είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν στην αιρετή Περιφέρεια τις αποφάσεις τους».

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου απάντησε με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας σχετικά με το αν ήταν σε γνώση της ότι, όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα που κάνει αναπαραγωγή της άποψης του συνηγόρου οικογενείας θυμάτων της τραγωδίας της Ανατολικής Αττικής, ο δήμος Μαραθώνα δεν διέθετε Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη φαρμακευτική αλλεργία

Με αφορμή τον θάνατο του 5χρονου κοριτσιού, μετά από αλλεργία σε αντιβιοτικό, στη Φλώρινα, ζητήσαμε από τους ειδικούς να μας εξηγήσουν τι είναι και τι θα πρέπει
να προσέχουμε στις φαρμακευτικές αλλεργικές αντιδράσεις.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, η αλλεργιολόγος Τζένη Καψάλη, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, «η φαρμακευτική αλλεργία είναι μια αντίδραση που προκαλείται όταν ένα άτομο πάρει ένα φάρμακο και στον οργανισμό του υπάρχουν ειδικά αντισώματα ή ειδικά κύτταρα εναντίον του συγκεκριμένου φαρμάκου». Η ίδια απάντησε στις ερωτήσεις μας.