Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Σκληρό ροκ, η Αποκεντρωμένη δεν είναι Περιφέρεια, πολιτισμός, υποκατώτατος μισθός, φαρμακευτική αλλεργία & Μακρόνησος


Πολιτικό ροκ μετά την έξοδο από τα μνημόνια, καταργείται ο ρατσιστικός για τη νεολαία υποκατώτατος μισθός και η Δούρου παραδίδει μαθήματα: άλλο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και άλλο η αιρετή Περιφερειακή Αρχή.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη φαρμακευτική αλλεργία, αυθαίρετα ακόμα και στη Μακρόνησο, σινεμά στην Αργυρούπολη & Καραγκιόζης στις πλατείες και τα πάρκα του Αγίου Δημητρίου.

Η ατζέντα της Δευτέρας 27 Αυγούστου, όπως καταγράφηκε στο ιστολόγιό μας:

 
Την πρώτη φορά που κάποιος θα λάβει ένα φάρμακο, κατά κανόνα δεν θα αντιδράσει. Είναι όμως πιθανό, αν έχει κάποια προδιάθεση, το ανοσολογικό του σύστημα να αρχίσει να παράγει αντισώματα εναντίον του συγκεκριμένου φαρμάκου, δηλαδή το άτομο να ευαισθητοποιηθεί και σε τυχόν επόμενη λήψη του φαρμάκου να εμφανίσει αλλεργική αντίδραση.

Αν η πρώτη λήψη του φαρμάκου διαρκέσει αρκετά (7-10 ημέρες) μπορεί να υπάρχει επαρκής χρόνος για ευαισθητοποίηση και αντίδραση από την πρώτη φορά που θα πάρει κάποιος το φάρμακο.

Η απάντηση της Ρένας Δούρου σε δημοσίευμα σχετικά με το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Μαραθώνα

«Με απλά λόγια: η Περιφέρεια δεν είναι ο Προϊστάμενος ούτε ο Επιθεωρητής των Δήμων.

Εξ αυτών συνάγεται ότι η Περιφερειάρχης και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ουδεμία γνώση είχαν ή μπορούσαν να έχουν για ύπαρξη ή μη ύπαρξη οιουδήποτε σχεδίου του Δήμου Μαραθώνα».

Σκληρό ροκ από τον Αλέξη Τσίπρα


Τα οικονομικά υπουργεία και το υπουργείο Εργασίας εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση της λεγόμενης κοινωνικής ατζέντας, που θα περιλαμβάνει πέραν των ήδη γνωστών, όπως η μη μείωση των συντάξεων, σειρά φοροαπαλλαγών, αύξηση του κατώτατου μισθού, συλλογικές συμβάσεις και άλλες πρωτοβουλίες κοινωνικού περιεχομένου, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο πακέτο των εξαγγελιών που θα κάνει από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει και πολλές εκπλήξεις, οι οποίες έχουν ήδη κοστολογηθεί.

Την ταινία «Εδώ χωρίς Εμένα» προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Τετάρτη 29 Αυγούστου

Βασισμένη στο Γυάλινο Κόσμο του Τένεσι Ουίλιαμς, η ταινία αφηγείται την ιστορία της Γιάλντα, ενός κοριτσιού που συλλέγει γυάλινες μινιατούρες ζώων και κρατάει μυστική την έλξη της για τον Ρέζα, τον καλύτερο φίλο του αδελφού της.

Ο αδελφός της, του οποίου η αφήγηση μας συνοδεύει στην ταινία, γράφει ποίηση και ονειρεύεται απεγνωσμένα τη φυγή του από το Ιράν…

Δεκαήμερο με Καραγκιόζη στις πλατείες και τα πάρκα του Αγίου Δημητρίου στα πλαίσια του Φεστγιβάλ Πόλης 2018


Ένα πλούσιο δεκαήμερο με Θέατρο Σκιών μπορούν να απολαύσουν στις πλατείες και τα πάρκα του Αγίου Δημητρίου οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Πόλης 2018.

Αποστολή ΑΠΕ - ΜΠΕ: Τα «αυθαίρετα» της Μακρονήσου


Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι αυθαιρεσίες στη Μακρόνησο αφορούν 20-25 κτίσματα. Σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, περί «κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις» -ψηφίστηκε στις 2 Αυγούστου 2018- όσα είναι καινούρια κτίσματα, θα πρέπει να κατεδαφιστούν και σε όσα έχει γίνει αλλαγή χρήσης, θα πρέπει να επιστρέψουν στην αρχική τους (χρήση).

Τέλος σε μία μεγάλη αδικία κατά των νέων εργαζόμενων


Ο κατά 12% κατώτερος από τον κατώτατο μισθό για τους νέους θεσπίστηκε το 2012, επί κυβέρνησης Παπαδήμου (η οποία στηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ), μαζί με τη μείωση 22% στον κατώτατο μισθό και νομοθετήθηκε επίσημα με το νόμο 4093 του 2012.

Μαζί με τα πρώτα μεταμνημονιακά μέτρα ενίσχυσης του κόσμου της Εργασίας (αύξηση κατώτατου μισθού, επαναφορά των δύο βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων) ο πρωθυπουργός έθεσε στο τραπέζι το οριστικό τέλος αυτής της “φάμπρικας” ενάντια στους νέους εργαζόμενους.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου