Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Φόρος τιμής από τον νέο πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου Καισαριανής (βίντεο)

Καταχειροκροτούμενος, σε έντονα φορτισμένο κλίμα, ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε ως πρώτη πολιτική πράξη να καταθέσει λίγα κόκκινα τριαντάφυλλα στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τις κατοχικές δυνάμεις κομμουνιστών, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Πολιτική ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (βίντεο)

Η πρώτη πολιτική ορκωμοσία στη νεότερη κοινοβουλευτική ιστορία της Ελλάδας:

"Θέλω να σας διαβεβαιώσω στην τιμή και στη συνείδησή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ πάντα το γενικό συμφέρον
του ελληνικού λαού."

Αποτελέσματα εκλογών στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης


Αποτελέσματα εκλογών στα νότια προάστια της Αθήνας




Αλ. Τσίπρας: νίκησε η Ελλάδα του μόχθου, της εργασίας, της γνώσης, της δημιουργίας, του πολιτισμού (video)

Πολίτες της Αθήνας,

Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε σήμερα καθαρή, ισχυρή, αδιαμφισβήτητη εντολή. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη λιτότητα της καταστροφής, αφήνει πίσω της τον φόβο και τον αυταρχισμό. Αφήνει πίσω της μια πενταετία ταπείνωσης και οδύνης.

Και η Ελλάδα προχωράει με αισιοδοξία, με ελπίδα, με αξιοπρέπεια, με βήματα σταθερά σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός μας είναι χαρακτηριστικό δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει. Ο λαός μας που έκανε το βήμα και η Ελλάδα που έκανε το βήμα στην ιστορία, το βήμα μπροστά, το βήμα για να ανταμώσει με τους λαούς όλης της Ευρώπης.

Σήμερα έχουμε ένα πανηγύρι, μια γιορτή. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τον φαύλο κύκλο της λιτότητας στην πατρίδα μας. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού, η δική σας ετυμηγορία ακυρώνει σήμερα με τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού καθιστά πλέον την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό μας πλαίσιο.