Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πανηγυρική αθώωση του Μίλτου Ευσταθιάδη (πρώτες φωτογραφίες)

 
Με ομόφωνη απόφασή του το Εφετείο Αθηνών έκρινε αθώο τον δημοτικό υπάλληλο Μίλτο Ευσταθιάδη από την κατηγορία που τον είχε θέσει σε αργία. Την αναγγελία της απόφασης ακολούθησαν συγκινητικές στιγμές από τον κόσμο που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.
 
Η πανηγυρική αυτή αθώωση αποτελεί απάντηση σε όλη αυτή τη βιομηχανία μηνύσεων που στήθηκε το καλοκαίρι του 2007 εναντίον της δημοτικής αρχής, εργαζομένων και κατοίκων του Δήμου μετά τον αγώνα για την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Ελληνικού.

Με σεμνότητα ο Μίλτος, αμέσως μετά την οριστική αθώωσή του, δήλωσε : "Είναι μια συλλογική νίκη σε έναν αγώνα που δίνεται για πολλά χρόνια και ταυτόχρονα μια προσωπική δικαίωση". 
 
Ο Μίλτος εργάζεται πάνω από 25 χρόνια στο δήμο Ελληνικού (τώρα Ελληνικού – Αργυρούπολης). Το 2007, όταν ο δήμος και οι πολίτες άνοιξαν την πρόσβαση στην πλαζ του Αγ Κοσμά αφαιρώντας τα κάγκελα, η υπηρεσία ανέθεσε στο Μίλτο καθήκοντα φύλακα της παραλίας. Ο Μίλτος υπηρέτησε με συνέπεια στα καθήκοντα που του ανατέθηκαν.

"Η απαγορευμένη εκπαίδευση" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η προβολή της ταινίας "η απαγορευμένη εκπαίδευση" θα γίνει την  Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 9:00μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης», δίπλα στο Δημαρχείο (Κύπρου 68), με την προτροπή ο καθένας να αφήσει από ένα πακέτο τρόφιμα (μακράς διαρκείας) στην είσοδο του κινηματογράφου για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων για τις άπορες οικογένειες του δήμου.

Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση (La Educacion Prohibida) του σκηνοθέτη German Doin είναι ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε το 2012.

Νέα εντολή

Πηγή : pitsirikos.net

"Με εντολή Μαυρογιαλούρου"! - "Εμφύλιος" ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για μια αφίσσα...

Διαμάχη εντός της κυβέρνησης, με αφορμή μια αφίσα της ΝΔ, για την επιστροφή των "κλεμμένων". Σφοδρή αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ.

 Ενδοκυβερνητικός πόλεμος με αφορμή αφίσα της Νέας Δημοκρατίας, που αναρτήθηκε στο Facebook με λεζάντα "17.7 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφουν στον ελληνικό λαό".

Η αφίσα έχει με μεγάλη γραμματοσειρά τα 17.700.000 και ακριβώς από πάνω "Με εντολή του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά".

Στην αφίσα αναγράφεται ακόμα, το που θα διατεθούν τα χρήματα από τις μίζες
 
Στην αφίσα δεν αναφέρεται ποιο κόμμα έπαιρνε και ποιο κόμμα έδινε τις μίζες.
 

"Αγόρι μου για αυτό είμαι εδώ"!!!

- Για να ξαναφτιαχτεί το σπίτι!
Για να το βγάλω σε πλειστηριασμό.
- Για να σου βρω δουλειά.
Για παίρνεις 400 ευρώ με 12ωρη εργασία και να λέω "ανάπτυξη".
- Για να φτιάξω τα νοσοκομεία!
Για να τα δώσω σε ιδιώτες και να σου φεύγει ένας μισθός όταν αντιμετωπίζεις ένα απλό πρόβλημα
- Για να ξαναφτιάξω τα σχολεία!
Για να χρειάζεσαι πιο πολλά από όσα παίρνεις, όταν θέλεις να σπουδάσεις ένα παιδί.
- Για φτιάξω το φορολογικό σύστημα!
Για να πληρώνεις φόρους που έχω αυξήσει κατά 900%
- Για να ξαναφτιάξω το λιμάνι!

Για να το χαρίσω σε χορηγούς-κρατικοδίαιτους μεγαλοεργολάβους
- Για να φτιάξω το αεροδρόμιο!
Για να το χαρίσω στον Αργεντινό δισεκατομμυριούχο που θέλει 21 αεροδρόμια στην Ελλάδα.
- Για να ξαναφτιάξετε τα μαγαζιά σας!
Για να τα κλείσετε και να μείνουν μόνο οι πολυεθνικές αλυσίδες.
- Για να αποκαταστήσετε τις παραλίες!
Για να μπορώ να τις πουλήσω για τουριστική χρήση.
- Για να έχεις ευρώ!
Ενικός αριθμός! πώς ζούνε στην Αφρική με ένα δολάριο την ημέρα.
"ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ"!
Ακούγεται να λέει ο πρωθυπουργός στο βιντεάκι εδω που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
Ακούγεται σαν απειλή.... μεγαλύτερη μάλλον και από του Εγκέλαδου!

Πηγή : kinisienergoipolites.blogspot.gr

Η Φούλαμ πούλησε τον Μήτρογλου στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η πολύκροτη μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου στην Φούλαμ, αφού, αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, η Φούλαμ τον μεταπώλησε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Κώστας Μήτρογλου δεν ερωτήθηκε καν αν θέλει να πάει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – αφού οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ τον
απήγαγαν-, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως βασανίστηκε σκληρά για να αναγκαστεί να βάλει την υπογραφή του και να πάρει 20 εκατομμύρια ευρώ για πέντε χρόνια.

Οι εξελίξεις αιφνιδίασαν τους υπεύθυνους του Ολυμπιακού, οι οποίοι ήταν κάπως καχύποπτοι με το γεγονός πως η «μικρή» Φούλαμ πλήρωσε 15 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Μήτρογλου αλλά, εκ των υστέρων, συνειδητοποίησαν πως επρόκειτο περί σατανικού κόλπου και πως τα χρήματα τα πλήρωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που το φυσάει.

"Κόστος 0%" στο Δημοτικό Θέατρο Ελληνικού

ελλείψει άλλης, η φωτο είναι από το θέατρο Ληναίου
Από το Σαββάτο 1 Φεβρουαρίου και για τέσσερις παραστάσεις η "Ελεύθερη Θεατρική Σκηνή Ελληνικού" που αποτελείται αποκλειστικά από ερασιτέχνες θεατρόφιλους της περιοχής, παρουσιάζει το έργο "κόστος 0%" ("δεν πληρώνω - δεν πληρώνω" του Ντάριο Φο) στο Δημοτικό Θέατρο του Ελληνικού (Χαλδείας 43).
 
Ημέρες παραστάσεων : 1,2,8,9 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης : 8.30μμ
Είσοδος ελέυθερη.
 
Στην είσοδο θα υπάρχει καλάθι τροφίμων για τους άπορους συμπολίτες που θα τα διαθέσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
 
Πρόκειται για την πασίγνωση κωμωδία "δεν πληρώνω-δεν πληρώνω" του βραβευμένου με Νόμπελ Ιταλού Ντάριο Φο.
 

E ρε κόλλημα με το Νο “58″ και όχι μόνο

Πριν τρεις εβδομάδες αποθέωναν μια κίνηση από όλα κι όλα 58 άτομα, ως κεντροαριστερά ή ακόμη και δημοκρατική παράταξη οι αθεόφοβοι !!!

Την Κυριακή το "58" βγήκε σε δημοσκόπηση για μεγάλο Συνασπισμό Δεξιάς-Αριστεράς  με τον οποίο θα πορευθεί η χώρα σε μια  δεξιά νεοφιλελεύθερη Ευρώπη…

Πριν δυο μέρες κατέγραφαν δυο-τρεις εκατοντάδες γεροντάκια να απαλαμβάνουν με εφηβικό ενθουσιασμό τον φέρελπι να τα εκπροσωπήσει πρώην εκπρόσωπο τύπου της ΔΗΜΑΡ που συγκυβέρνησε με το Σαμαρά, το Στουρνάρα, το Βενιζέλο και το Γεωργιάδη.

Χθες  προσπάθησαν ακόμα και του Μανώλη Γλέζου να μοντάρουν την ομιλία του στη Βουλή.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΟΣ, από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

1963-2013: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ



ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ - ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΟΣ
του  ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ  (ΕΛΛΑΔΑ, 2009, έγχρωμη, 26')

                                                                                                                                                                                                                                                       

ΣΕΝΑΡΙΟ:            Τάκης Παπαγιαννίδης

ΕΡΕΥΝΑ:              Φοίβη Παπαγιαννίδη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:    Αλέξανδρος Βουτσινάς

ΗΧΟΣ:                  Φραγκίσκος Σκέμπρης

ΜΟΝΤΑΖ:            Τάσος Μπιτσακάκης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Έργα Μίκη Θεοδωράκη

ΑΦΗΓΗΣΗ:          Δημήτρης Βραχνός

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:        Σ.Ε.Γ.Α.Σ.


Η ταινία θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Π.Ε.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητές τους Τάκη Παπαγιαννίδη (σκηνοθέτη της ταινίας), Πάνο Τριγάζη (συγγραφέα του βιβλίου "Ο Λαμπράκης και το Κίνημα Ειρήνης", στέλεχος του Κινήματος Ειρήνης) και Κώστα Μανταίο (νομικό, στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη).
Θα χαιρετήσει ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιός του Μαραθώνου της Ειρήνης και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Αλίμου του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν για το ΣΥΡΙΖΑ κεντρική πολιτική μάχη. Έχοντας κηρύξει ανένδοτο αγώνα για να φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά, τις εντάσσει στο πλαίσιο της πάλης της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στη μνημονιακή πολιτική για μια εναλλακτική διέξοδο από την κρίση. Σε αυτή την πορεία θέλουμε η αυτοδιοίκηση να αποτελέσει πυλώνα αντίστασης και αλληλεγγύης, να αναδειχτεί σε δύναμη λαϊκής εξουσίας.

Τα τρία τελευταία χρόνια της μνημονιακής πολιτικής η αυτοδιοίκηση πλήττεται βάναυσα. Η πρωτόγνωρη χρηματοδοτική της ασφυξία συνδυάζεται με μια λαίλαπα ιδιωτικοποιήσεων και απολύσεων που την μετατρέπουν σε παράρτημα του ΤΑΙΠΕΔ, σε μια γραφειοκρατική οντότητα, απομακρύνοντας τη συμμετοχή των πολιτών. Τα κόμματα της συμπολίτευσης, φοβούμενα τη λαϊκή οργή, προσπαθούν να προσδώσουν τοπικό χαρακτήρα και παράλληλα με την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών να μειώσουν τις απώλειες.


Ο αγώνας μας λοιπόν σήμερα, είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας επιβίωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής και των συσχετισμών. Προχωράμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με σχήματα που έχουν αντιμνημονιακά, αντικαλλικρατικά, δημοκρατικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά.


Σε αυτή τη βάση, στηρίζουμε τη Δημοτική Κίνηση “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ” με υποψήφια Δήμαρχο την ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΙΑ, που με την μέχρι τώρα λειτουργία και δράση, καθώς και με το πρόγραμμά του, έχει αποδείξει ότι μπορεί να δώσει στο θεσμό το νόημα που του αφαίρεσαν, να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους, τους δημόσιους χώρους και τα κοινωνικά αγαθά, να κάνει πράξη την αλληλεγγύη. 


Καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη με αξιοπρέπεια και αριστερή ανιδιοτέλεια επιδιώκοντας πλατιές συνεργασίες που δεν αφορούν ούτε μνημονιακά κόμματα, ούτε φθαρμένες πολιτικές, ούτε αναξιόπιστα πρόσωπα.

Η αριστερά μπορεί και πρέπει να έχει και το ηθικό πλεονέκτημα.

Άλιμος 27/01/2014

Την Κυριακή : ΣΟΥΡΜΕΝΑ - ΑΚΑΔΗΜΟΣ

Στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Α' Κατηγορίας της ΕΠΣΑ, η δημοφιλής ομάδα των Σουρμένων υποδέχεται τον Ακάδημο.

Ο αγώνας θα γίνει στο γήπεδο του Ελληνικού την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί.

Οι φίλοι της ομάδας των Σουρμένων καλούν τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα για να πάρει τη ρεβάνς
από τον Ακάδημο.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί και σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ιστοσελίδα http://www.sportaltv.gr/ σε περιγραφή του Ηλία Μαλιγιάννη.

Δείτε τη μέχρι στιγμής βαθμολογία εδώ στο νότο (edostonoto.blogspot.gr).

Γιατροί : Αγνοούμε το μέτρο του πλαφόν, ασκούμε ευσυνείδητα το έργο μας

Με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, παρέχεται προστασία στους ιατρούς που ασκούν ευσυνείδητα το έργο τους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ. κατά τη Συνεδρίασή του της 24-1-2014 αναφορικά με το απαράδεκτο μέτρο της επιβολής πλαφόν, αποφάσισε τη συνέχιση της ιατρικής λειτουργίας όπως αυτή επιβάλλεται από τις αρχές της ιατρικής, της ηθικής και της δεοντολογίας.


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενημερώνει όλους τους Συλλόγους και ιατρούς της χώρας να αδιαφορήσουν για το αστυνομικό μέτρο του πλαφόν συνταγογράφησης - διαγνωστικών εξετάσεων και να συνεχίσουν την άσκηση του λειτουργήματός τους. Κάθε ιατρός που ευσυνείδητα ασκεί το έργο του θα προστατευθεί από οποιαδήποτε κύρωση τυχόν επιβληθεί.

«Τολμήστε για τη Δημοκρατία», το πιο σύντομο ανέκδοτο

«Τολμήστε για τη Δημοκρατία», το πιο σύντομο ανέκδοτο  θα έλεγε κάποιος, εάν δεν είναι από τα πιο ενδεικτικά παραδείγματα μιας τραγωδίας που βιώνουμε στην χώρα μας εδώ και 4 χρόνια,  και η οποία  δείχνει το τραγικό έλλειμμα δημοκρατίας στην χώρα που την γέννησε αλλά και στην Ευρώπη που «προσπαθεί» να την προστατέψει.  Σας μπερδεύουμε, το ξέρουμε!

Ας εξηγήσουμε λοιπόν.

Στις 09/01 δεχόμαστε ένα μήνυμα από το Γαλλικό περιοδικό Le Nouvel Observateur όπου με λίγα λόγια  μας καλεί να πάρουμε μέρος στο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Τολμήστε για τη Δημοκρατία» στο Μέγαρο Μουσικής στις 6-7 Φεβρουαρίου.  Πιο συγκεκριμένα κάλεσαν τον γιατρό μας Γιώργο Βήχα να πάρει μέρος και ανέφεραν στο μήνυμα τους  ότι «η άποψή μας για το Ελληνικό σύστημα υγείας θα παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τη συζήτηση».

Άλλο ένα εμπόδιο για τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες

Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι θετικό και τελικά δεν μπορούμε να απαγκιστρωθούμε από την ιδεολογία να κάνουμε δύσκολη τη ζωή του πολίτη. Αυτό προκύπτει  από την νέα απόφαση της Πολιτείας που αποφάσισε να θέσει άλλο ένα εμπόδιο, σε σειρά μεγάλου αριθμού εμποδίων, σε όλους τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Ορίζουν  υποχρεωτική σε όλους, ακόμα και στους έχοντες μηδενικό εισόδημα, την υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν είναι πια δεκτή η απλή υπεύθυνη δήλωση για μη υποχρέωση υποβολής δήλωσης, την οποία επικύρωνε η εφορία.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με φυσικό τρόπο...

Η φύση παρέχει τα κατάλληλα «όπλα» που μας βοηθούν να αντισταθούμε στο κρυολόγημα και τις ιώσεις. Οι φυσικές λύσεις είναι οι πιο αποτελεσματικές στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
 

Δείτε ποια είναι τα τέσσερα φυτικά συστατικά που θωρακίζουν τον οργανισμό μας :

Ηλιούπολη : καρδιαγγειακή προστασία και πρόληψη

Επιστημονική ομιλία με θέματα:

1. την καρδιαγγειακή προστασία και πρόληψη και
2. την αποκατάσταση των καρδιαγγειακών παθήσεων και τα μέτρα διατήρησης των θεραπευτικών παρεμβάσεων της καρδιάς θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα.

  
Ομιλητής θα είναι ο καρδιολόγος κ. Φώτης Πατσουράκος, μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
 

Για την επίδραση της οικονομικής κρίσης στην καρδιαγγειακή υγεία δείτε εδώ : www.isarkadias.gr