Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Δήμος Αγ. Δημητρίου: Η πρώτη πόλη στην Ελλάδα με Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης


Με το 2016 να είναι το εναρκτήριο έτος για τη θέσπιση στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου εξέδωσε αυτές τις ημέρες, τον πρώτο του Απολογισμό Βιωσιμότητας.

Η σύνταξη του Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, καθιστά το Δήμο Αγ. Δημητρίου την πρώτη πόλη στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα και πρωτοπόρο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς ελάχιστες πόλεις έχουν προχωρήσει σε παρόμοια πρωτοβουλία.

Ο Σαμαράς επέστρεψε στον... συμμοριτοπόλεμο! #Novartis

του Γιώργου Μελιγγώνη

Κίνδυνο... "ανατροπής της αστικής Δημοκρατίας" βλέπει ο πρώην πρωθυπουργός, που κατέθεσε μήνυση 64 σελίδων κατά Τσίπρα, Παπαγγελόπουλου, εισαγγελέων Διαφθοράς και προστατευόμενων
μαρτύρων επικαλούμενος ακόμα και το άρθρο περί... σύστασης εγκληματικής συμμορίας!

Με μια μήνυση που περιέχει φρασεολογία από άλλες εποχές και συνιστά ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ο Αντ. Σαμαράς στράφηκε χθες κατά του πρωθυπουργού, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, εισαγγελικών λειτουργών αλλά και προστατευόμενων μαρτύρων, επισκιάζοντας ταυτοχρόνως την παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

«4 μήνες, 3 εβδομάδες, 2 μέρες» από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 7.45μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές για τον μήνα Φεβρουάριο με την ταινία «4 μήνες, 3 εβδομάδες, 2 μέρες» (2007, Έγχρωμο, 103΄) του Κριστιάν Μουνγκίου.
 

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 7.45μμ, στην αυλή της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.
Προσοχή: Οι προβολές πλέον γίνονται κάθε Κυριακή στις 7.45μμ.

Alpha Bank: Εργαζόμενοι στην έξοδο κινδύνου, για να αποφύγουν τον έλεγχο του Σ.ΕΠ.Ε.

του Τάσου Γιαννόπουλου

Φαινόμενα που δε συνάδουν με το «προφίλ» μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας καταγράφονται στην Alpha Bank, η οποία συνεχίζει
να πρωταγωνιστεί, όπως και άλλες συστημικές τράπεζες, στην παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Είναι ένα φαινόμενο που (αναμένουμε να) καταγράφεται σε μεσαίες επιχειρήσεις, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού, όταν πρόκειται να εμφανιστεί ο επιθεωρητής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.): ο εργοδότης «φυγαδεύει« τους «μαύρους» εργαζόμενους, προκειμένου να αποφύγει το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία.