Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Η ταινία "Πρώτη Ύλη" στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 17 Απριλίου

Η ταινία του "Πρώτη Ύλη" θα προβληθεί την Παρασκευή 17 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθέτης: 
Χρήστος Καρακέπελης
Σενάριο: Νατάσα Σέγγου - Χρήστος Καρακέπελης

Υπόθεση:

Πότε ήταν η πρώτη τους φορά

Η Τζένιφερ Άνιστον, η Κάμερον Ντίαζ, ο Τομ Κρουζ, η Τζένιφερ Λόρενς, ο Λεονάρντο
Ντι Κάπριο, ο Τζόνι Ντεπ και πολλοί άλλοι αγαπημένοι και διάσημοι ηθοποιοί χωρέσανε σε ένα βίντεο αφιερωμένο στις πρώτες κινηματογραφικές τους εμφανίσεις.

Μόλις 16 χρονών ήταν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη. Τίποτα δεν προμήνυε την πορεία που θα είχε ο ταλαντούχος ηθοποιός όταν εμφανίστηκε το 1991 στην ταινία «Crittes».

Η Τζένιφερ Άνιστον έκανε το ντεμπούτο της τρία χρόνια πριν εμφανιστεί στα «Φιλαράκια» στην ταινία «Leprechaun» ενώ ο Τζόνι Ντεπ ήταν μόνο 21 όταν έκανε την πρώτη του ταινία το 1984.

Τα 6 "καθημερινά" λάθη της ομορφιάς

Μακιγιάζ, ντους, μανικιούρ... είναι πολλές οι κινήσεις που κάνουμε κάθε μέρα σχεδόν μηχανικά, επαναλαμβάνοντας όμως τα ίδια λάθη...

Γνωρίστε ποια είναι και διορθώστε τα.

1. Ανανεώνετε την πούδρα χωρίς να απομακρύνετε το σμήγμα
Το δέρμα σας γυαλίζει πριν από ένα ραντεβού; Τη λύση δίνει η πούδρα! Δεν είναι όμως αυτός ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ωραία όψη. Με το γρήγορο πουδράρισμα μπορεί να κλείσετε τους πόρους με ένα επικίνδυνο μείγμα πούδρας-σμήγματος. Χρησιμοποιήστε καλύτερα τα χαρτάκια που τραβάνε τη λιπαρότητα ή περάστε τις ζώνες της έντονης λιπαρότητας με ένα ελαφρώς υγρό χαρτομάντηλο πριν ανανεώσετε την πούδρα σας.

Μαρτυρία-σοκ: ”Δεν ήταν μόνη της η Ζωή”

Γυρνώντας σήμερα το πρωί από τις Ελβετικές Άλπεις όπου είχα πάει να εορτάσω τον ερχομό του Κυρίου, έκανα μια παράκαμψη από την Αιδηψό να κάνω μια βουτιά για τα ρευματικά μου.

Σταμάτησα λοιπόν να βάλω μπετζίνα έξω από την πόλη όπου και έχω να καταγγείλω ότι πέτυχα την κυρία Κωνσταντοπούλου να γρονθοκοπεί τον υπάλληλο του πρατηρίου ουρλιάζοντάς του “ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΓΡΥΛΟΣ ΣΟΥ”.

Μαζί της ήταν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν ο οποίος καβάλα σε μια πολική αρκούδα περιέλουζε τον άτυχο υπάλληλο με φυσικό αέριο Γκάζπρομ όσο 3000 τζιχαντιστές αποκεφάλιζαν τους κατοίκους της Αιδηψού προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη συμπεριφορά των εστιατόρων στο γραφικό αυτό χωριό όπου αρνούνται να κόψουν απόδειξη και γι' αυτό το λόγο χρεοκοπήσαμε ως χώρα.

Τα 'χω όλα γραμμένα σε βίντεο στο κινητό αλλά τα 'σβησα γιατί δεν χώραγαν κάτι τσόντες πού 'θελα να κατεβάσω.

Σοκάρει η καταγγελία στο Facebook για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου



Σάλο έχει προκαλέσει η καταγγελία δυο γυναικών στο Facebook πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου έφαγε μόνη της όλες τις πέτσες από το αρνί την ημέρα του Πάσχα. Αν η καταγγελία επαληθευθεί, κινδυνεύουν με ναυάγιο οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απείλησε δυο γυναίκες που επιχείρησαν να την βιντεοσκοπήσουν να τρώει μόνη της τις πέτσες από το αρνί, αφού είχε ήδη φάει μόνη της το κοκορέτσι.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανάγκασε τις δυο γυναίκες να σβήσουν ό,τι είχαν τραβήξει, ενώ στη συνέχεια άρπαξε τα κινητά των δυο γυναικών για να διαπιστώσει αν είχαν σβήσει το υλικό.

μια ανεμόσκαλα

Γεννήθηκα στον άνεμο
πρωτόγαλα απ' την Πούλια
κοιμόμουνα στα σύννεφα
και έλεγα τραγούδια

Η μουσική για μοναξιά
τα λόγια πονεμένα
στην παγωνιά τόσο ψηλά
δεν έχω πια κανένα






Θέλω μια ανεμόσκαλα
ανάμεσα στ' αστέρια
σ' εσένα νάναι η αρχή

να φτάνει ως εμένα

Είναι κλουβί το σύννεφο
σίδερα ο αέρας
το πρωινό το ξύπνημα
αμπάρι της γαλέρας

Να αποδράσω μάταιο
δεν έχει σημασία
αφού δεν σ' έχω μάτια μου
είναι χωρίς ουσία 

 

Θέλω μια ανεμόσκαλα
ανάμεσα στ' αστέρια
σ' εσένα νάναι η αρχή
να φτάνει ως εμένα

Eduardo Galeano: Ένας "κόσμος ανάποδα" έχασε τον δικό του συγγραφέα

Χθες στις 13 Απριλίου του 2015, ο εμβληματικός, αριστερός, Ουρουγουανός λογοτέχνης Εντουάρντο Γκαλεάνο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών...

Εχθρός των απολυταρχικών καθεστώτων (με το έργο του να απαγορεύεται σε περιπτώσεις όπως του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ουρουγουάη το ‘73 και αργότερα στην Αργεντινή), φίλος του ποδοσφαίρου και της ριζοσπαστικής, ελεύθερης πλευράς της λατινοαμερικάνικης ιστορίας, θιασώτης του κόσμου «όπου κάθε νύχτα θα τη ζούμε σαν να ‘ναι η τελευταία και την κάθε μέρα σαν να ‘ναι η πρώτη μας».


Με γραφή που συνδυάζει τη δημοσιογραφία, την πολιτική επιστήμη, την ιστορία και το μυθιστόρημα ο Γκαλεάνο υπήρξε πραγματικός εκπρόσωπος της ανυπόταχτης Λατινικής Αμερικής.

Απολογισμός Κωνσταντάτου: ...απ΄όλα είχε ο μπαξές

Με μεγάλες δόσεις υπερβολής και εντυπωσιοθηρίας  έγινε ο πρώτος (σ.σ. εξαμηνιαίος) απολογισμός του κ. Κωνσταντάτου στις 4 Απριλίου.

Σε μια εμφανή προσπάθεια να «φουσκώσει» ο κατάλογος των έργων, μπήκαν «όλα μέσα». Λιγότερο και περισσότερο σημαντικά. Από τα wc των σκύλων και το πόθεν έσχες του δημάρχου μέχρι τον καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης!

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως, σίγουρα για πρώτη φορά, δε φωταγωγήθηκε τουλάχιστον η μισή Λ. Ιασωνίδου στο Ελληνικό, τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Θα το πάρουν για μονομερή ενέργεια...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 11.04.2015

Σχήματα, γραμμές, μουσική και θάνατος

Χτές έπινα στο σωρηδόν
ενώ ο κύκλος έκλεινε
είχαν χάσει τη ζωή τους
μερικές χιλιάδες παιδιά...


Ίσως τα σκότωσε ο χρόνος.





 
Μα εγώ συνέχιζα να πίνω
και τ' άλλο βράδυ σωρηδόν
ο κύκλος έκλεινε αργά
μέσα σ΄ένα ατέλειωτο χώρο
από σχήματα, μορφές,
μουσική και θάνατο...
 


Χάνουμε χρόνο, φίλε, το κατάλαβες;




Τα τριγύρω φτερουγίσματα
είναι ανήσυχα
δεν τ΄ακούει κανείς
δεν τα βλέπει κανείς...


Ο καθένας δήθεν ασχολείται με τα δικά του.
 









  
Μη μπορώντας να μετρήσει
τις ολοφάνερες ελλείψεις
που διαρκώς επαναλαμβάνονται.
Μη μπορώντας να διακρίνει
τη σπειροειδή γραμμή που του ανήκει
ανησυχεί όπως οι άλλοι...

Ο καθένας ανησυχεί.


Η δημοτική κίνηση «Εκτός Πλάνου» για τον απολογισμό: «Γύρνα και το άλλο μάγουλο (στον Κωνσταντάτο)»

Η δημοτική κίνηση «Εκτός Πλάνου» ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης και σχολιάζει το δημόσιο απολογισμό του κ. Κωνσταντάτου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η νέα δημοτική αρχή συμπλήρωσε έξι μήνες ζωής και το γιόρτασε με μια πανηγυρική εκδήλωση παρουσίασης του έργου της. Ο Κωνσταντάτος οικοδομεί σε σύντομο διάστημα το προφίλ του ικανού, δραστήριου και μακριά από συμφέροντα δημάρχου που επιπλέον παρουσιάζεται αυτοδημιούργητος νέος με όραμα και φιλοδοξίες για την πόλη. Η «Ενωμένη Πόλη» ανήκει στη σύγχρονη μόδα των ανεξάρτητων, ακομμάτιστων, υπερκομματικών πολιτικών σχηματισμών που κυριαρχούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κριστίν Λαγκάρντ

"Το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο και επιβαρύνει πολύ την Ελληνική οικονομία." !!!
  • Ενώ το χρέος είναι βιώσιμο και δεν επιβαρύνει καθόλου την Ελληνική οικονομία...

  • Άντε ...αγαπήσου μέρες που είναι !!!

Πηγή: ionath.blogspot.gr

Άνοιξε η αντιμεταναστευτική περίοδος

γράφει ο Ρεμπελίσκος

Οι προσδοκίες όλων ευοδώθηκαν και η Ανάσταση συντελέστηκε για ακόμα μία φορά όπως αναμενόταν. Ακριβώς μέσα σε αυτό το κλίμα κατάνυξης και συναδέλφωσης, τα τηλεοπτικά κανάλια παρέδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς αλλά και δεοντολογίας. Πενήντα μετανάστες από 'δω, εκατό από κει, διακόσιοι παραπέρα. Όλη η Ελλάδα γέμισε μετανάστες στα δελτία των ειδήσεων τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η συγκίνηση που προσέφερε η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της Γαύδου τους περίπου 150 μετανάστες από την Αφρική που βρέθηκαν στο νησί τους δεν μπορούσε να περάσει αναπάντητη από τους ασβούς της ενημέρωσης.

Έτσι, αφού χωνεύτηκε το αρνί και ξενερώσαμε από τις ρακές και τα κρασιά, οι φάροι της ενημέρωσης ανέλαβαν να μας ενημερώσουν πως τις τελευταίες ημέρες οι πρόσφυγες κάνουν ουρές στα παράλια της Τουρκίας, ανυπομονώντας να έρθουν στην Ελλάδα.

Δ. Λιαντίνης: από την ομορφιά της Ελένης στον Όμηρο μέχρι τις φυσικές απαντήσεις του Φάουστ στον Γκαίτε

«Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Δημήτρης Λιαντίνης αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό στη μητέρα του. Μίλησαν για αρκετή ώρα οι δυο τους. Η ίδια μού μετέφερε αποσπάσματα από αυτή τη συνομιλία:

- Μάνα, άκου. Σύντομα θα λάβεις μια μαχαιριά, όχι στην πλάτη, αλλά στην καρδιά. Θέλω να φανείς γενναία, σαν αρχαία Σπαρτιάτισσα, που έχανε το γιο της, αλλά έστεκε περήφανη.

Η μάνα κατάλαβε αμέσως και αντέδρασε:
- Όχι, παιδί μου, όχι, εγώ πρέπει να φύγω πρώτη...

Της έπιασε το χέρι:
- Μανούλα, ηρέμησε. Νιώθω ότι έχω ζήσει πέντε ζωές. Ήρθε η ώρα να φύγω.

- Παιδί μου, σπλάχνο μου, πάντα πίστευα σε σένα. Ας γίνει αυτό που θέλεις.
Τον αγκάλιασε και τον φίλησε.
Και εκεί ο Λιαντίνης της είπε τα στερνά του λόγια
»...

Φέτος το Άγιο Φως αναβαθμίστηκε...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 11.04.2015

Το νέο ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης ως εξής:
Πρόεδρος: Γιαννιώτης Θωμάς
Αντιπρόεδρος: Παπαλεξάνδρου Ηλίας
Γεν. Γραμματέας: Μπάκος Γεώργιος
Ταμίας: Κιτσούλης Ζήσης
Ειδ. Γραμματέας: Λούγαρη - Λυμπεροπούλου Αγγελική
Μέλη: Δεμερτζής Νικόλαος, Καραμουσουλής Γεώργιος, Τρύφωνος Πέτρος, Κουρούση Εμμανουέλα
Εκπρόσωποι της Ένωσης στα Ν.Π.Δ.Δ. των Σχολικών Επιτροπών εξελέγησαν: α) για τη Β΄βάθμια Σχολική Επιτροπή, ο κ. Τρύφωνος Πέτρος και β) για την Α’ βάθμια Σχολική Επιτροπή ο κ. Καραμουσουλής Γεώργιος.

Επίσημη παραδοχή ότι η κάνναβη σκοτώνει καρκινικά κύτταρα

Το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ουσιών (National Institute on Drug Abuse - NIDA), ένα ομοσπονδιακό
ερευνητικό κέντρο του οποίου η αποστολή περιλαμβάνει την ανάδειξη της δύναμης της επιστήμης ενάντια στην κατάχρηση ουσιών και στους εθισμούς, παραδέχθηκε επίσημα ότι παράγωγα της μαριχουάνας μπορούν να εξουδετερώσουν καρκινικά κύτταρα.

Το ινστιτούτο αναθεώρησε ένα κείμενο στην ιστοσελίδα του υπό τον τίτλο «Γεγονότα για τις Ουσίες: Είναι η Μαριχουάνα Φάρμακο; (“DrugFacts: Is Marijuana Medicine?”)», και παραθέτει μια πρόσφατη έρευνα που συνέταξε ομάδα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο St. George του Λονδίνου.

«Πρόσφατες μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι τα παράγωγα της μαριχουάνας μπορούν να συνδράμουν στην εξουδετέρωση ορισμένων καρκινικών κυττάρων και να περιορίσουν το μέγεθος άλλων», αναφέρει η μελέτη, προσθέτοντας ότι στοιχεία από καλλιέργειες κυττάρων στις οποίες τοποθετήθηκαν παράγωγα του φυτού δείχνουν ότι αυτά μπορούν να καθυστερήσουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων μιας από τις σοβαρότερες μορφές όγκων του εγκεφάλου.

Άκου λέει να πληρώσουν τα κανάλια...

 
Τρέμει ;
ή κάνουν τα μάτια μου ;

Με όνειρο την ενίσχυση της ομάδας Γυναικών Βόλεϊ του Πανιωνίου, γυμνάζονται οι Παγκορασίδες Α

γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανιώνιου ΓΣΣ γυμνάζεται το τμήμα Παγκορασίδες Α των Ακαδημιών βόλεϊ γυναικών του συλλόγου.

Το τμήμα αποτελείται από 18 κορίτσια ηλικίας 13 έως 15 ετών, όπως δήλωσε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr η Μένη Μιχαηλίδου, προπονήτρια του τμήματος. Το τμήμα είναι καινούργιο, ενώ η επιλογή των αθλητριών έγινε ανάμεσα σε αθλήτριες των περσινών τμημάτων Παγκορασίδων Α και Β.


Η Τζίνα Σούρα, παίκτρια της ομάδας, μίλησε για τις προπονήσεις, επιλέγοντας ως αγαπημένη της εκγύμναση το 6 εναντίον 6 σε συνθήκες πραγματικού αγώνα. Η πειθαρχία και ο τρόπος εκγύμνασης είναι στοιχεία που η συγκεκριμένη αθλήτρια θεωρεί ότι έλκουν τους αθλητές γενικότερα στο βόλεϊ, ενώ το γεγονός πως δεν υπάρχει φυσική επαφή είναι άλλος ένας λόγος που κάνει το άθλημα ελκυστικό, τουλάχιστον στην ίδια.



Πηγή: www.nstv.gr

Μια βραδιά σαν άλλοτε... #1

γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος  

Τότε που το χρήμα έρεε... ή -δες το κι αλλιώς- έτσι νόμιζα...
Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν το μέτραγα...
Άλλωστε ποτέ δεν είχα καλή σχέση μαζί του...
Η καλή η σχέση ήταν πάντα με τους
ανθρώπους...
Μ' αυτούς δηλαδή που αισθάνονται...
που χαίρονται, που λυπούνται...
και δεν έχουν πρόβλημα να το δείξουν...
που δακρύζουν από χαρά, που κλαίνε από πόνο...

Χθες λοιπόν ήταν μια τέτοια βραδιά...

Είχε ένα άρωμα από το "άλλοτε", από το γλυκό κι όμορφο "τότε"...

Απ΄αυτό που πέρασε και νομίζεις πως δε γυρνάει...

Κι όμως, ποτέ μη λες ποτέ...

Η απαισιοδοξία είναι που πεθαίνει τελευταία -κι άσε να λένε...

Εκτός κι αν είσαι αποφασισμένος να την ανατρέψεις με την ελπίδα...

Δεν σεβάστηκε τα λεφτά των φορολογουμένων...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 11.04.2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Σε ιδιώτες η καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση (φωτογραφίες)

Ποιοι είναι οι λόγοι να δοθεί σε ιδιώτες ένα επιτυχημένο πρόγραμμα; Αδυναμία, κάτι άλλο; Σύντομα θα μάθουμε.

Μέχρι στιγμής αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο κ. Κωνσταντάτος έχει καταστήσει σαφή την πρόθεσή του να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τη διεξαγωγή του επιτυχημένου προγράμματος "Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά».

Αυτό αποτυπώνεται και σε πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα «Τροποποίηση Προϋπολογισμού Έτους 2015» όπου εισηγητικά αναφέρονται τα εξής:

Λαμά Σαβαχθανί... εις το διηνεκές?

Η λύπηση του θανάτου, η χαρά της Ανάστασης, η προσδοκία και η ελπίδα της σωτηρίαςσυναισθήματα διάχυτα μεταξύ των πιστών, αλλά και ημών των υπόλοιπων που απολαμβάνουμε τη μυσταγωγία και
συμμετέχουμε στη νηστεία, στην κατανυκτική αυτή ατμόσφαιρα που κυριαρχεί κατά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών, ετούτες τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας. 

(Μία έρευνα που ανακοινώθηκε και κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο, λέει ότι εμείς οι Έλληνες, πιστεύουμε στον Θεό, στο μάτι, στα θαύματα και στους εξωγήινους, αλλά αυτή είναι απλώς η άχρηστη πληροφορία της ημέρας!)

Ευτυχώς όμως που το Άγιο Φως δεν μας έρχεται από άλλον γαλαξία, κι έτσι πληρώνουμε τα ναύλα του, μόνο από το Τελ Αβίβ, έως εδώ, τη χώρα όπου θάλλει η φαιδρά ροδακινέα.

Να μοιράζεσαι τη σιωπή

γράφει η Αθηνά Κ.Π.

Καθόταν στην άκρη του δρόμου. Το τοπίο γύρω της άγνωστο, μα αυτό ήταν συνηθισμένο πια. Το σακίδιο κρεμόταν από το δεξί της μπράτσο, σαν σε θέση ετοιμότητας, μα της φαινόταν πολύ βαρύ ξαφνικά  για να σηκωθεί και να συνεχίσει το δρόμο της. Στο κάτω κάτω δεν είχε αποφασίσει ακόμη προς τα πού θα ήταν αυτή τη φορά ο δρόμος της.

Το καλό με τις μοναχικές περιπλανήσεις είναι πως δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις άλλο ρυθμό παρά τον δικό σου. Το κακό είναι πως μερικές φορές ο ρυθμός σου μπορεί να μην είναι αρκετός για να συνεχίσεις.

Έτσι ήταν από πάντα. Ένα σακίδιο στην πλάτη και έξω από την πόρτα. Την είχαν συνηθίσει και οι γονείς και οι φίλοι πια και δεν την έψαχναν απεγνωσμένα τόσο συχνά. Ίσως το είχαν πάρει απόφαση πως θα κρατούσαν μαζί της επαφή όποτε και αν το ήθελε εκείνη, κάτι που πολύ πίκραινε τους δικούς της.

Περίμεναν από τα φοιτητικά τους χρόνια...


Ο Βαγγέλης Χερουβείμ στην Αυγή 09.04.2015