Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Περήφανοι για τις μάχες που δώσαμε με εντιμότητα και συντροφικότητα



Το σημείωμα ενός φίλου μάς έδωσε την ευκαιρία να θυμηθούμε τις μάχες που κερδίσαμε ή χάσαμε και μας έκαναν να νοιώθουμε περήφανοι για τη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης και για τη συμπόρευση με τον Χρήστο Κορτζίδη.

Περήφανοι για τους αγώνες ως αντιπολίτευση στο δήμο Ελληνικού μέχρι τις εκλογικές νίκες του 2006 σ’ αυτόν και του 2010 στον καλλικρατικό πλέον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, αλλά και την ήττα του 2014.

Περήφανοι για τις νίκες στην παραλία του Αγίου Κοσμά και στο Πάρκο της 129ΠΥ, αλλά και για την ήττα στον αγώνα κατά του "Καλλικράτη" και τις απεργίες πείνας, που άλλοι λοιδωρούσαν, ή τους αγώνες για οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους στους ΟΤΑ.

Ο Μητσοτάκης ήρθε σε δημοτικό σχολείο της Αργυρούπολης & συζήτησε με τους μαθητές τα προβλήματα της εκπαίδευσης


Το πρόγραμμα της ΝΔ για τη δημόσια παιδεία κλήθηκαν να συντάξουν οι μαθητές δημοτικού σχολείου της Αργυρούπολης, γιατί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη του γνωρίζουν άριστα τα προβλήματα της εκπαίδευσης,
αλλά μόνο της ιδιωτικής.

Στο περιθώριο της συνάντησης με τα παιδιά ο κ. Μητσοτάκης ήπιε καφεδάκι με τους δασκάλους του σχολείου (ο διευθυντής φρόντισε να λείπει, παρότι γνώριζε), φωτογραφήθηκε με τον παλιό του φίλο, παραμυθογράφο και δήμαρχο της πόλης και του υποσχέθηκε ότι θα εντάξει τα βιβλία του στη διδακτέα ύλη των νηπιαγωγείων.

Αποχωρώντας ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι, όταν γίνει πρωθυπουργός, θα ικανοποιήσει το αίτημα των μαθητών που τού ζήτησαν να μην κάνει απολύσεις δασκάλων από το σωρό, αλλά να αρχίσει από τους δασκάλους του δικού τους σχολείου.

Όλα αυτά βέβαια δεν ήταν δυνατόν να μείνουν ασχολίαστα από τους συνεργάτες του ιστολογίου μας.

Τελικά η ιδιωτική «πρωτοβουλία» κοστίζει κάτι παραπάνω ...αλλά μην το πείτε στον Κυριάκο

του Πέτρου Κατσάκου

Με μια είδηση από αυτές που συνήθως περνούν στα ψιλά της καθημερινής ειδησεογραφίας θα ασχοληθούμε σήμερα.

Μια είδηση που καλό θα είναι να μην φτάσει στα αυτιά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του χαλάσει η διάθεση.

Διαβάζουμε, λοιπόν, στον τοπικό Τύπο της Καλαμάτας για την πρωτοβουλία της διοίκησης του εκεί Νομαρχιακού Νοσοκομείου να προχωρήσει στην εφαρμογή του άρθρου 97 του Ν. 4368/2016, σύμφωνα με το οποίο τα δημόσια νοσοκομεία δύνανται να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου απευθείας με το προσωπικό των συνεργείων καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης χωρίς την εμπλοκή των εργολαβικών εταιρειών.

Εκδήλωση για το προσφυγικό στην Αγία Παρασκευή Ελληνικού, την Κυριακή 22 Μαΐου στις 7.30μμ

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση για το προσφυγικό, την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 7.30μμ στο γήπεδο μπάσκετ δίπλα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού (Αγ. Παρασκευής και Βοσπόρου).

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης, από την Ύπατη Αρμοστεία
του ΟΗΕ και ο Βασίλης Παπαστεργίου, νομικός θα μιλήσουν για τις αιτίες που προκαλούν τα μεταναστευτικά - προσφυγικά ρεύματα από χώρες της Εγγύς & Μέσης Ανατολής και την Βόρεια Αφρική και τα δικαιώματα των προσφύγων/ μεταναστών κατά το Διεθνές Δίκαιο.

Θα παρουσιαστούν οι θέσεις της Δημοτικής Συνεργασίας για το προσφυγικό.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους φιλοξενίας στο Ελληνικό και την προοπτική, για το μύθο της υγιειονομικής βόμβας, για το ζήτημα της εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων/μεταναστών, καθώς και μαρτυρίες από εθελοντές, πρόσφυγες και κατοίκους της περιοχής.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Στέλιος Ελληνιάδης, δημοσιογράφος.

Παύλος Πολάκης: Έλα, να παίρνουνε σειρά κι άλλοι...

Με βάση τα εντάλματα του ανακριτή Διαφθοράς που αφορούν σε κακουργηματική απάτη σε βάρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος), συνελήφθη χθες το βράδυ ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και νοσοκομείου "Ε. Ντυνάν", Ανδρέας Μαρτίνης.

Ο Α. Μαρτίνης συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του, Γεωργία Μαρτίνη από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας που έκαναν και εκτεταμένες έρευνες στο σπίτι τους.

Η υπόθεση αφορά -σύμφωνα με την κατηγορία- μίζα περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων που φέρεται να έλαβε ο πρώην πρόεδρος του "Ε. Ντυνάν" από γερμανική εταιρία, η οποία προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.