Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Όνειρα χακί



Ήταν Τετάρτης πρωινό
ξεκίνησα απ' το σταθμό
τα νιάτα να χαρίσω

Το μέλλον πέφτει στο κενό
με ένα αστέρι οδηγό
τιμή να αποκτήσω

΄Ονειρα χακί
ταξίδι στη σιωπή
στην άκρη ενός χάρτη

Όνειρα χακί
χωρίς αναβολή
τα σχέδια στο ράφι

Τη νύχτα στη σκοπιά
το όπλο αγκαλιά
η σκέψη σταματάει

Τσιγάρο στα κρυφά
το κρύο με τρυπά
ο φόβος μ' ακουμπάει

Όνειρα χακί
μες στην υπερβολή
η ζωή μου τώρα

Όνειρα χακί
τυφλή υπακοή
για μια ξένη χώρα

*** ** * ** ***

Διδυμότειχο Blues

Μπαλάντες του δρόμου


- Άσε με μωρέ με τα ανθρώπινα μπαλόνια, μου απάντησε έτσι που καθόταν στο παγκάκι και πάσχιζε να ξεφλουδίσει το πορτοκάλι με τα δάχτυλά του.

Έστριψα καμιά δεκαριά τσιγάρα για να του κάνουν συντροφιά όταν θα έπεφτε το σκοτάδι. Με ευχαρίστησε ευγενικά και τα έβαλε στη τσέπη του με τα γεμάτα ζουμιά χέρια του (δύο τρία τσιγάρα θα έχουν γεύση πορτοκάλι). Πέταξε μια βρισιά χαμηλόφωνα και άρχισε να μασουλάει.

- Τι είναι τα ανθρώπινα μπαλόνια βρε Σωκράτη;

- Μη μου κάνεις τον ανήξερο. Τα έχεις δει και εσύ, τα έχεις ζήσει. Τα έχεις φουσκώσει, τα έχεις ξεφουσκώσει, σου έφυγαν απ’ τα χέρια και τράβηξαν στους δικούς τους ουρανούς μακριά απ’ τη δική σου ζωή. Μερικά τα έχεις σκάσει και εσύ ο ίδιος, μη μου κάνεις τον ανήξερο λοιπόν.

Χαμογέλασα και δεν είπα τίποτα, περιμένοντας να καταπιεί και το τελευταίο κομμάτι.

«Ο γρίφος της ενέργειας» από τη Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης πάει θέατρο


Η Πολιτιστική Επιτροπή της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της παράταξης προγραμματίζει για τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, την παρακολούθηση της παράστασης ΕΞΟΔΟΣ που παρουσιάζει η ομάδα anima.

Τιμή εισιτηρίου 9ευρώ.

Χωρητικότητα θεάτρου 50-55 άτομα.


Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 18 Νοεμβρίου στο email: tammykontogiorgou@gmail.com.


Θα υπάρξει πούλμαν για τη μεταφορά.

Μοσχάτο-Ταύρος: Κίνημα κατά των πλειστηριασμών από τους Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή

Η δημιουργία κινήματος δράσης κατά των πλειστηριασμών σε Μοσχάτο και Ταύρο ήταν η είδηση που προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση της δημοτικής κίνησης Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή, με επικεφαλής τον Άρη Κρεμμύδα.

Η συνέλευση έλαβε χώρα την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, το πρωί, στην αίθουσα 7 στα Σφαγεία στον Ταύρο, με σκοπό την εκλογή νέας Γραμματείας και τη συγκρότηση των επιτροπών - τομέων δράσης της δημοτικής κίνησης.

Σύμφωνα με όσα ψήφισε ομόφωνα η γενική συνέλευση της παράταξης θα δημιουργηθούν δύο διαφορετικές επιτροπές μία σε Μοσχάτο και μία σε Ταύρο που θα επιφορτιστούν με το ζήτημα της συγκέντρωσης και του συντονισμού πολιτών που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε δράσεις και κινητοποιήσεις που θα έχουν ως σκοπό την αποτροπή πλειστηριασμών από συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα λόγω της κρίσης.

Φερνάντο Πεσσόα: Για μια φυσική κοινωνία - Ένα απόσπασμα από το βιβλίο "Ο Αναρχικός Τραπεζίτης"

«Το πραγματικό κακό, το μοναδικό κακό, είναι οι κοινωνικές συμβάσεις και τα “επινοήματα” που έρχονται να επικαλύψουν τις φυσικές αλήθειες -όλα, από την οικογένεια μέχρι το χρήμα,
από τη θρησκεία μέχρι το κράτος. Γεννιόμαστε άντρες ή γυναίκες -εννοώ ότι γεννιόμαστε για να γίνουμε, όταν ενηλικιωθούμε, άντρες ή γυναίκες.

Σύμφωνα με τη φυσική δικαιοσύνη, δε γεννιόμαστε ούτε για να γίνουμε σύζυγοι ούτε για να γίνουμε πλούσιοι ή φτωχοί, όπως δε γεννιόμαστε για να γίνουμε καθολικοί ή προτεστάντες, άγγλοι ή πορτογάλοι. Για όλα φταίνε τα κοινωνικά επινοήματα».

«ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΝΟΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΑ; Γιατί είναι επινοήματα, γιατί δεν είναι φυσικές αλήθειες. Το χρήμα είναι εξίσου κακό όσο και το κράτος, η ύπαρξη της οικογένειας όσο και οι θρησκείες. Αν στη θέση των επινοημάτων αυτών υπήρχαν άλλα, θα ήταν εξίσου κακά, γιατί θα ήταν επίσης επινοήματα, γιατί θα επικάλυπταν και θα εμπόδιζαν τις φυσικές αλήθειες. Κάθε σύστημα -εκτός από την καθαρή αναρχία, που πρεσβεύει την κατάργηση όλων των επινοημάτων από αυτά στο σύνολό τους -είναι επίσης επινόημα».

Η ταινία "Το Τέλειο Χτύπημα" στο αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

Η ταινία του του Τζιουζέπε Τορνατόρε "Το Τέλειο Χτύπημα (The Best Offer / La migliore offerta)" θα προβληθεί την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο  Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.



Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται στην παραλία και η είσοδος είναι δωρεάν.


Σκηνοθέτης: Τζιουζέπε Τορνατόρε

Πρωταγωνιστούν: Τζέφρι Ρας, Τζιμ Στάρτζες, Σίλβια Χοκς, Ντόναλντ Σάδερλαντ

Υπόθεση:
Ο Virgil Oldman (Geoffrey Rush) είναι ένας εξαιρετικός εκτιμητής, δημοπράτης και συλλέκτης έργων τέχνης. Εκκεντρικός, σνομπ και ανορθόδοξος δεν αφήνει περιθώριο σε κανέναν και ειδικά στο αντίθετο φύλο να τον πλησιάσει. Όταν η Claire (Sylvia Hoeks), μια κληρονόμος που πάσχει από αγοραφοβία, ζητάει τη βοήθεια του, ο Virgil θα αισθανθεί μια ακαταμάχητη έλξη για εκείνη. Το μυστήριο που καλύπτει την πελάτισσα του θα τον παρασύρει σε μια συγκλονιστική περιπέτεια που θα του αλλάξει τη ζωή.



Περισσότερα:

στη δοκό



Πάνω εκεί ισορροπείς...
Σε βλέπει, δεν τον βλέπεις
μα εσύ στην άλλη γέρνεις...
Στην άλλη...

'κει πούχει την ασφάλεια τη σιγουριά να νοιώσεις
που πρυτανεύει η λογική και το μικρό το ρίσκο
που κρύβεις μέσα σου βαθειά το πέταγμα σφιγμένο
που ο πόθος μένει ζωντανός, ποθούμενα τα "θέλω".

Κάτω απ' τη δοκό ο ακροβάτης...
Όχι, όχι  στην πλευρά που έχει ασπίδα
ή δίχτυ προστατευτικό...
Στην άλλη...

΄κει πούχει άγριους γκρεμούς να τσακιστεί στα βράχια
που μελανιάζει το κορμί και το πονάει ο πόνος
που φτερουγίζει η καρδιά κι ας νοιώθει πάντα μόνος
που γαληνεύει η ψυχή ν' αντέξει νέο δρόμο.

*** * ***
ο ακροβάτης - Χαϊνηδες