Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ στη Γλυφάδα, την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 7.30μμ



Για όσους φίλους με ρωτάνε για το δημοψήφισμα...

γράφει ο Γιώργος Κοκκίνης *


Το ερώτημα για όσους δεν κατάλαβαν είναι αν ψηφίζουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών. Πιο απλό δεν γίνεται. Τώρα ο καθένας το μεταφράζει όπως το αντιλαμβάνεται ή όπως τον συμφέρει και ορθώς πράττει.

Τα κόμματα πήραν θέση όλα, είπαν ακριβώς τι σημαίνει το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ για το καθένα. Θέση φυσικά πήραν και οι παπαγάλοι - τρομοκράτες της διαπλοκής.

Ψύχραιμα και πολιτισμένα λοιπόν, παίρνουμε θέση την Κυριακή όλοι (αν τελικά χρειαστεί) ανάλογα με την αντίληψή μας, τους φόβους μας , τις ανάγκες μας, τις καταβολές μας, τα συμφέροντά μας, τα πιστεύω και τις ιδέες μας.

Δ. Χαριτόπουλος: «Ευτυχώς που δεν υπήρχαν ΜΜΕ στην Κατοχή, θα ήμασταν όλοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών»

Με δήλωση που απέστειλε στο LIFO.gr o συγγραφέας Διονύσης Χαριτόπουλος τοποθετείται για τον τρόπο που χειρίζονται τα ΜΜΕ τις τελευταίες
εξελίξεις.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Ευτυχώς που δεν υπήρχαν ΜΜΕ στην Κατοχή, θα ήμασταν όλοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών. Η τρομοκράτηση του ελληνικού λαού που επιχειρούν, είναι τερατώδης, πρόστυχη και διχαστική.

Δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές σας και τον τρόμο που σπέρνετε για να αποφασίσουμε πώς θέλουμε να ζήσουμε με ευρώ ή δραχμή. Θα το μάθετε στις 5 Ιουλίου το βράδυ. Τότε θα σας δώσουμε την εντολή. Ως τότε βουλώστε το όλοι.

Σας ξέρουμε, δεν σας εκτιμάμε, δεν σας πιστεύουμε. Δεν θα μας βάλετε εσείς να σκοτωθούμε μεταξύ μας.»

Διονύσης Χαριτόπουλος

Πηγή: www.stokokkino.gr

ΟΧΙ από την ελληνική κυβέρνηση στη νέα νυχτερινή «τρικλοποδιά» του Γιούνκερ

Νέα πρόταση προς την ελληνική πλευρά κατέθεσε προς την ελληνική πλευρά, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μόνο λίγες ώρες μετά την ωμή παρέμβασή του υπέρ τού «ναι» στο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να στείλει επιστολή στον ίδιο, την Ανγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ, με την οποία θα δεσμεύεται ότι θα υποστηρίξει το «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, θα ζητά την έκτακτη σύγκληση του Εurogroup και σε αντάλλαγμα θα λάβει μια γενική δέσμευση για μέτρα ρύθμισης του χρέους από τον Οκτώβριο του 2015 με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου:

Συνεχής ενημέρωση: Οι εξελίξεις ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου

Τελεσιγράφων και κινδυνολογίας συνέχεια από τους δανειστές και τους εγχώριους υποστηρικτές τους - Με εκβιαστικά διλήμματα τάχθηκαν
υπέρ του «ναι» οι Μέρκελ, Γιούνκερ, Ολάντ και Σαμαράς - Κυβερνητικές πηγές αναλύουν ένα προς ένα τα σημεία στα οποία, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν δίνει λάθος πληροφόρηση η ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η πρόταση των θεσμών δεν δίνει καμία προοπτική στην ελληνική οικονομία αλλά, αντίθετα, θα αποτελούσε ένα «συμβόλαιο μόνιμης και "νόμιμης" ομηρίας της χώρας».

Κλειστές για έξι εργάσιμες ημέρες, από την Δευτέρα 28/6 έως και την Δευτέρα 6/7 και ανώτατο όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ τα 60 ευρώ στο πλαίσιο των ελέγχων κεφαλαίων στις τραπεζικές συναλλαγές - Φιλολαϊκά μέτρα η μονομερής απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στο κλείσιμο της στρόφιγγας.

Την πλήρη πρόταση των θεσμών δημοσίευσε σε μετάφραση η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΞ την ώρα που κυβερνητικές πηγές ανέλυσαν τις ανακρίβειες του Ζ. Κλ. Γιούνκερ τονίζοντας ότι η πρόταση των θεσμών δεν δίνει καμία προοπτική στην ελληνική οικονομία αλλά, αντίθετα, θα αποτελούσε ένα «συμβόλαιο μόνιμης και "νόμιμης" ομηρίας της χώρας».

Κυβερνητικοί κύκλοι έδωσαν επίσης απαντήσεις για θέματα που αφορούν το κλείσιμο των τραπεζών, όπως η αγορά καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων (διαβάστε αναλυτικά) την ώρα που εντείνονται μέσα και έξω από την Ελλάδα οι εκβιασμοί και η εκστρατεία «υπέρ του ναι» στην απαράδεκτη πρόταση των θεσμών.
Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις σε liveblog μέσω του left.gr