Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Το απόστημα της διαπλοκής έσπασε και όζει

της Παναγιώτας Κοζομπόλη - Αμανατίδη

Αποτελεί «κοινό τόπο» για τους πολίτες, ότι, η διαπλοκή και η διαφθορά των τελευταίων δεκαετιών υπήρξε μια σημαντική πηγή κακοδαιμονίας
της χώρας μας. Αιτία αλλά και έκφανση της βαθιάς κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και ηθικής.

Πρωταγωνιστές της ήταν διεφθαρμένοι πολιτικοί, κρατικοδίαιτοι μεγαλόσχημοι (καναλάρχες, εφοπλιστές κ.α.), αετονύχηδες και «γκόλντεν μπόϊς», που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα.

Και από κοντά διάφοροι σμπίροι, που τους υμνούσαν ή τους αγιογραφούσαν. Δέκα χιλιάδες οικογένειες φαίνεται πως λεηλάτησαν δισεκατομμύρια ευρώ, με ποικίλες μεθόδους και διαβαθμίσεις.

Η δημοτική αρχή Κωνσταντάτου & η Ελληνικό ΑΕ ιδιωτικοποιούν την παραλία που ελευθερώθηκε με αγώνες (φωτογραφίες)

Έτσι παρέλαβε την παραλία ο Κωνσταντάτος το 2014
Κατά της «απαράδεκτης» απόφασης ενοικίασης σε εταιρεία της μισής πλαζ του Αγίου Κοσμά «από την Ελληνικό ΑΕ με τη συμμετοχή και του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου που είναι μέλος του Δ.Σ. της», τάσσεται η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Μία στιγμή από τους αγώνες του 2007
Η δημοτική παράταξη θεωρεί την απόφαση «προσβολή στους αγώνες που δόθηκαν» και σχολιάζει πως «στην άλλη μισή, ο δήμος τοποθέτησε ελάχιστες ομπρέλες και κατάργησε τον ξύλινο διάδρομο και το αναβατόριο που εξυπηρετούσαν την πρόσβαση των ΑΜΕΑ».

Σύμφωνα με τη Δημοτική Συνεργασία, η δημοτική αρχή
«απαξιώνει την ελεύθερη παραλία προκειμένου να εμφανίσει την ιδιωτική πρωτοβουλία ως την μόνη ικανή να τη διαχειρίζεται».

3.650.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της Νέας Σμύρνης

"Έπεσε" και η υπογραφή της Ρένας Δούρου προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την Ανάπλαση των οδών Ομήρου και
Παλαιολόγου στο εμπορικό κέντρο της Νέας Σμύρνης.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3.650.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής το οποίο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

Στόχος του έργου είναι να συγκεράσει τη βασική αντίθεση της λειτουργίας της περιοχής επέμβασης, που ενώ αποτελεί έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες εισόδου στη Νέα Σμύρνη, είναι ταυτόχρονα και ο πυρήνας του εμπορικού κέντρου του Δήμου.

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 16χρονου πρόσφυγα στο Ελληνικό

Τρεις Αφγανοί, ηλικίας 18, 23 και 37 ετών, κατηγορούνται ως δράστες της ανθρωποκτονίας 16χρονου ομοεθνή τους, που διαπράχθηκε την περασμένη Πέμπτη 14 Ιουλίου, στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνκού.

Οι ίδιοι είναι κατηγορούμενοι και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο Αφγανών, 19 και 31 ετών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και σύλληψη συνεργών τους.

Από την έρευνα και εξέταση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι τρεις κατηγορούμενοι, που φιλοξενούνταν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικού, κυκλοφορούσαν ως ομάδα, οπλισμένοι με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.