Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Κι ο Βελουχιώτης με τον Ζέρβα ανατίναξε το Γοργοπόταμο, όχι με τον Λοβέρδο...

Όσο κι αν δεν βολεύει αυτό πολλούς νεοφιλελεύθερους, όπως στο Ποτάμι ή τον Θ. Τζήμερο, οι ιδεολογίες όχι μόνο δεν έχουν πεθάνει, αλλά ζουν και βασιλεύουν ακριβώς γιατί η γενεσιουργός αιτία τους, δηλαδή οι ταξικές ανισότητες, εξακολουθούν να είναι
παρούσες.

Το απόδειξε και η ψήφος τής Κυριακής, όταν παρά τη ρητορική πως η "στροφή" ΣΥΡΙΖΑ θα τον αποξένωνε από τις λαϊκές τάξεις και θα τον ενδυνάμωνε στις μεγαλοαστικές συνέβη το ακριβώς αντίθετο: στο Κερατσίνι και στο Πέραμα, για παράδειγμα, έλαβε πάνω από 40% ενώ στην Εκάλη 8% και στη Φιλοθέη 17%, πιο κάτω μάλιστα από τα αντίστοιχα ποσοστά τού Ιανουαρίου.

Ας μην γράψω καλύτερα για τις πολύ χαμηλότερες επιδόσεις τού ΚΚΕ και του ΚΚΕ 2 (Λαϊκή Διάσπαση) στις εργατικές συνοικίες και στενοχωρήσω τους νταβατζήδες τής εργατικής τάξης και τους άφρονες υποστηρικτές τους...

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες

γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης


Η εικασία: Με το που προκηρύχθηκαν οι εκλογές, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι τα λαϊκά στρώματα θα εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ μαζικά.

Κι αν πάρει τελικά κάποιο αξιοπρεπές ποσοστό, τούτο θα οφείλεται στις αυξημένες εισροές από την μεσαία και την ανώτερη τάξη.

Άλλωστε, η βασική κατηγορία που εκτόξευαν οι εξ αριστερών αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι άλλαξε στρατόπεδο, εγκατέλειψε τους φτωχούς κι εκείνοι θα του το ανταποδώσουν στα ίσα. Μερικοί μίλησαν ακόμη και για προδοσία.

Με ανοιχτές τις πόρτες

γράφει ο Νίκος Παπαδημητρίου

ΣΥΡΙΖΑ - Podemos - Venceremos. Το σύνθημα ακούστηκε ξανά το βράδυ των εκλογών, είχε όμως ακουστεί και στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αθήνα, το βράδυ της Παρασκευής - και η παρουσία, σε αυτήν, του Πάμπλο Ιγκλέσιας ήταν μόνο η αφορμή…

Πολλές φορές έχει περιγραφεί -και από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα- τι θα σήμαινε μελλοντικά να μην είναι μόνος του ο πρωθυπουργός της Αριστεράς σε μια από ουδέτερη ώς εχθρική σήμερα σύνοδο κορυφής.

Πώς θα ήταν, με άλλα λόγια, συνάντηση αρχηγών κρατών της Ε.Ε., με τη συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα, του Π. Ιγκλέσιας, του Τζ. Κόρμπιν κ.ά. Τι θα σήμαινε τόσο για την τύχη της διαρκούσης ελληνικής διαπραγμάτευσης όσο και για την πορεία της ηπείρου μας εν γένει.

Λάκης Λαζόπουλος: Ποιος;

γράφει ο Λάκης Λαζόπουλος

Η Νέα Δημοκρατία μπήκε, επισήμως, στην περιπέτεια. Ούτε ολόκληρη θα βγει ούτε αλώβητη.

Παρά την αμέριστη, πρωτοφανή, προκλητικότατη στήριξη όλων των κέντρων διαπλοκής, εντός και εκτός χώρας, με σύσσωμα τα ΜΜΕ και το 98% των δημοσιογράφων, ως φλώρων-μουτζαχεντίν στο πλευρό της, αλλά και των εντύπων, η Ν.Δ έχασε τετράκις. Ευρωεκλογές, εκλογές Ιανουαρίου, δημοψήφισμα, εκλογές Σεπτεμβρίου.

Η ήττα είναι εξαιρετικά μεγάλη σε σχέση με την στήριξη που είχαν.

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Ηλίθιος λαός…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Σε λίγο θα βγάλουν ηλίθιο τον ελληνικό λαό επειδή ψήφισε όπως ψήφισε…

Άλλοι μιλούν για συντηρητικοποίηση, άλλοι για «πασοκικό» DNA πού δεν ξεριζώνεται, οι πιο κακεντρεχείς για υποτελή στάση και οι απολίτικοι
για «θύματα» της φανερής γοητείας του Τσίπρα…

Αδύναμοι να «διαβάσουν» τις ιστορικές μεταβολές που έχουν ξεκινήσει ήδη να συντελούνται, επιχειρούν να στριμώξουν τους πολίτες στα δικά τους μικρά μεγέθη, άλλοτε μικρόνοα, άλλοτε μικρόψυχα και πάντα μικροπρεπή…

Ο Σοφός Λαός

Όλοι τον επικαλούνται, όλοι ισχυρίζονται ότι θέλουν το καλό του κι όλοι τον αγαπάνε μέχρι να τους γυρίσει την πλάτη.

Τότε παύει να είναι σοφός, και γίνεται ένας λαός άβουλων ραγιάδων, που δεν ξέρει τι του γίνεται και καλά να πάθει ό,τι και να του συμβεί από δω και πέρα.

Μέχρι να έρθει η επόμενη προεκλογική περίοδος, οπότε με μαγικό τρόπο μετατρέπεται ξανά σε σοφός. Και κυρίαρχος επίσης.

Μεταφορά προσφύγων στο Tae Kwo Do - Ποιες είναι οι πρώτες ανάγκες

Στο Tae Kwo Do στο Παλαιό Φάληρο μεταφέρθηκαν περίπου 250 πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας.

Ήδη έχει οργανωθεί ομάδα
εθελοντών, υπό την καθοδήγηση της Περιφέρειας και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ενώ ύστερα κι από συντονισμένες κινήσεις της Περιφέρειας, ετοιμάζεται η μεταστέγασή τους σε άλλο χώρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στον χώρο υπάρχει κλιματισμός, υποδομή από ντους, WC , κλπ...