Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Π. Σκουρλέτης: Έτσι σώθηκαν από τα μνημόνια ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ - Οι κρίσιμες διαφορές στη νέα συμφωνία (ηχητικό)

Στις χθεσινές συζητήσεις «κλείδωσε» ο οδικός χάρτης, που ξεκινάει με την ακύρωση δύο μνημονιακών νόμων που αφορούσαν την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και τον «κατακερματισμό» της ΔΕΗ, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κώστα Αρβανίτη.

Το εναλλακτικό σχέδιο που κατέθεσε η Ελλάδα τον Δεκέμβριο και πλέον εφαρμόζεται, έχει πλέον την έγκριση στα συγκεκριμένα βήματα που θα ακολουθηθούν.

Για τον ΑΔΜΗΕ, το δίκτυο διανομής υψηλής τάσης, συμφωνήθηκε ότι στο πλαίσιο του διαχωρισμού από τη ΔΕΗ (κάτι που ισχύει σε όλη την ΕΕ), συμφωνήθηκε ότι παραμένει κατά 51% στο Δημόσιο ο ιδιοκτησιακός και διαχειριστικός έλεγχος. Ενα 20% περίπου θα μεταβιβαστεί σε αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαχειριστή και το υπόλοιπο θα διατεθεί σε ιδιώτες επενδυτές μέσω του Χρηματιστηρίου.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Αστέρα Βουλιαγμένης, την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 5.00μμ

Καλό να το δεις!... Να το ζεις;;;
Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό καλεί, την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 5.00μμ, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Αστέρα της Βουλιαγμένης,
όπου θα διεξαχθεί το «Blue Mοney Show» με τον προκλητικό τίτλο «Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Το κάλεσμα:

Σε μια κρίσιμη καμπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κυβέρνησης - Ομίλου Λάτση - ΤΑΙΠΕΔ και εν όψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης έναντι πινακίου φακής του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, πληροφορούμαστε ότι διοργανώνεται στα πλαίσια του “Blue Mοney Show” ένα «Αναπτυξιακό Φόρουμ» στον Αστέρα Βουλιαγμένης με τίτλο «Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα» (!), με την συνεργασία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και Δήμων του παράκτιου Μετώπου του Σαρωνικού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου(!)…

Ημέρα Αλληλεγγύης στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ., το Σάββατο 23 Απριλίου

Νίκος Παππάς: Η αδειοδότηση των καναλιών πρώτο βήμα για να σπάσει η διαπλοκή

Οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά και η οικονομική βιωσιμότητα των καναλιών είναι στοιχεία που εξασφαλίζουν την ποιότητα του προγράμματος των καναλιών.

Αυτό λέει μιλώντας στην «Αυγή» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες, που βρίσκεται αυτές τις μέρες, και ώς την Παρασκευή, σε δημόσια διαβούλευση.

Ο Νίκος Παππάς υπογραμμίζει ότι η έκδοση των τηλεοπτικών αδειών είναι μόνο ένα στοιχείο που οδηγεί στο σπάσιμο της διαπλοκής, από κοινού με πλέγμα άλλων ρυθμίσεων που αφορούν τη διαφάνεια της κρατικής και τραπεζικής διαφήμισης και το on line media μητρώο.

συνέντευξη στην Αγγέλα Νταρζάνου και στον Ανδρέα Μπελεγρή