Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Αφού οι δουλειές έγιναν, γιατί να ξαναγίνει πανηγύρι στην Αγία Παρασκευή Ελληνικού;


Το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής Ελληνικού
Μέρα που είναι σήμερα, μην περάσει χωρίς να τιμήσουμε την Αγία Παρασκευή, μια αγία που με τα εκκλησάκια της είμαι συναισθηματικά δεμένος, και από τα παιδικά και από τα πρώτα μετεφηβικά χρόνια μου.

Μικρά παιδιά παίζαμε μπάλα στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής στο χωριό, μεγάλο παιδί ήμουν τότε που η ανά τετραετία υποψήφια αντιδήμαρχος του νέου μου χωριού μάζευε ενισχύσεις "για την αγιογράφηση του Ιερού Ναού" της Αγίας Παρασκευής Ελληνικού.

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι αυτή η επιστροφή στο παρελθόν θα με οδηγούσε στην ανακάλυψη φωτογραφιών που αρχικά μου προκάλεσαν μειδίαμα και τελικά πολύ - πολύ γέλιο.

Κι επειδή τζάμπα είναι το γέλιο, θα το μοιραστώ μαζί σας, παρότι δεν γνωρίζω αν θα το μεταδώσω αποτελεσματικά.

Τελετή Λήξης 3ης Περιόδου στην Κατασκήνωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου στη Ραφήνα, την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 8.00μμ


Συνάντηση με θέμα την ανάγκη προμήθειας σχολικών ειδών για 4.628 παιδιά των φιλοξενούμενων προσφύγων

Την Τρίτη 19 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Yφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόση Πελεγρίνη, με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθήνας Χρήστο Καπάταη, την Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης Ελισσάβετ Τασούλη και την εντεταλμένη για θέματα Παιδείας, Ελένη Ζωγραφάκη.

Η Περιφέρεια Αττικής μέσω του κέντρου logistics θα προμηθεύσει σχολικά είδη για τα 4.628 παιδιά που διαμένουν στις 7 δομές προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων που ανήκουν στα όρια της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε:

Περιβαλλοντικά και οικονομικά ωφέλιμη η διάθεση από τους Δήμους των πράσινων αποβλήτων (κλαδεμάτων) στο ΕΜΑΚ

Από επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου των Χανίων
σε εργοστάσιο ανακύκλωσης & κομποστοποίησης
Την ανάγκη διάθεσης των πράσινων αποβλήτων (κλαδεμάτων) των δήμων της Αττικής στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης
(ΕΜΑΚ), τονίζει, με σχετική επιστολή προς όλους τους Δήμους της Αττικής, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, περιφερειακός Σύμβουλος, Αριστείδης Βρούστης.

Συγκεκριμένα στην επιστολή που στάλθηκε στους Αντιδημάρχους Καθαριότητας των δήμων της Αττικής στις 17 Ιουνίου τονίζεται ότι τα «πράσινα απόβλητα χωρίς προσμίξεις μπορούν να διατίθενται ατελώς και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση» στο ΕΜΑΚ, «άμεσα, με μηδενική αναμονή».

Ακόμα και στο καρναβάλι, στο τέλος πέφτει η αυλαία... αργά κι οδυνηρά για τον Καρνάβαλο


Όσο καλός επικοινωνιολόγος και να είσαι...
Δεν μπορείς να εξαπατάς πολλούς για πολύ!!!
Και τότε πέφτει η αυλαία...

Πες λοιπόν στο μισθοφόρο της πονεμένης πόλης σου
ότι και το βουνό που κάηκε πέρυσι επί δημαρχίας σου
να πάει ο ίδιος να το ξανακάψει, αφού θα αναβλαστήσει.

Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου για τη γιορτή της παραχώρησης του Ασυρμάτου

«Κάποιοι εξακολουθούν να "χάνουν το δάσος και να κοιτούν επίμονα το δένδρο", απέναντι σε ένα γεγονός που έπρεπε να αναδείξουν κυρίως, αυτό της παραχώρησης του Ασυρμάτου», τονίζει σε δήλωσή της η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου.

Η δήλωση έγινε με αφορμή σχόλια, αλλά και γεγονότα που διαδραματίσθηκαν κατά τη γιορτή της παραχώρησης του Ασυρμάτου στον Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

Αλέξης Τσίπρας για την Συνταγματική αναθεώρηση: Επανάσταση της Δημοκρατίας στον τόπο μας (video)

Μία νέα επανάσταση, με ορόσημο τα 200 χρόνια από την εξέγερση για την συγκρότηση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, φιλοδοξούν να
συνθέσουν οι προτάσεις για την συνταγματική αναθεώρηση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Δευτέρα το βράδυ σε ειδική εκδήλωση στο προαύλιο της Βουλής.

Οι προτάσεις που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, καλύπτουν πέντε άξονες, που αφορούν την αρχιτεκτονική του πολιτεύματος, την ενίσχυση των θεσμών άμεσης δημοκρατίας, την ενίσχυση του κράτους δικαίου, τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Άγιος Δημήτριος: "Το τελευταίο τραίνο για τη Γιούμα" στο Cine Πλατεία, την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 9.00μμ

Πάνος Σκουρλέτης: Να καθίσει στ’ αυγά του ο κ. Πιτσιόρλας (ηχητικό)

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα εξαπέλυσε μιλώντας "στο κόκκινο" Θεσσαλονίκης 93.4 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή δηλώσεις του πρώτου περί έναρξης της διαδικασίας πώλησης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ.

Όπως τόνισε ο κ. Σκουρλέτης «πρόκειται για μια 100% προσωπική άποψη του κ. Πιτσιόρλα και νομίζω ότι μπορώ να ξέρω καλύτερα από εκείνον που δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση ποιοι είναι οι σχεδιασμοί.


Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην δρομολογήσει καμιά από τις ιδιωτικοποιήσεις που σχετίζονται με τις ενεργειακές επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει το δημόσιο. Αυτή είναι η συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης.

Σκασίλα του μεγάλη του Τσίπρα

του Θανάση Καρτερού

Με τίτλο πανηγυρικό, βγήκε μετά την ψηφοφορία στη Βουλή η απογευματινή του ΔΟΛ: Η εκδίκηση της Κεντροαριστεράς!

Όπου εκδίκηση το γεγονός
ότι χάρη στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι, και με τη συνδρομή της Χρυσής Αυγής, η απλή αναλογική δεν πήρε τους διακόσιους ψήφους που θα επέτρεπαν να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές.

Κι έτσι θα πάμε, όταν πάμε, στην κάλπη με το δαμόκλειο μπόνους να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των κεντροαριστερών ψηφοφόρων.