Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Μοσχάτο: Πάρτυ για την ενίσχυση του Αλληλέγγυου Σχολείου της Μεσοποταμίας, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 9.00μμ

Έναρξη λειτουργίας της Κινητής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης για την περίοδο 2015-2016, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου

Φέτος, η Κινητή Βιβλιοθήκη θα κάνει στάση κάθε Τετάρτη, εναλλάξ, στο Κέντρο Κοινωνικής
Αλληλεγγύης (Λεωφ. Παναγούλη 1, περιοχή Αγίας Μαρίνας) και στην Πλατεία Φλέμινγκ, από τις 16:00 μέχρι τις 19:00.

Η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015, στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης.

Η «Κινητή Βιβλιοθήκη» θα πραγματοποιεί διαδρομές μέσα στην πόλη, για την περίοδο 2015-2016, έως τον Μάιο.

Άγιος Δημήτριος: Με τον "Πολίτη Κέιν" κλείνει τις φετινές του προβολές το "Cine Πανόραμα"


"Σινέ Πανόραμα... θερινής νυκτός" την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου με τον "Πολίτη Κέιν".
Την ταινία θα προλογίσει ο Φοίβος Δεληβοριάς.
Είσοδος ελεύθερη από τις 8.00μμ, με σειρά προτεραιότητας.

Ξεσκόνισμα στα νοσοκομεία για ύποπτες προμήθειες

Από τις προμήθειες αρχίζει η «μάχη» κατά της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας.

Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δώσει εντολή στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας να... ξεσκονίσει τα νοσοκομεία για υπερτιμολογήσεις σε υλικά για τα οποία υπάρχουν σχετικές καταγγελίες, αλλά και για μηχανήματα που «αραχνιάζουν».

Περί των εργαλείων για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη

γράφει ο Γιάννης Χατζηχρήστος *

Η μέχρι τώρα ρητορική της Αριστεράς πάνω στον χαρακτήρα της Ανάπτυξης ή της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης περιορίζονταν
σε μια ακολουθία από σωστά «ούτε, ούτε, δεν, δεν» και, συνήθως, τελείωνε εκεί.

Με εξαιρέσεις φυσικά, όπως για παράδειγμα το βαρυσήμαντο έργο του Δημήτρη Μπάτση που είχε γράψει το 1947 με τίτλο «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα» και κάποιες φωτεινές αλλά σκόρπιες θεωρητικές παρεμβάσεις με άρθρα ή μελέτες αριστερών διανοητών, που ποτέ όμως δεν ολοκληρώθηκαν σε πλήρη συλλογικά επεξεργασμένα κείμενα που να ανταποκρίνονται σε κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο.

Με στόχους και εργαλεία για την επίτευξή του εντός των σύγχρονων συνθηκών και του διεθνούς πλαισίου.

Επειδή δεν παλεύουμε όλοι για το σοσιαλισμό...

Σήμερα είναι κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κι αυτό γιατί οι υπόλοιπες σε βάρος του κατηγορίες έχουν παραγραφεί.

Μια φορά κι έναν καιρό ωστόσο, την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών της φούσκας τού χρηματιστηρίου, της ΟΝΕ και των υπέρογκων εξοπλισμών, πάλευε για το σοσιαλισμό, όπως βροντοφώναζε σε εκδηλώσεις τού σημιτικού ΠΑΣΟΚ.

Ο περί ου ο λόγος Γ. Παπαντωνίου είναι πλέον ένας συνταξιούχος πολιτικός, ο οποίος σεβόμενος τη διαδρομή και των συναδέλφων του βγήκε από την πολιτική πλουσιότερος από όσο ήταν όταν μπήκε σε αυτή κι ο οποίος βγάζει το παντεσπάνι του διδάσκοντας οικονομία (την ίδια που συντέλεσε στην καταστροφή της στην Ελλάδα) σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν.

"Πίστευε και μη ερεύνα" (και για βιασμούς ανηλίκων !!!;;;)

[...] μεμονωμένο περιστατικό για το οποίο δεν δικαιολογείται η εκτεταμένη δημοσιότητα που έχει λάβει [...] χαρακτηρίζει ο "Άγιος" (θου Κύριε) Θεσσαλονίκης Άνθιμος, την υπόθεση
του βιασμού του επτάχρονου στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης (εδώ).

Πάλι καλά, γιατί θα μπορούσε να πει στον 7χρονο:
"Μη αντισταθήτε προς τον πονηρόν, αλλ’ όστις σε ραπίσει εις την δεξιάν σου σιαγόνα, στρέψον εις αυτόν και την άλλην!!!"

Σημειωτέον ότι, για την υπόθεση η εισαγγελέας Εφετών έχει παραγγείλει την άσκηση ποινικών διώξεων για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία εις βάρος του ίδιου του Άνθιμου, αλλά και όλων των μελών του Δ.Σ του Ιδρύματος.

Διαβάστε περισσότερα:

Συνέντευξη τύπου στο Φλοίσβο, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στις 1.00μμ για τις πρόσφατες εξελίξεις για το ρέμα της Πικροδάφνης

Το «Δίκτυο Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης», διοργανώνει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, στις 13.00 στο Φλοίσβο για τις πρόσφατες σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το ρέμα.

Οι διοργανωτές, τονίζουν πως αποτέλεσμα των παρεμβάσεων που δρομολογούνται θα είναι η καταστροφή της περιβαλλοντικής του αξίας, η υποβάθμιση της αντιπλημμυρικής του λειτουργίας και η εκμηδένιση της δυνατότητάς του να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός για την περιβαλλοντική αναβάθμιση των περιοχών από τις οποίες διέρχεται, προς όφελος των περισσοτέρων από 240.000 κατοίκων τους.

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν τρώτε 100 γρ. παντζάρια τη μέρα!

Εσείς, πόσο συχνά τρώτε παντζάρια;
Αν απαντήσατε “σπάνια”, τότε ετοιμαστείτε να αλλάξετε γνώμη, μόλις διαβάσετε τις
επόμενες γραμμές.

Τα παντζάρια είναι από τα πιο πολύτιμα λαχανικά που υπάρχουν. Από τη διατήρηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα σας υπό έλεγχο, μέχρι τη βελτίωση της σεξουαλικής σας αντοχής, αυτό το λαχανικό είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην θεραπεία σε πολλές ασθένειες, όπως αναφέρει το healthtipsportal.com.


Δείτε για πόσους λόγους επιβάλλεται να προσθέσετε μια μερίδα παντζάρια στο καθημερινό διατροφικό

σας πλάνο.

Να τους χαίρεστε

γράφει ο Πέτρος Κατσάκος

Δεν μας έφτανε η αύξηση των εισιτηρίων στα ΜΜΜ. Δεν μας έφταναν οι γκρίνιες των δανειστών για τις «κάρτες ανέργων» στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Δεν μας έφταναν όλα αυτά.

Θα πρέπει τώρα να έχουμε και τον εκλεκτό των κ. Χρυσοχοΐδη και Χατζηδάκη να προτείνει την αυστηροποίηση των ποινών της λαθρεπιβίβασης, ζητώντας τη μετατροπή του αδικήματος από πταίσμα σε πλημμέλημα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) Γρηγόρης Δημητριάδης ζήτησε οι παραβάτες να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στο δικαστήριο. Δηλαδή, αυτόφωρο ή τακτική δικάσιμος στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με κίνδυνο φυλάκισης από 3 μήνες έως 5 έτη.

Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης


Σταδιακή αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, με μικρή παράταση για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, που αυξάνεται ανάλογα με τα χρόνια απόστασης από αυτήν,
ώστε μετά το 2022 όλοι να συνταξιοδοτούνται στο 67ο έτος ή στο 62ο υπό την προϋπόθεση προϋπηρεσίας 40 χρόνων, προβλέπει η υπουργική απόφαση που εξειδικεύει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό μετά και την καλοκαιρινή συμφωνία με τους δανειστές.

Κατά βάση οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις αφορούν όσους τελούσαν υπό καθεστώς "πρόωρης συνταξιοδότησης", καθώς για τους υπόλοιπους ισχύει προ πολλού το γενικό όριο συνταξιοδότησης.


Από τις ρυθμίσεις εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Συμβουλές για να διαλέξετε το σωστό χρώμα κραγιόν - Μικρά μυστικά για κάθε τύπο επιδερμίδας

Η επιλογή του σωστού κραγιόν είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, ενώ οι οι αμέτρητες αποχρώσεις που υπάρχουν κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την επιλογή του χρώματος που θα κολακεύει τον τόνο του δέρματός σας.

Μια λανθασμένη επιλογή μπορεί να δώσει στους άλλους την εντύπωση ότι «προσπαθείτε υπερβολικά», γι’ αυτό δείτε παρακάτω έξι χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να μάθετε να διαλέγετε το καλύτερο για εσάς!

Μεγάλα έργα για τον Άγιο Δημήτριο εντάσσει η Περιφέρεια Αττικής στο πρόγραμμά της

Συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών Χρήστου Καπάταη και της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου
στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου με την παρουσία στελεχών του Δήμου και της Περιφέρειας.

Η συνάντηση αφορούσε στην υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας για τα έργα που αφορούν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου και το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των υπηρεσιών των δύο φορέων.

Λάκης Λαζόπουλος: Tα τζάκια και τα κούτσουρα

γράφει ο Λάκης Λαζόπουλος

Όσο περνάει ο καιρός οι Νεοδημοκράτες θα βλέπουν την γύμνια τους. Έβλεπα τον Άδωνη για πολλοστή φορά να μιλάει στον Σκαι.

Διαβάζει λέει αυτή την περίοδο τον Μέγα Αλέξανδρο για να πάρει ιδέες πώς θα γίνει αρχηγός στην Νέα Δημοκρατία.

Ότι είναι καιρός να φύγουν τα τζάκια απ' τις αρχηγίες των κομμάτων, έλεγε. Να φύγουν τα τζάκια, δεν υπάρχει αντίρρηση, αλλά μαζί με τα κούτσουρα. Μη φύγουν τα τζάκια και μείνουν τα κούτσουρα.

"Είσαι καταναλωτής; Μάθε τα δικαιώματά σου!": Σεμινάρια κάθε Πέμπτη στον Άγιο Δημήτριο

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου και το Γραφείο Ενημέρωσης και Προστασίας Καταναλωτή, σας προσκαλεί στα εκπαιδευτικά σεμινάρια με τίτλο “Είσαι καταναλωτής; Μάθε τα δικαιώματά σου!”, που διοργανώνονται στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΕΚΠΟΙΖΩ και των προγραμμάτων δια βίου μάθησης.

Τα σεμινάρια θα γίνονται κάθε Πέμπτη και ώρα 18:00 στην αίθουσα
του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου, με έναρξη στις 15 Οκτωβρίου 2015.

Καλλιθέα, Μοσχάτο-Ταύρος: Σεμινάριο για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης "Σταθμός" - Δηλώσεις συμμετοχής έως 2 Νοεμβρίου


Πράσινες και σκληρές οι σωστές μπανάνες!

Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα των Ευρωπαίων. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η ιδανική μπανάνα θα πρέπει, όταν φθάνει στο λιμάνι, να είναι πράσινη σαν το γρασίδι και σκληρή σαν την πέτρα.

Η τέλεια μπανάνα πρέπει να είναι καταπράσινη και σκληρή σαν πέτρα, λέει ο επικεφαλής ελεγκτής της εταιρίας Chiquita Άξελ Κρούγκερ στο γερμανικό λιμάνι Μπρεμερχάφεν, όπου κάθε χρόνο μεταφορτώνονται περίπου 400.000 τόνοι μπανάνας για την ευρωπαϊκή αγορά.

Μαζί με συναδέλφους του ο Άξελ Κρούγκερ πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στις μπανάνες που από το λιμάνι μεταφέρονται μέσω ενδιάμεσων σταθμών σε ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ.

Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή: «Νέο κεφάλαιο στη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου»

«Ανοίγει νέο κεφάλαιο στη διαχείριση των απορριμμάτων» τονίζει η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»
σε ανακοίνωσή της με την οποία περιγράφει τα βασικά σημεία του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 7-10-2015 το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε το "πράσινο φως" προκειμένου να μπει σε τροχιά η νέα φιλοσοφία στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Μοσχάτο: Street Handball στην Πλατεία Δημαρχείου, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 5.30μμ


Αχλάδι: η θρεπτική του αξία & μία γλυκιά υγιεινή συνταγή

Το φθινόπωρο, και μάλιστα ο Οκτώβριος, είναι η πιο ωραία εποχή για να απολαύσετε τα αχλάδια.

Με τη λατινική ονομασία Pyrus communis, τα αχλάδια ανήκουν στην ίδια βοτανική οικογένεια με τα μήλα, τα βερύκοκα, τα ροδάκινα και τις φράουλες.

Η Ευρωπαϊκή είναι η πιο γνωστή από τις 3.οοο γνωστές ποικιλίες αχλαδιών, και βρίσκεται στο μέγιστο της ωρίμανσης το μήνα που διανύουμε.