Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ποια τρόφιμα είναι κατάλληλα για τις βραδινές ώρες;

Πολύς κόσμος συνηθίζει να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες φαγητού το βράδυ δεδομένου ότι δεν ακολουθεί τον κανόνα των μικρών και συχνών γευμάτων μέσα στην ημέρα. Αποτέλεσμα; Η αύξηση βάρους να είναι αναπόφευκτη.

Ωστόσο, εάν τηρούμε τα γεύματα μας μέσα στην ημέρα και τρώμε περίπου ανά 3ωρο μπορούμε να ελέγξουμε την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε το βράδυ ελέγχοντας έτσι και το βάρος μας.

Στον αντίποδα, υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι εάν φάνε το βράδυ θα «παχύνουν» με αποτέλεσμα να αποφεύγουν το βραδινό γεύμα.

Τι ισχύει πραγματικά;

Ποιές τροφές μας αρρωσταίνουν;

Ας μάθουμε ποιες τροφές είναι πιο επικίνδυνες για την πρόκληση δηλητηριάσεων και τη δημιουργία διαταραχών
στην υγεία του καταναλωτή, σύμφωνα με τις εκθέσεις υγειονομικών φορέων.

Η τροφική δηλητηρίαση είναι μια ανεπιθύμητη και δυνητικά απειλητική για τη ζωή εμπειρία.

Αλλά κάποιες φορές, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν τα τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση, εν μέρει επειδή τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι σχετικά σπάνια. Το να μάθουμε ποια τρόφιμα είναι δυνητικά επικίνδυνα μπορεί να βοηθήσει.

Τα «φαντάσματα» της Βουλγαρίας

του Βασίλη Γεώργα

Ελληνικές εταιρείες με υποκαταστήματα
στη Βουλγαρία είναι μόλις 33
Φούσκα αποδεικνύεται το φαινόμενο της «μετανάστευσης» χιλιάδων ελληνικών εταιρειών στη Βουλγαρία και άλλες βαλκανικές χώρες προς αναζήτηση φιλικότερου επενδυτικού και φορολογικού περιβάλλοντος.

Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι 8 στις 10 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που δημιουργήθηκαν στη Βουλγαρία, κυρίως τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, είναι εταιρείες «σφραγίδες» και σκέτοι ΑΦΜ που δεν έχουν καμία ουσιαστική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής πρεσβείας στη Βουλγαρία που παρουσιάζονται για πρώτη φορά και διαβιβάστηκαν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή στη Βουλή, από τις συνολικά 13.000 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της γειτονικής χώρας, οι 11.000 (84%) δεν απασχολούν ούτε έναν εργαζόμενο και οι 8.000 (45%) δεν έχουν καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τέλος οι εργολάβοι καθαριότητας και οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι (ηχητικό)

Ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι και εργολάβοι, τέλος. Διέκοψαν τη σύμβαση που είχαν με το ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας και προσέλαβαν τις εργαζόμενες με
σύμβαση ορισμένου χρόνου, αύξηση αποδοχών και μείωση κόστους για το νοσοκομείο κατά 25%.

Συνέβη στην Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού και το Κέντρο Αποκατάστασης Κερατέας, βάσει εγκυκλίου του υπουργού Υγείας, στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος, λέει στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, ο Μιχάλης Σταύρου, πρόεδρος της ΑΕΜΥ.

«Σταματήσαμε τη σύμβαση που είχαμε με την ιδιωτική εταιρεία και προχωρούμε στην πρόσληψη των 4 καθαριστριών με σύμβαση ορισμένου χρόνου στην Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού και στο Κέντρο Αποκατάστασης Κερατέας.

Η Αττική στην έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα ως short break προορισμός για όλο το χρόνο

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει και φέτος το παρόν στη μεγάλη Ρωσική αγορά, στην έκθεση ΜΙΤΤ 2016 της Μόσχας, προβάλλοντας την Αττική ως μοναδικό τουριστικό προορισμό για ολιγοήμερες διακοπές σε όλες τις εποχές του χρόνου (short break).

Η ομάδα της τουριστικής προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής με το συντονισμό της εντεταλμένης της Τουριστικής προβολής της Αττικής, κυρίας Ελένης Δημοπούλου, κατά την διάρκεια της Έκθεσης (23-26 Μαρτίου) έχει επαφές με tour operators, δημοσιογράφους, συνεργάτες και το ευρύ κοινό της Μόσχας, με στόχο την προσέλκυση νέων επισκεπτών στην φετινή τουριστική περίοδο.

Johan Cruyff - Γιόχαν Κρόιφ


Στις 19 Μαΐου του 1994, η υπερηχητική Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ αντιμετώπιζε τη γερασμένη Μίλαν για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Ολυμπιακό Στάδιο
της Αθήνας.

Η προσδοκία μας ότι θα είμαστε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής νίκης του επιθετικού ποδοσφαίρου της Μπάρτσα απέναντι στην αρτηριοσκληρωτική και αντιπαθή Μίλαν, όχι απλά δεν επιβεβαιώθηκε αλλά έγινε θρύψαλα.

Το παιχνίδι αποτέλεσε έναν μονόλογο της Μίλαν και ένα προσωπικό σόου του Ντέγιαν Σαβίσεβιτς και έληξε με το εντελώς εξευτελιστικό 4-0 εναντίον των Καταλανών.

Πρώτη αποστολή φορτίου είκοσι τόνων στην Ειδομένη από το Κέντρο Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής

Ενημέρωση του Κέντρου Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής για την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων

Το Κέντρο Διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων, επεκτείνει την αποστολή ειδών και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με το πρώτο φορτίο είκοσι τόνων να έχει προορισμό την Ειδομένη.

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου Logistics (07/03/2016), έχουν παραδοθεί στα έξι κέντρα προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων Αττικής, σε Σχιστό, Λαύριο, Ν. Μάκρη, Μαλακάσα, Ελληνικό και Πειραιά, δεκαέξι (16) φορτηγά με μέση χωρητικότητα έξι τόνων ανά φορτίο, με διάφορα υλικά πρώτης ανάγκης. (Αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας).

Απολογισμός έργου δημοτικής αρχής Γλυφάδας: «18 μήνες νέας δημοτικής αρχής - 18 αλλαγές στην πόλη μας»

Απολογισμό πεπραγμένων έκανε η δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαρτίου σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα
τα πεπραγμένα για το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2016.

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου ξεκινώντας ανέφερε:

«Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ξεκίνησε στον Δήμο Γλυφάδας μία συστηματική και μεθοδική δουλειά με στόχο τον εκσυγχρονισμό, την αναμόρφωση και την ανάπτυξη της πόλης μας.

Η Βουλιαγμένη και η Βούλα των φτωχών και περιθωριοποιημένων

του Γιώργου Λαουτάρη *


Μιλώντας για τα νότια προάστια και συγκεκριμένα για τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ένα στερεότυπο κυριαρχεί.

Ότι στα λεγόμενα 3Β κατοικούν αποκλειστικά μεσαία και ανώτερα εισοδηματικά στρώματα, μαζί φυσικά με την ελίτ ορισμένων οικογενειών που συγκαταλέγονται στις πλουσιότερες της χώρας.

Η καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου, με τους άφθονους και προσεγμένους κοινόχρηστους χώρους και βέβαια το όμορφο φυσικό τοπίο, συνηγορεί στην ίδια εικόνα: Η Βουλιαγμένη και η Βούλα είναι πόλεις για εύπορους.

Οδηγίες προς πολίτες & Δήμους από το Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης & Διανομής Ειδών για τους Πρόσφυγες

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για τη λειτουργία του Κέντρου “Logistics” (Κέντρου διαχείρισης, αποθήκευσης και
εφοδιασμού σημείων διαμονής προσφύγων) της Περιφέρειας Αττικής και προκειμένου να αποφεύγεται η σπατάλη πόρων, αλλά και για να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες των σημείων φιλοξενίας των προσφύγων, ενημερώνουμε τους πολίτες και τους Δήμους σχετικά με τα εξής:

Οδηγίες προς πολίτες για τις ατομικές τους προσφορές:

- Επιλέγουμε είδη για προσφορά ΜΟΝΟ μέσα από την επίσημη λίστα αναγκών (http://www.patt.gov.gr/site/index.php…)

Νίκος Παππάς: Πόλεμος στη διαφθορά και τη διαπλοκή - η ομιλία στου Ζωγράφου σε video

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου διοργάνωσε την Τετάρτη 23/3 εκδήλωση με θέμα: «Κυβέρνηση της Αριστεράς: πόλεμος στη διαφθορά και τη διαπλοκή - μέτρα για την προστασία των κοινωνικά αδυνάμων» και ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ο υπουργός Επικρατείας υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία κωλυσιέργησε στο θέμα σύστασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με στόχο να μην κατατεθεί ο σχετικός νόμος, αλλά τώρα, μετά από 25 χρόνια θολού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, το σκηνικό αλλάζει.

«Διαπιστώσαμε επίσης ότι ο φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις δεν είχε καταλογιστεί. Δεν είχε ενεργοποιηθεί ο ψηφισμένος νόμος από το 2010. Τον οποίο μπορώ εγώ λογικά να υποθέσω ότι τον ψήφησε το ΠΑΣΟΚ και μετά σηκώσανε τα τηλέφωνα και είπανε στα κανάλια:

Να μην κυριαρχήσει ο φόβος

του Παύλου Νεράντζη *

Ο φόβος κυριαρχεί απ' άκρου εις άκρον στις Βρυξέλλες.

Λίγες ώρες μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών, δημόσιες συγκοινωνίες ακινητοποιήθηκαν, πτήσεις ακυρώθηκαν, δημόσια κτίρια εκκενώθηκαν, καταστήματα, σχολεία,
μουσεία έκλεισαν, ο κόσμος μετά από εκκλήσεις των αρχών, κλείστηκε στα σπίτια του.

Η Ευρώπη για άλλη μια φορά δέχθηκε ένα βαρύ χτύπημα στην καρδιά της. Κι αυτό παρά τα πρόσθετα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, μετρό, δημόσιους χώρους.

"Λίστα Μπόργιανς": Προτιμούν να πάνε στον γκισέ, παρά στον εισαγγελέα

Προτιμούν να πληρώσουν, παρά να επισκεφθούν τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη 30 καταθέτες της UBS που έλαβαν κλήσεις από τους εισαγγελείς για να δώσουν εξηγήσεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος επέλεξαν να πληρώσουν παρά να προχωρήσει η ποινική διαδικασία σε βάρος τους.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει εκτίμηση για τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν μέσω της διαδικασίας, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένουν τα αποδεικτικά των πληρωμών που θα προσκομίσουν οι φορολογούμενοι που περιλαμβάνονται στη «λίστα Μπόργιανς».

Ας βγουν στη... σύνταξη το ΔΝΤ και η Ν.Δ. @ Αλ. Τσίπρας: Εκτός συμφωνίας οι αξιώσεις του ΔΝΤ

Σε ευθεία αποδοκιμασία της συμπεριφοράς του ΔΝΤ, που με συνεχή προσκόμματα δημιουργεί αβεβαιότητα έως την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές,
με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, προχώρησε η κυβέρνηση.

"Απαιτήσεις, όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων, δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές" δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ "φωτογραφίζοντας" το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Περισσότερο άμεσος ήταν ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Φρ. Κουτεντάκης: Αμφισβητούν συνεχώς τα στοιχεία χωρίς να εξηγούν πώς υπολογίζουν τα δικά τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μετατροπή του πρωτογενούς πλεονάσματος 0,2% για το 2015 σε έλλειμμα 0,6%.

Αργυρούπολη: Εθελοντική Αιμοδοσία Συλλόγου "ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ", την Κυριακή 10 Απριλίου και ώρες 9.30 - 14.00


Μικρή απώλεια βάρους - μεγάλο όφελος για την υγεία

Η απώλεια ακόμη και λίγων κιλών αποτελεί τεράστιο όφελος για την υγεία των υπέρβαρων ατόμων. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον μετά από αναλυτικές μελέτες.

Εάν ο δείκτης της ζυγαριάς δείξει έστω και λίγο λιγότερο, τότε αυτό είναι ήδη ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο αμερικάνικο περιοδικό «Cell Metabolism» έδειξε ότι ακόμη και πέντε τοις εκατό λιγότερο βάρος μπορούν να επηρεάσουν θετικά την υγεία υπέρβαρων ανθρώπων.