Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Χαμογέλα, ρε Σοφία... Οι χορηγίες είναι ευλογία...

σχολιάζει ο Δημήτρης Βάσσιος

Η Σοφία της ιστορίας που ακολουθεί ζει στη Λάρισα και είναι πολύ δυστυχισμένη γιατί 
απολύθηκε από το «Πλαίσιο».

Αντίθετα η Σοφία που ζει στο Ελληνικό είναι πολύ χαρούμενη, γιατί το «Πλαίσιο» είναι χορηγός στην παιδική χαρά της γειτονιάς της και εκεί παίζουν τα παιδιά της.

Όμως η Σοφία που ζει στο Ελληνικό είναι πολύ δυστυχισμένη γιατί της βγάζει το λάδι ο εργοδότης της που είναι χορηγός μιας παιδικής χαράς στην Αργυρούπολη, όπου παίζουν τα παιδιά της Σοφίας που ζει στην Αργυρούπολη.

Η Σοφία που ζει στην Αργυρούπολη είναι χαρούμενη που ο εργοδότης της Σοφίας από το Ελληνικό είναι χορηγός στην παιδική χαρά της δικής της γειτονιάς, αλλά δεν έχει εργασιακά προβλήματα με εργοδότες-χορηγούς γιατί έχει δικό της μαγαζί.

Κατά της αυτοδιαχείρισης


Ερώτηση εναντίον της εξάμηνης αναστολής των πλειστηριασμών για την εκποίηση της Φίλκεραμ Johnson και της ΕΝΚΛΩ (Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία) κατέθεσε ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι.


Ουσιαστικά ζήτησε να γίνουν οι πλειστηριασμοί και να σταματήσουν οι συνεργατικές προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει από τη ΒΙΟ.ΜΕ. στον χώρο της Φίλκεραμ και από τους εργαζομένους της "ΕΝΚΛΩ".

"Η αναδιοργάνωση και η επαναλειτουργία πτωχευμένων εταιρειών μέσα από σχήματα που μπορούν να περιλαμβάνουν και συνεταιριστικά σχήματα, στον βαθμό που οι εργαζόμενοι δεν διεκδικούν απλώς αυτά τα οποία τους οφείλει η εταιρεία -γιατί δεν τους έχει πληρώσει μέχρι τώρα- αλλά διεκδικούν να επαναλειτουργήσουν τέτοιες μονάδες, αυτό θα πρέπει φυσικά να εξετάζεται" απάντησε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.