Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ~ Τι παρέλαβε και τι παρέδωσε η παράταξη Κορτζίδη

Αδιαμφισβήτητη η σπουδαία βελτίωση όλων των οικονομικών δεικτών και η άσκηση υπεύθυνης διαχειριστικής πολιτικής.


γράφει ο Άγγελος Παπασπύρου *


Η οικονομική κατάσταση του Δήμου, τόσο στο τέλος του 2013 όσο και σήμερα που παρέδωσε η παράταξη Κορτζίδη, δεν έχει καμία σχέση με αυτή που παρέλαβε την 1/1/2011.

Ούτε βέβαια μπορεί να συγκριθεί με την κατάσταση που επικρατούσε μετά το 2003.
 
Ο ισολογισμός της 31/12/2013 και οι οικονομικές καταστάσεις μέχρι και το τέλος του 2014 βρίσκονται σε απόλυτη χρηματοοικονομική ισορροπία όπως θα αναλύσω παρακάτω.

Και πρέπει να τονίσω ότι στο τέλος του2014 θα είναι ακόμα καλύτερη χάρις στις μακροπρόθεσμες βελτιώσεις και επιτεύξεις της δημοτικής αρχής την τελευταία 4ετία.

Οι υποχρεώσεις

Το 2011 η παράταξη Κορτζίδη παρέλαβε συνολικό χρέος 12,7 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος του 2013 το χρέος περιορίσθηκε σε 7,4 εκατ. δηλαδή μειώθηκε περισσότερο από 40%, ενώ στο τέλος του 2014 η μείωση θα ξεπεράσει το 55%, εφόσον βέβαια η νέα διοίκηση δεν συσσωρεύσει νέα χρέη.

Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια Ευρωπαική διάσκεψη για το χρέος


"Ήρθα στο

«στόμα του λύκου» γιατί είναι καλύτερα να ακούς κάποιον απευθείας, ακόμη και εάν έχει διαφορετική γνώμη. Το φάρμακο που επέλεξαν για την κρίση, η δημοσιονομική πειθαρχία και η


λιτότητα, δεν είναι μόνο λανθασμένο, αλλά και επιζήμιο" ειπε ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Λα Στάμπα, στο περιθώριο της διεθνούς συνάντησης στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας.
 
"Σήμερα συζητούν 27 αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η Μέρκελ" είπε ακόμα ο Α. Τσιπρας, τονίζοντας το Δημοκρατικό έλειμμα και επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο χρέος, τη σύγκληση μιας Ευρωπαϊκής διάσκεψης "όπως το 1953 βρέθηκε μια λύση, στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, για τα πολεμικά χρέη της Γερμανίας".
 
Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:
 

Σύγχρονο Κωσταλέξι στην Καλλιθέα -Την φυλάκισαν & την βασάνιζαν για 8 χρόνια (χωρίς φωτο)

Ούτε φωτο δημοσιεύουμε και κατ' εξαίρεση
ούτε την πηγή αναφέρουμε.
Αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο
στο εμπόριο του ανθρώπικου πόνου.
Ενα δράμα, που θυμίζει το Κωσταλέξι, εκτυλισσόταν στην Καλλιθέα για χρόνια. Μία 36χρονη γυναίκα έζησε τον εφιάλτη στα χέρια των ανθρώπων που είχαν αναλάβει να την προσέχουν και να τη φροντίζουν, καθώς την είχαν φυλακίσει στο ίδιο της το σπίτι και τη βασάνιζαν επί χρόνια.

Πρόκειται για την ορφανή και ανάπηρη Μαρία Παπαδοπούλου, που σώθηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων και από τον Ιούλιο νοσηλεύεται, έχοντας ωστόσο χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια. Σύμφωνα με το «Εθνος», η 36χρονη είχε πέσει θύμα της 77χρονης Ρωσοπόντιας, που την πρόσεχε τα τελευταία χρόνια, και 50χρονου συγγενούς της. Οι δύο τους δεν δίστασαν όχι μόνο να αποσπάσουν την ακίνητη περιουσία της γυναίκας και να εισπράττουν τη σύνταξη των 1.200 ευρώ που εκείνη έπαιρνε, αλλά μετέτρεψαν τη ζωή της σε έναν εφιάλτη.

Ιγκουάνα μήκους 1,5 μέτρου εισέβαλε σε διαμέρισμα στην Αργυρούπολη

Ενας απρόσμενος επισκέπτης εισέβαλε σε διαμέρισμα στην Αργυρούπολη. Συναγερμός για τη σύλληψή του. Φιλοξενείται στον Δήμο και αναζητείται ο ιδιοκτήτης του. 

Οι ένοικοι ενός διαμερίσματος
σε πολυκατοικία της οδού Κολοκοτρώνη στην Αργυρούπολη, αντίκρισαν ξαφνικά ένα τεράστιο ερπετό ιγκουάνα μήκους 1.5 μέτρου μέσα στο διαμέρισμά τους. Σε κατάσταση σοκ ειδοποίησαν την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Τόσο ο δήμος όσο και η πυροσβεστική έσπευσαν να συλλάβουν τον περίεργο επισκέπτη, του οποίου η προέλευση παραμένει άγνωστη.

Ο απρόσκλητος επισκέπτης φιλοξενήθηκε στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος ζητούσε πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του.

Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου

Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης φιλοξενεί το έργο του Αριστοφάνη, Λυσιστράτη, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014.

Η μεγαλοφυέστερη σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου.
 
Οι γυναίκες των αντιπάλων παρατάξεων (Αθηναίοι, Σπαρτιάτες και οι σύμμαχοί τους) αποφασίζουν -σε μια συναρπαστική αρχική σκηνή- να κατέβουν σε ερωτική απεργία, μην επιτρέποντας στους άντρες να τις αγγίξουν.

Προβολή video art στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Στα πλαίσια του καθιερωμένου Πολιτιστικού φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών στο Άλσος Νέας Σμύρνης, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει, για πρώτη φορά, την έκθεση video art “Digital Art Collections”.

Στοχεύοντας στην υποστήριξη νέων καλλιτεχνών και τη προώθηση καινούργιων μορφών τέχνης, η έκθεση «Digital Art Collections” παρουσιάζει μια συλλογή από 14 έργα πετυχημένων καλλιτεχνών του είδους.

Επιδιώκοντας να συστήσουμε στους επισκέπτες αυτή τη νέα μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργήσαμε μια συλλογή από διαφορετικά, τεχνικά και θεματολογικά, έργα video art, τα οποία καταδεικνύουν τις ποικίλες εκφάνσεις αυτού του είδους τέχνης.

Μέσα από την έκθεση “Digital Art Collections” οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη του video art,
κατανοώντας τον τρόπο με το οποίο τα ψηφιακά μέσα εισχώρησαν στη τέχνη, τα νέα πεδία και τις καλλιτεχνικές προοπτικές που δημιούργησαν, αλλά και το γιατί η τέχνη του video art αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης τεχνολογικής κουλτούρας και του αστικού πολιτισμού.

Με τι θα παίζει το χρυσό μου, από τον ΚΥΡ

Πηγή: i-kyr.gr

Ξεκινούν τα "Ταύρεια 2014" στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Ταύρο και στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Μοσχάτο θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ των "Ταυρείων 2014", από τις 12 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2014. 

Παραστάσεις και συναυλίες περιμένουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, με ελεύθερη είσοδο μα και με κοινωνικό προσανατολισμό, αφού δύο συναυλίες έχουν φιλανθρωπικό σκοπό και είναι αφιερωμένες στο Σύλλογο "Φλόγα". 

Στις φετινές εκδηλώσεις με ώρα έναρξης τις 8.30 μ.μ., γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου θα προσφέρουν ψυχαγωγία στους θεατές, όπως το συγκρότημα ΧΑΜΑΤ με τη Σοφία Εμφιετζή, η Λένα Αλκαίου, η Πένυ Ξενάκη, η Μαρία Κανελοπούλου, ο Μύρωνας Στρατής, ο Ησαΐας Ματιάμπα, κ.α. 

Στο φεστιβάλ φέτος θα υπάρχουν και παραστάσεις θεάτρου σκιών για μικρά παιδιά.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου:
www.dimosmoschatou-tavrou.gr 

Πηγή: epoli.gr



Ο Χρήστος Καπάταης ανέλαβε τη διοίκηση Νότιου Τομέα της Περιφέρειας

«H Περιφέρεια Αττικής είναι οι άνθρωποί της και οι εργαζόμενοί της» δήλωσε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης του Νότιου Τομέα, Χρήστος Καπάταης, στην
τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης της Περιφερειακής ενότητας.

Η απερχόμενη Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Καρακλιούμη στην ομιλία της παρουσία του νέου Αντιπεριφερειάρχη και των προϊσταμένων των διευθύνσεων και νέων περιφερειακών συμβούλων δήλωσε:

"Αιγαίον: η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους" στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Από 3 Σεπτεμβρίου έως 23 Οκτωβρίου 2014 διοργανώνεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου η έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους».
 
Η σπουδαία αυτή έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, των Πανεπιστημίων Αιγαίου, Κρήτης και Θεσσαλονίκης και του Ιδρύματος Ευγενίδου, ενώ την παραγωγή και επιμέλεια ανέλαβε η Τetragon.
 
Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, σας προσκαλούν για μια ακόμη φορά να ξεδιπλώσετε τα φιλάνθρωπα αισθήματά σας και την κοινωνική σας ευαισθησία, βοηθώντας γονείς άνεργους και αδύναμους οικονομικά, που δεν μπορούν να εφοδιάσουν τα παιδιά τους με τα απαραίτητα
σχολικά είδη για τη νέα σχολική χρονιά.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ για συλλογή βιβλίων, σχολικών τσαντών, γραφικής ύλης και ό,τι άλλο χρειάζεται ένας μαθητής, για να  μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματά του, χωρίς να υπολείπεται σε τίποτε άλλων συμμαθητών του, που δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Την Κυριακή, 14/9/2014, στην πλατεία Φλέμινγκ, 9:00 με 17:00 θα υπάρχουν υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα δεχθούν ό,τι προτίθεστε να προσφέρετε για να βοηθηθούν οι άποροι μαθητές του Δήμου Ηλιούπολης.

Ο Γιωργάκης το χαβά του, από τον ΚΥΡ

Πηγή: i-kyr.gr

Τελευταίες μέρες για τη γιορτή μπύρας στο Φάληρο

Τελευταίες μέρες -μέχρι 11 Σεπτεμβρίου- της ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ (Athens Beer Festival ), που  άνοιξε τις πύλες της για τους πολυάριθμους φίλους και εραστές της μπίρας, στις 28 Αυγούστου στον εξωτερικό χώρο του επάνω διαζώματος του ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ).

Περισσότερες από 200 ετικέτες μπίρας, πάνω από 60 βαρελίσιες από όλον τον κόσμο και η συμμετοχή των ελληνικών μικροζυθοποιείων υπόσχονται ανεπανάληπτες γευστικές εμπειρίες.

Πρωτεύοντα ρόλο στην διασκέδαση των επισκεπτών παίζει το Μουσικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Μεγάλα ονόματα της Ελληνικής αλλά και ξένης μουσικής σκηνής, ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες και μπάντες που αξίζει να προβληθούν, θα εμφανιστούν στις 15 ημέρες που διαρκεί το Athens Beer Festival.

    
Πηγή: press-gr.blogspot.gr

Άγιος Δημήτριος: Φθινοπωρινές Γιορτές στην πόλη 2014 (το πρόγραμμα)


Παρασκευή 5/9 Παιδικό θέατρo «Γιαννάκης», πλατεία Άρη Βελουχιώτη.
Σαββάτο 6/9 Συναυλία «ELECTRIC BREEZE» πλατεία Αλ. Παναγούλη.
Κυριακή 7/9 θέατρο «Αλκιβιάδης» 1Ο Γυμνάσιο Λύκειο
Τετάρτη 10/9 Συναυλία Λιζ.Καλημέρη-Φωτ.Βελεσιώτου πλατεία Ελ.Βενιζέλου (Ασύρματος)
Παρασκευή 12/9 Διαδραστική ταινία «Τα άγρια ζώα της Ελλάδος» 13ο-21ο δημοτικό σχολείο.
Σαββάτο 13/9 Συναυλία ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ Πλατεία Α.Παναγούλη
Κυριακή 14/9 Θέατρο «ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ» 1ο Γυμνάσιο Λύκειο


Δευτέρα 15/9 Συναυλία ΔΗΜ.ΛΑΜΠΟΣ Πλ.Άρη Βελουχιώτη
Τρίτη 16/9 Ρεσιτάλ ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Θέατρο Μελ.Μερκούρη
Τετάρτη 17/9 Θέατρο «ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ» 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο

Παρασκευή 19&26/9 «Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ» πλ.Αγίου Δημητρίου -Πλατ.Καζαντζάκη
Σάββατο 20/9 Συναυλία ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ Πλ.Αλ.Παναγούλη
Κυριακή 21/9 Συναυλία ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ πλ.Ελ.Βενιζέλου (Ασύρματος).


Τετάρτη 24/9 Συναυλία «METALLON QUINTET» πλ. Πεισιστράτους
Σάββατο 27/9 Συναυλία ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ ΣΚΙΕΣ-KOLLEKTIVA πλ.Αλ.Παναγούλη.
Κυριακή 28/9 Συναυλία ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ πλ.Ελ.Βενιζέλου
Τετάρτη 1/10 Συναυλία ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ πλ.Αλ.Παναγούλη.
Κυριακή 5/10 Συναυλία ΩΔΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Πλ.Πεισιστράτους

Ζητούνται 180 παλικάρια


... και όχι μόνον από τη Λιβαδειά, αλλά από όλη την επικράτεια, για να στηρίξουν τον εκλεκτό της κυβέρνησης για τον προεδρικό θώκο,
δίνοντάς της γενναία ανάσα ζωής και παρατείνοντας τον βίο της, για να κάνει αβίωτο τον δικό μας. Αναζητούνται λοιπόν εκατόν ογδόντα βουλευτές «έτοιμοι για όλα», από οποιαδήποτε πολιτική οικογένεια της Βουλής και αν προέρχονται. Και αν είναι δύσκολο να βρεθούν, και εισαγωγή προθύμων θα μπορούσε να επιχειρηθεί.

Με μια νομοθετική ρύθμιση ίσως, μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ώστε να μπορούν να ψηφίζουν για την ανάδειξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και «αριστίνδην» βουλευτές ευρωπαϊκών χωρών, που κατά προτίμησιν ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ή στο αδελφό Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Εντάξει. Ας μην τους βάζουμε και ιδέες.

Αλήθεια, ποιος έχει συμφέρον να παραταθεί η ζωή αυτής της κυβέρνησης; Κατ’ αρχάς οι δανειστές μας. Οι τράπεζες. Τα αρπακτικά κερδοσκοπικά funds. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το κόμμα του ΠΑΣΟΚ-Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη, και ελπίζω να μην ξέχασα κανένα από τα ονόματα με τα οποία κυκλοφορεί στην πιάτσα. Οι ωφελημένοι από το Μνημόνιο συμπολίτες μας. Μεγάλη η γκάμα. Από μεγαλοεπιχειρηματίες, μέχρι διορισμένοι από την κυβέρνηση σε διάφορες κρατικές θέσεις.

Η Ρένα Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής: Eφαλτήριο και εργαστήρι

Οι στόχοι και τα στοιχήματα του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου


της Ρένας Δούρου


Εδώ και λίγα 24ωρα, το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Περιφέρεια Αττικής με αριστερή πλειοψηφία  είναι πλέον γεγονός. Ένα γεγονός που σηματοδοτεί δύο άξονες. Πρώτον, ένας άξονας που αφορά τη μέθοδο και δεύτερον, ένας άλλος που αφορά το περιεχόμενο. Ωστόσο, και οι δύο αυτοί άξονες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κοινή πρόκληση.

Ας εξετάσουμε, λοιπόν, τα πράγματα με τη σειρά τους.

Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με τη μέθοδο. Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να καταστεί το εργαλείο εκείνο που θα αλλάξει την άσκηση της πολιτικής στην Περιφέρεια Αττικής. Με άλλα λόγια, το Περιφερειακό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου μπορεί και οφείλει να αναδειχθεί στο θεσμό εκείνο που θα προάγει τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Διαδικασίες που θα αποκρυσταλλώνουν τη βούληση των πολιτών της Αττικής, μέσα από μια αναβαθμισμένη, ισότιμη και δημοκρατική, σχέση συνεργασίας με τους δήμους. Η ανοικτή, εξωστρεφής και διάφανη λειτουργία του, θα καταστήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο «καθρέφτη» της συνολικής λειτουργίας των μηχανισμών της Περιφέρειας, προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα και να προωθήσουν την αντιμετώπισή τους, όχι «εν κενώ» ή παρασκηνιακά, αλλά δημόσια και συλλογικά. Μέσα από διάλογο, διαβούλευση, αντιθέσεις κι εντέλει συνθέσεις προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος της Αττικής. Τούτα συνεπάγονται υπέρβαση μιας γραφειοκρατικής, τυποποιημένης λειτουργίας μέσα από την έμφαση στην ουσία: Δηλαδή στη φωνή των πολιτών, στις ανάγκες της κοινωνίας, με δημοκρατικό προγραμματισμό, ανοικτές διαδικασίες. Πρόκειται για την καλύτερη ασπίδα προστασίας έναντι των κάθε είδους συμφερόντων που θα επιχειρήσουν να ποδηγετήσουν και να χειραγωγήσουν τη λειτουργία του Συμβουλίου ειδικά και της Περιφέρειας γενικότερα.

Το Κόκκινο παρουσιάζει το Βασίλη Λέκκα

Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στο Αίθριο του Δήμου Κηφισιάς ο 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ παρουσιάζει τον Βασίλη Λέκκα στα πλαίσια του Φεστιβάλ "ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ" του Δήμου Κηφισιάς

ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΣΤΟ Αίθριο ΔΗΜOY ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ώρα 20.30
(οδός Διονύσου & Μυρσίνης, ΚΗΦΙΣΙΑ, τηλ.2132007100)

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ συναντά τον Μάνο Χατζιδάκι το 1980
και το μεγάλο ταξίδι του στη μουσική αρχίζει.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ ερμηνεύει στη ΚΗΦΙΣΙΑ
τραγούδια του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ
από κύκλους όπως:
ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΑΡΑΛΟΓΑ, ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ, OΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ





ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ: “Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και τον δημόσιο χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης”

Πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Αλίμου με την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και των εκπροσώπων του Δήμου μας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).
 

Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή με τακτικό μέλος την Ελένη Μπελιά και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτρη Κλαυδιανό.
 

Κατά την συνεδρίαση ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων έκαναν σύντομες τοποθετήσεις. Η Ελένη Μπελιά, εκ μέρους του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ, μίλησε για τις προτεραιότητες που θα θέσει το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στην επόμενη πενταετία

Ένας χρόνος χωρίς τον Παύλο Φύσσα (στήριξε, ενίσχυσε, έλα)

Οι φίλοι του Παύλου Φύσσα οργανώνουν μια συναυλία σαν αυτές που έχει να ζήσει η χώρα από την αρχή της μεταπολίτευσης. Περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες από όλους τους χώρους
της μουσικής θα βρεθούν στην Πλατεία Συντάγματος αλλά και σε άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο μέσω ζωντανής μετάδοσης με την υποστήριξη του TPP και την δική σας βοήθεια.

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου και θα ξεκινήσει στις επτά το απόγευμα. Μια μέρα νωρίτερα έχει προγραμματιστεί να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου δολοφονίας στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο Παύλος (Π.Τσαλδάρι, Κερατσίνι) στις τρεις το μεσημέρι ενώ θα ακολουθήσει δράση του «ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ» και στις έξι το απόγευμα θα ξεκινήσει η κεντρική διαδήλωση.

Για αυτές τις δράσεις έχει προγραμματιστεί Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ που θα μεταδοθεί ζωντανά από το ThePressProject.

Ενίσχυσε την συναυλία

Ακάλυπτες επιταγές Σαμαρά

Αντιπολίτευση στον εαυτό του κήρυξε ο Αντ. Σαμαράς από τη ΔΕΘ σε μια κίνηση απελπισίας να αντιστρέψει την πορεία της κυβέρνησής του, που βυθίζεται από το βάρος της μνημονιακής πολιτικής και των εσωτερικών συγκρούσεων στο εναπομείναν ΠΑΣΟΚ.
 
Ο Σαμαράς μοιράζει ακάλυπτες επιταγές, εμφανίζοντας ως φοροελαφρύνσεις την κατάργηση των κοινωνικών πόρων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, που προβλέπεται από το Μνημόνιο, ενώ την ίδια ώρα εφαρμόζει τον ΕΝΦΙΑ για να εισπράξει περισσότερα έσοδα από τον ΕΕΤΗΔΕ! Ακόμη εξαγγέλλει μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, που έπρεπε να έχει καταργηθεί, και μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, αντί να χτυπά το λαθρεμπόριο για να επανέλθει η τιμή του στα προηγούμενα επίπεδα. Την ίδια ώρα και στο ΝΑΤΟ η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αρκείται στον ρόλο του ουραγού των γερακιών και του υπάκοου μαθητή, όπως έχει συνηθίσει και με την τρόικα.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει τις εναλλακτικές του προτάσεις, τις οποίες θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, ενώ χθες από το Κόμο έστειλε μήνυμα ότι η τρόικα έχει αποτύχει, ότι πρέπει να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση για το χρέος και ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.

Γιατί ερωτευόμαστε; - Give me a Reason...

Μια απόπειρα φιλοσοφικής προσέγγισης του έρωτα

γράφει ο Δημήτρης Κεχρής
"Όσο λιγότερο σκεφτόμαστε τον έρωτα, τόσο πιο αυτονόητος μας φαίνεται. Όταν όμως, αρχίζουμε και στύβουμε το μυαλό μας
για να τον καταλάβουμε,


τότε πέφτουμε στο καζάνι του διαβόλου."

 Patrick Suskind
Γιατί ερωτευόμαστε; Προϋπάρχει του έρωτα κάποια ανάγκη να ερωτευθούμε; Ποια είναι η προέλευση και ποιος ο σκοπός του έρωτα; Ο έρωτας συνδέεται άρρηκτα με κάποια αντικειμενική μοναδικότητα του προσφιλούς προσώπου; Η ομορφιά γεννά τον έρωτα ή ο έρωτας την ομορφιά; Η αφετηρία ενός έρωτα θεμελιώνεται υποχρεωτικά στην άγνοια; Οδηγεί ο έρωτας στην ευτυχία και αν ναι, πώς γίνεται να θεωρούμε ως  ύψιστη ευτυχία κάτι που μας αποβλακώνει και φέρνει στο προσκήνιο το χειρότερο, βάναυσο και κτηνώδη εαυτό μας;

Από τις απαρχές του πολιτισμού ο άνθρωπος με ελάχιστα ζητήματα ασχολήθηκε τόσο διαχρονικά και επίμονα όσο με τον έρωτα και όλες τις παραλλαγές, τα στάδια, τις αποχρώσεις, τις συνέπειες, την ηδονή και την οδύνη που είναι συνυφασμένα με αυτόν. Επιχειρώντας όμως, να προσεγγίσουμε φιλοσοφικά τον έρωτα, οφείλουμε εξ΄αρχής να ομολογήσουμε ότι ενυπάρχει σε αυτόν μια υψηλού βαθμού εγγενής απροσδιοριστία που τον καθιστά δομικά εχθρικό σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους ανάλυση.

25 Αλήθειες για το Ρόλο της Γυναίκας στην Κούβα

Πολλές φορές, διάφοροι Κουβανοί αντιφρονούντες κατηγορούν την Κούβα για τα περιορισμένα δικαιώματα των γυναικών, για τον "περιθωριακό" ρόλο τους.

Καταγγέλλουν ότι η γυναίκα αποτελεί τον "τελευταίο κρίκο σε μια αλυσίδα μη παραγωγικών και αναποτελεσματικών διαδικασιών"
Τίποτα δεν είναι πιο μακριά από την αλήθεια. 

Η κουβανική εφημερίδα 'Γκράνμα', απάντησε πρόσφατα στις απόψεις αυτές παραθέτοντας μικρές αλήθειες που αντικρούουν αυτές τις κατηγορίες.


 Πηγή: barbudosdesierramaestra.blogspot.gr