Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Τα smartphones απειλή για το περιβάλλον

Πριν από δέκα χρόνια εμφανίστηκε στην αγορά ένα κινητό τηλέφωνο που θα γινόταν ιδιαίτερα δημοφιλές, το smartphone. Τα 7 δις των συσκευών που έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα όμως απειλούν την οικολογική ισορροπία του πλανήτη.
 

Από τότε που τα smartphones εμφανίστηκαν στην αγορά το 2007 έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από επτά δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα smartphones σε ολόκληρο τον κόσμο - ισάριθμα περίπου με τον πληθυσμό του πλανήτη.

Στα Σούρμενα το κύπελο ΕΠΣΑ που νίκησαν 2-1 τον Χαραυγιακό στη Νέα Σμύρνη - Φωτογραφίες από το γκόλ της νίκης

Έγραψαν ιστορία τα Σούρμενα! Η ομάδα του Ελληνικού στον μεγάλο τελικό της Νέας Σμύρνης επικράτησε 2-1 του Χαραυγιακού και κατέκτησε το Κύπελλο ΕΠΣ Αθήνας.

Το συγκρότημα του Γιάννη Μητρούση μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν καλύτερο στο α' μέρος, και άνοιξε το σκορ στο 11' με τον Καζαντζή, για να ισοφαρίσει ο Χαραυγιακός στην επανάληψη (55') όπου ισορρόπησε με τον Γιαννόπουλο.

Μια νέα εποχή για το Πάρκο Τρίτση: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη χρηματοδότηση

Μια νέα εποχή για το Πάρκο Τρίτση, σηματοδοτεί η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της ΚΥΑ για τον καθορισμό του ύψους και τη διαδικασία απόδοσης προσόδου στον Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας "Αντώνης Τρίτσης".

Με τις υπογραφές του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, του Αν. Υπουργού Οικονομικών Γεώργιου Χουλιαράκη, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιου Σταθάκη και του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) καθορίζει, για πρώτη φορά στην ιστορία λειτουργίας του Πάρκου, μηνιαία πρόσοδο.

Όλοι οι πίνακες με τον αριθμό εισακτέων στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, την ακριβή κατανομή των θέσεων εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός θέσεων εισακτέων ανέρχεται στις 69.490, από τις οποίες οι 42.850 αποδίδονται στα πανεπιστήμια και οι 26.640 στα ΤΕΙ.

Αργυρούπολη: Με τον Ο.Π.Α. στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα, την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 9.15πμ


Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.):
25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος)

Ανοιχτή συνέλευση της Ριζοσπατικής Κίνησης Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 10.30πμ


Η Ριζοσπατική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (ΡΙ.ΚΙ.Π.), καλεί στη 12η ανοιχτή γενική συνέλευση, την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 10.30πμ, στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Βούλας (οδός Ζεφύρου 2, Πάρκο Εθνικής Αντίστασης, Βούλα).
 

Τα προτεινόμενα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

Μήπως πριν αποικίσουμε τη Σελήνη να σώσουμε τη Γη;...

Τον καιρό που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα τα περιβαλλοντικά ζητήματα απασχολούσαν πολύ περισσότερο τη δημόσια σφαίρα.

Κόμματα όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι
είχαν δυναμώσει, μαζί με το σχετικό ακτιβιστικό κίνημα, κι ο ρεζίλης των Παπανδρέου μας υποσχόταν "πράσινη" ανάπτυξη πριν γελοιοποιήσει έννοιες και προοπτικές.