Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Παραίτηση των 5 από τα 9 μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων: Αρχίζει να σπάει το απόστημα στη Δικαιοσύνη;

Ευθεία επίθεση στην Ένωση Διακαστών και Εισαγγελέων εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή την στάση της στο ζήτημα της δικαστικής διερεύνησης των λιστών φοροδιαφυγής.

"Ο νόμος 4356/2015 επομένως ούτε αστοχεί, ούτε προκρίνει, ούτε αντιβαίνει στο Σύνταγμα. Καλεί τη δικαιοσύνη να εκτελέσει την αποστολή της ζυγίζοντας ακριβώς τις συνταγματικές αξίες. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η Ένωση Εισαγγελέων με την ανακοίνωσή της φαίνεται να τοποθετεί τη συνταγματική αξία της δικαστικής προστασίας σε δεύτερη μοίρα" τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Σκληρή επίθεση κατά των εισαγγελέων Κ. Τζαβέλλα και Δ. Ζημιανίτη είχε εξαπολύσει νωρίτερα και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με αφορμή τις ενστάσεις που εξέφρασαν στη νομιμοποίηση των λιστών φοροδιαφυγής.


Νέα συγκέντρωση: Δυναμώνουν οι φωνές ενάντια στο χαράτσι στην ελεύθερη άσκηση που επέβαλε η διοίκηση Κωνσταντάτου

«Θύελλες θερίζει» η διοίκηση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μετά την απόφασή της από το νέο έτος στο Α' στάδιο Αργυρούπολης, η είσοδος να επιτρέπεται μόνο σε όσους θα έχουν
προμηθευτεί την ειδική κάρτα που θα εκδίδει ο Αθλητικός Οργανισμός ενώ για τους μη κατοίκους ετεροδημότες εκτός από την κάρτα θα απαιτείται και μηνιαία συνδρομή πέντε (5) ευρώ.

Χθες, με πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης «Εκτός Πλάνου» και τη συμμετοχή μελών της Δημοτικής Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενώ για σήμερα (στις 7.00μμ) προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση «ενάντια στο χαράτσι που θέλει να επιβάλει η διοίκηση του δήμου στους ετεροδημότες» για την άθλησή τους.

Κάτι τρέχει!



Ζω σε μια πόλη με όλο και λιγότερους δημόσιους χώρους. Κανονικά αυτό δε θα έπρεπε να με πειράζει πια.

Αλλά όπως μερικές φορές κάτι χαλάει στη γραμμή παραγωγής και μια κόπια ξεφεύγει για ένα δευτερόλεπτο από την αυστηρή επιτήρηση του συστήματος, έτσι κι εγώ γίνομαι ώρες ώρες η άτακτη κόπια της αλυσίδας.

Όλα τότε με πειράζουν, όλα τα στραβά εννοείται. Για αρχή με ενοχλεί που κοιμάμαι και ξυπνάω περιτριγυρισμένη από τόνους τσιμέντου, που στη διαδρομή για τη δουλειά μετράω τα δέντρα και πάντα μου βγαίνουν λιγότερα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, που περιμένω να στρίψω από την Αθανάσιου Διάκου στην πλατεία, για να περπατήσω είκοσι μέτρα πάρκου.

Για σπείρα απατεώνων κάνει λόγο η Ρένα Δούρου και ενημερώνει τους πολίτες

Τέθηκαν υπόψη μου έγγραφες αναφορές και καταγγελίες πολιτών σχετικά με την ύπαρξη σπείρας απατεώνων που προσπαθούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και άλλα περιουσιακά οφέλη από συμπολίτες μας, κάνοντας χρήση
του ονόματός μου αλλά και των ονομάτων άλλων πολιτικών προσώπων.

Ειδικότερα, έχει τεθεί υπόψη μου συγκεκριμένη περίπτωση άγνωστου σε εμένα προσώπου που συστήνεται ως δήθεν προσωπικός μου φίλος και ζητά αμοιβή για να προβεί σε υποτιθέμενες εκδουλεύσεις σχετικές με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ένα άλλο, επίσης άγνωστο σε μένα, πρόσωπο εμφανίζεται να κατέθεσε ψευδώς σε δικαστήριο ότι δήθεν είναι σύμβουλος και συνεργάτης μου.

Και οι δύο περιπτώσεις έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Πρώτα σχόλια των Παρατάξεων για τις «προσλήψεις» Χατζαντουριάν στην Νέα Σμύρνη

του Δημήτρη Πετρόπουλου

Μετά από την πολύμηνη ανάδειξη του θέματος των ευνοιοκρατικών προσλήψεων, των απευθείας αναθέσεων και της αλλαγής ειδικοτήτων σε υπαλλήλους με μπλοκάκια του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης περιβάλλοντος του προέδρου του ΝΠΔΔ και της Δημοτικής Αρχής, αλλά και την κατ’ εξακολούθηση στοιχειοθετημένη, από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, παρουσίαση των απολαβών τους από το μηνιαίο πολιτικό έντυπο της Νέας Σμύρνης «Ο Προφήτης», οι παρατάξεις της πόλης άρχισαν σιγά - σιγά, ακολουθώντας την επικαιρότητα, να τοποθετούνται επί του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.

Εδώ να τονίσουμε ξανά ότι το θέμα αφορά τόσο το ανήθικο της νόμιμης διαδικασίας, όσο και το γεγονός ότι πίσω από αυτήν και μέχρι σήμερα υπάρχουν άνθρωποι, που, έστω και ευνοιοκρατικά, βιοπορίζονται από αυτήν την εργασία.