Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ο ESM αποφάσισε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος - Το χρονοδιάγραμμμα & οι αντιδράσεις

Στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους καθώς και στο πλαίσιο για την υλοποίηση πρόσθετων μέτρων -μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων-, αναφέρεται ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) με ένα κείμενο ερωτήσεων - απαντήσεων που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να επιλέξουν, αν ανταλλάξουν τα ομόλογα σταθερού επιτοκίου που είχαν λάβει από τον ESM με ομόλογα σταθερού επιτοκίου ή μετρητά.

Α2 ΕΠΣΑ, 17η αγωνιστική: Μόνο ήττες για τις ομάδες των νοτίων προαστίων, πλην του ουραγού Άγιαξ Ταύρου που νίκησε

Απομακρύνθηκαν από την κορυφή τα Σούρμενα καθώς ηττήθηκαν στο Χαλάνδρι με 2-1, όπως και η Ηλιούπολη που έχασε με 1-0 από τον πρώτο Πανερυθραϊκό.

Ήττα εντός έδρας με 2-1 για τους Τράχωνες Αλίμου από τον Αθηναϊκό, ενώ η Διάνα Ηλιούπολης ηττήθηκε με 1-0 στον Βύρωνα από τη Δόξα και ο Άγιαξ Ταύρου έκανε την έκπληξη νικώντας 2-0 στο Καματερό.

Α1 ΕΠΣΑ, 17η αγωνιστική: Νίκες με 1-0 για τις ομάδες της Ηλιούπολης - Ήττες για ΓΣ Αργυρούπολης & ΑΟ Γλυφάδας

Σε απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή παρέμεινε ο Χαραυγιακός που νίκησε με 1-0 το Ηράκλειο, ενώ ο Φωστήρας Ηλιούπολης σκαρφάλωσε στην 4η θέση νικώντας με 1-0 τον Μικρασιατικό.

Ο ΓΣ Αργυρούπολης ηττήθηκε εντός έδρας με 1-0 από το Ρουφ, ο μαχητικός ΑΟ Γλυφάδας έχασε με το ίδιο σκορ από τον πρωτοπόρο Θρίαμβο, ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα για την ουραγό Δάφνη που έχασε στο Π. Φαλήρου με 3-0 από τον Κένταυρο Βριλησσίων.

Παραδίδεται το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος στο ελληνικό Δημόσιο

Μόλις τριάντα ημέρες απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος στο ελληνικό Δημόσιο, ενέργεια που
θα επισφραγιστεί με την υπογραφή της σύμβασης δωρεάς και θα γιορταστεί με μεγάλη εκδήλωση.

Η τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου, 6 το απόγευμα.

"Χάθηκε το Φεγγάρι" - μουσική βραδιά αφιερωμένη στη Βίκυ Μοσχολιού, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 9.00μμ

"Χάθηκε το φεγγάρι": Ένα μουσικό αφιέρωμα στο έργο και τα τραγούδια της Βίκυς Μοσχολιού. 

Η μουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 9.00μμ στο Πολυμήχανο cafe teatral στην Αργυρούπολη, Φλέμινγκ 58.

Νέα Σμύρνη: Εκδήλωση για το ευρωπαϊκό έργο "step-2-sport", την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 9.30πμ


Το ευρωπαϊκό έργο "step-2-sport και η προοπτική των κτιρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας" παρουσιάζει το Δίκτυο "Μεσόγειος SOS".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 9.30πμ στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού "Γαλαξίας", στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα.

Με τον Σύλλογο Εθελοντών "ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ" στην παράσταση Caveman, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου



Μόνο την Τετάρτη η έκθεση προϊόντων της Ηλεκτρονικής Αθηνών στη Γλυφάδα. Ματαιώνεται η διαδικασία του Σαββάτου

Ματαιώνεται η λειτουργία της έκθεσης με εμπορεύματα της Ηλεκτρονικής Αθηνών, η οποία κηρύχθηκε σε πτώχευση προ μηνών, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, σε πρώην κατάστημά της στη Γλυφάδα, λόγω της τεράστιας προσέλευσης στην έκθεση το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τη σύνδικο Αικατερίνη Καμπούρη, η ματαίωση της έκθεσης για τις 28 Ιανουαρίου αποφασίστηκε, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί το αγοραστικό κοινό και να γίνει η κατά το δυνατόν ορθότερη διαχείριση των παραγγελιών.

Δικογραφία για την εισβολή μελών της ΧΑ σε σχολείο στο Πέραμα

Έχει ήδη σχηματιστεί η δικογραφία για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών στην υπόθεση εισβολής μελών της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα, αναφέρουν πηγές
του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας τη μετάδοση "ανακριβών" πληροφοριών περί "μη αυτεπάγγελτης επέμβασης των κρατικών αρχών".

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, "Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο να μεταδίδονται ανεύθυνα, αβάσιμες και ανακριβείς πληροφορίες.

Για διαστρέβλωση των λόγων του «στο πλαίσιο εκστρατείας να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο ο Γιάννης Μουζάλας

Για διαρκή διαστρέβλωση των λόγων του «στο πλαίσιο μιας βλακώδους εκστρατείας να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε σημερινή συνέντευξή του στην ιστοσελίδα News247.gr.

Η διαστρέβλωση, αναφέρει ο υπουργός, έγινε με αφορμή προηγούμενες δηλώσεις του για τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων.

24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ

Την έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης
ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ανέργους ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινάει αύριο Τρίτη 24 Ιανουαρίου από τις 10 το πρωί έως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Θεανώ Φωτίου: 1η Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) - ηχητικό

Την 1η Φεβρουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την ένταξη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) όπως επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον Κώστα Σαββόπουλο και το μαγκαζίνο του Κόκκινου.

Όπως πρόσθεσε, η πλατφόρμα μετά το άνοιγμα δεν θα κλείσει αλλά θα παραμείνει ανοιχτή δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας τους τελευταίους έξι μήνες να ενταχθούν.

Ανδρέας Ξανθός: Θα αυξηθεί η διαθεσιμότητα κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)

Στη σημασία της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης), που λειτουργεί στην Αιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ,
σε μια προσπάθεια να συμβάλλει περισσότερο στη θεραπεία ασθενών που χρήζουν μεταμόσχευσης προγονικών αιμοποιητικών κυττάρων, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά την ημερίδα με θέμα «Βελτιώνοντας την ποιότητα μοσχευμάτων ομφαλοπλακουντιακού αίματος».

«Είναι η μόνη στην περιφέρεια δημόσια τράπεζα που είναι σε λειτουργία και αυξάνει τη θεραπευτική δυνατότατα που μπορεί να υπάρξει για ανθρώπους με αιματολογικές κακοήθειες που χρειάζονται αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

Από 2 έως 19 Μαΐου οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Από τις 2 έως και τις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι εγγραφές θα αφορούν τη σχολική χρονιά 2017-18 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τη σχετική εγκύκλιο ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να οργανωθεί καλύτερα ο θεσμός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας

Να οργανωθεί καλύτερα ο θεσμός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) προς όφελος των παιδιών επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σχετικά με το θέμα της στέγασης και της λειτουργίας των ΚΔΑΠ, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι σήμερα από τα ΚΔΑΠ που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, στα οποία συμμετέχουν συνολικά 21.512 παιδιά, τα 233 λειτουργούν εντός σχολικών μονάδων σε δύο βάρδιες (14:00 έως 18:00 και 18:00 έως 22:00) και δέχονται 10.497 παιδιά. Εκτός σχολείων λειτουργούν 316 ΚΔΑΠ που δέχονται 11.115 παιδιά.

Τι δεν καταλαβαίνω; "Πρώτα η Αμερική" λέει ο Τραμπ και χαίρεται κι ο Έλληνας εθνικιστής...

Στην εποχή των τεράτων ο Ντ. Τραμπ ίσως και να αποτελεί τον εμβληματικότερο εκπρόσωπό τους.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ διαθέτει όλα τα τυπικά και ουσιαστικά "προσόντα" ώστε να προσωποποιήσει ό,τι σιχαίνεται ο μέσος προοδευτικός άνθρωπος, που δεν βλέπει το νέο και το ξένο ως εχθρό, αλλά ως κάποιον ή κάτι που μπορεί να γίνει φίλος του.

Το αυτό ισχύει και για τις ακροδεξιές δυνάμεις στην Ευρώπη που έχουν αναθαρρήσει για τα καλά, σχηματίζουν συμμαχίες κι ετοιμάζονται να κατακτήσουν την εξουσία χάρη στην ανεκτικότητα που εκ φύσεως επιβάλλει η δημοκρατία ακόμα κι απέναντι στους εχθρούς της...

Έφη Αχτσιόγλου: Κεντρικό πολιτικό ζήτημα, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων


«Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί για εμάς κεντρικό πολιτικό ζήτημα.

Κι αυτό διότι οι ΣΣΕ
διαμορφώνουν ένα πλέγμα προστασίας των εργαζομένων, το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί στο ατομικό επίπεδο, σε μια "διαπραγμάτευση" ανάμεσα σε έναν εργοδότη και έναν μεμονωμένο εργαζόμενο», τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Αγορά".

Μέσω ΑΣΕΠ και με την προβλεπόμενη μοριοδότηση η μονιμοποίηση συμβασιούχων

«Η διάθεση και η πολιτική στόχευσή μας είναι να δημιουργούμε μόνιμες θέσεις εργασίας, όπου εξυπηρετούνται πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στο βαθμό που το επιτρέπουν οι αναλογίες προσλήψεων - αποχωρήσεων (1 προς 4 το 2017, 1 προς 3 το 2018) και τα δημοσιονομικά της χώρας η προσπάθειά μας θα τείνει προς τις μόνιμες θέσεις εργασίας οι οποίες θα καλυφθούν μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ με μοριοδότηση προϋπηρεσίας και κοινωνικών κριτηρίων όπως ήδη προβλέπεται» τονίζουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ή σχολείο ή γκέτο

του Κώστα Ζαχαριάδη *

Η διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών και οι δυσκολίες που απορρέουν από αυτήν είναι μείζον ζήτημα για τη χώρα.

Όσα συνέβησαν, αλλά και
ο διάλογος που άνοιξε μετά τα γεγονότα στο Πέραμα φέρνουν όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, αλλά και κάθε δημοκράτη πολίτη μπροστά σε θέση ευθύνης για τη συνύπαρξη με τους πρόσφυγες σε συνθήκες ραγδαίας εσωτερικής οικονομικής κρίσης.

Πανηγύρια στην Πλατεία για το 2-0 του Πανιωνίου επί του Παναιτωλικού

Στις νίκες επανήλθε σήμερα ο Πανιώνιος μετά την κακή παρένθεση των Ιωαννίνων, αφού σε αγώνα της 17ης ημέρας της Super League, επικράτησε στη Νέα Σμύρνη 2-0 του Παναιτωλικού, ο οποίος με τη σειρά του προερχόταν από την σπουδαία νίκη στο Αγρίνιο επί της ΑΕΚ.

Τα τέρματα του Πανιωνίου, που έστω και προσωρινά έπιασε την Ξάνθη στη 2η θέση της κατάταξης με 31 βαθμούς, σημείωσαν ο Ρισβάνης στο 25' και Καθάριος 54'.