Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Λουκέτο στα πολυιατρεία ΕΟΠΥΥ : Ξεσηκωμός παντού

 

Την αντίθεσή της στην απόφαση της συγκυβέρνησης να σφραγίσει τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ εκφράζει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Καλεί σε ξεσηκωμό για να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης που προεξοφλούν για όλο το λαό δυσβάστακτα οικονομικά βάρη. Καλεί τα Σωματεία να μπλοκάρουν μαζί με τους συνταξιούχους και εργαζόμενους αυτές τις διαδικασίες που οδηγούν στο σφράγισμα των μονάδων του ΕΟΠΥΥ. Ο στόχος, όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση τους οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, θα πρέπει να είναι ένας, αποκλειστικά - δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας - πρόνοιας - πρόληψης.

Αντίστοιχα οι γιατροί και οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού καλούν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 9.00πμ στον ΕΟΠΥΥ Αγ.Δημητρίου (Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 50 και Παπανδρέου Α. 2), να υπερασπιστούμε όλοι μαζί  το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα στην ΥΓΕΙΑ . Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΜΚΙΕ και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Αγ.Δημητρίου εδώ.

δήλωση της Βουλευτή Β΄ Αθήνας Νάντιας Βαλαβάνη : «Γκέτο πλουσίων το Ελληνικό»

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις «διαρροές» για το σχέδιο σύμβασης πώλησης του 100% των μετοχών της εταιρείας «Ελληνικό ΑΕ» , που προωθείται για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο: 

 «Από τις «διαρροές» επιβεβαιώνεται ότι αυτό που για τα
5 επόμενα χρόνια κυρίως ενδιαφέρει τους «επενδυτές» δεν είναι φυσικά οποιουδήποτε είδους Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πράσινου, αλλά η δόμηση του παραλιακού μετώπου –στα 955.000 τ.μ. παραλιακής ζώνης και τα 3,5 χιλιόμετρα παραλίας, συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Κοσμά -, στο οποίο θα χτιστούν υπερπολυτελείς κατοικίες και ξενοδοχεία, – συμπεριλαμβανομένου και του νέου καζίνου: δηλαδή ένα «γκέτο πλουσίων», που θα αποκλείει τους πολίτες του Λεκανοπεδίου από την πρόσβαση στη θάλασσα. Ετοιμάζονται μεγάλα εμπορικά κέντρα εξασφαλίζοντας «λουκέτα» και εξαφανίζοντας υπαρκτές θέσεις εργασίας από τους εμπορικούς δρόμους στα Νότια.

η δημοτική κίνηση "άνω κάτω στο Καλαμάκι" μας περιμένει


Ξεπούλημα και «γαλάζιο» παρασκήνιο στην Αργυρούπολη

Την ώρα που ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για το χάρισμα - ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου...

Την ώρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ μεταξύ των οποίων και του υποκαταστήματος της Αργυρούπολης...

...Μεγα"γαλάζιο" στέλεχος της τοπικής κοινωνίας, επιδίδεται σε αγώνα προσέλκυσης ψήφων υπέρ της Ενωμένης Πόλης και του κ. Κωνσταντάτου, επικαλούμενος εντολή της Νέας Δημοκρατίας και απειλώντας με διαγραφές.
 
Κι αυτά όταν (επισήμως) η μεν Συγγρού διακηρύσσει ότι δεν θα δώσει χρίσματα, ούτε θα στηρίξει, ο δε κ. Κωνσταντάτος σκίζει όλα τα καλσόν της ανεξαρτησίας του.



Επώνυμη καταγγελία που δημοσιεύτηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μιλά για τηλεφωνήματα προς ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, που τους καλεί να στηρίξουν την δημοτική παράταξη Ενωμένη Πόλη καθώς αυτή είναι η γραμμή του κόμματος.

Στο διάλογο εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος εκφράζοντας την αγωνία τους για τις σκοπιμότητες τέτοιων ενεργειών (δείτε εδώ και την παρέμβαση του κ. Τ.Κορίλλη)! Δεν παραλείπουν και υπονοούμενα του στυλ "καληνύχτα σας και ραντεβού στην κάλπη"...

Δεν διστάζει να εκβιάζει συνειδήσεις και κομματικούς πατριωτισμούς το μεγα"γαλάζιο" στέλεχος, την ώρα του ξεπουλήματος των δημοσίων αγαθών.

Οπότε δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι "είναι πολλά τα λεφτά" και να αναφωνήσουμε :

"Καμία αυταπάτη. Το καλό θα νικήσει"...

για την διαμαρτυρία των πολιτών στον Αστέρα της Βουλιαγμένης


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρωί της Κυριακής 9 Φλεβάρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλαζ του Αστέρα στη Βουλιαγμένη και ξενάγηση στο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα που βρίσκεται μέσα στην πλαζ, αλλά και σε παρακείμενους αρχαιολογικους χώρους. Αιτήματά μας, το άμεσο σταμάτημα της εκποίησης της Χερσονήσου του Αστέρα και το άνοιγμα της χερσαίας και παραθαλάσσιας περιοχής στην ελεύθερη πρόσβαση και χρήση των πολιτών.