Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Φωτιά: Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους για το παροπλισμένο σύστημα ψεκασμού - πυρασφάλειας ; (φωτογραφίες - video)


Απροετοίμαστος ήταν ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης για την αντιμετώπιση μιας μεγάλης πυρκαγιάς που το ενδεχόμενό της είναι πάντοτε πιθανό τις ημέρες των ισχυρών ανέμων.

Η διοίκηση Κωνσταντάτου εδώ και καιρό αντιμετωπίζει «ελαφρά τη καρδία» τον Υμηττό.

Φάνηκε με την αποψίλωση - παρωδία (ασχοληθήκαμε πρόσφατα -διαβάστε εδώ- και από ότι φαίνεται θα ασχοληθούμε ξανά). Φάνηκε όμως περισσότερο την ημέρα της φωτιάς. Με το δήμαρχο να «συντονίζει» από τα κανάλια και το facebook. Η φωτιά όμως δεν αντιμετωπίζεται με δημόσιες σχέσεις.

Την Παρασκευή τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Η παρέμβαση της πυροσβεστικής και των ελικοπτέρων -κυριολεκτικά στο παρά πέντε- και ο αέρας που γύρισε ξαφνικά, στάθηκαν καθοριστικοί παράγοντες που γλίτωσε η περιοχή κατοικίας. Δε γλίτωσε όμως το βουνό.

Ένα γράμμα του Τσε στον Φιντέλ. Με πολλούς παραλήπτες το 2015…

γράφει η Ντίνα Μπατζιά


Όταν ο Τσε Γκεβάρα αποφάσισε να φύγει από τη Κούβα -θεωρώντας πως η Επανάσταση έχει πια βρει τα βήματά της, στα έμπειρα κι έντιμα χέρια του Φιντέλ Κάστρο- για να πάει στην επόμενη χώρα της Λατινικής Αμερικής, τη Βολιβία, να βοηθήσει εκεί τους αντάρτες να οργανώσουν τη δική τους Επανάσταση, έγραψε ένα γράμμα προς τον Φιντέλ Κάστρο.


Άφησε έτσι ευτυχώς σε όλους εμάς τους κατοπινούς, ένα ντοκουμέντο σπάνιο, όχι μόνο από πλευράς ιστορικής, αλλά κυρίως ήθους και υψηλών αξιών αριστερών, κομμουνιστικών.

Ο Τσε παραιτείται από όλα τα πόστα που κατείχε και που υπηρέτησε με μεγάλη αφοσίωση, και παράλληλα αποτίει φόρο τιμής στους νεκρούς συντρόφους στα πεδία των μαχών.