Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

"Καπνός - smoke" στην "Ταράτσα" της Εργατικής Λέσχης Ν.Σμύρνης την Κυριακή 27 Ιουλίου

Η ταινία των Wayne Wang, Paul Auster "καπνός - smoke" είναι η τελευταία της περιόδου που προβάλλεται από την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης στην "Ταράτσα" (Ελ.Βενιζέλου 12 & Αιγαίου), την Κυριακή 27 Ιουλίου στις 9.00μμ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών στην "Ταράτσα" εδώ.


Σκηνοθεσία: Wayne Wang, Paul Auster
Σενάριο: Paul Auster
Πρωταγωνιστούν: Harvey Keitel (Auggie Wren), William Hurt (Paul Benjamin), Forest Whitaker (Cyrus Cole), Ashley Judd (Felicity), Jared Harris (Jimmy Rose)


Λίγα λόγια για την ταινία:

"Sunshine" στην Ταράτσα της Εργατικής Λέσχης Ν.Σμύρνης την Πέμπτη 24 Ιουλίου

Την Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 9.00μμ η ταινία του Ντάνι Μπόιλ "Sunshine" προβάλλεται από την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης στην "Ταράτσα" (Ελ.Βενιζέλου 12 & Αιγαίου).
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών στην "Ταράτσα" εδώ

Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ
Σενάριο: Άλεξ Γκάρλαντ
Πρωταγωνιστούν: Κίλιαν Μέρφι, Μισέλ Γεό, Ρόουζ Μπερν, Χιρογιούκι Σανάντα, Κρις Έβανς


Υπόθεση:

"Το ταξίδι - The Trip" στο "Σινε-Αυλή", 25 και 26 Ιουλίου

"Το ταξίδι - The Trip" του Michael Winterbottom είναι η προτελευταία ταινία της περιόδου που θα προβληθεί στο "Σινε-Αυλή" (Λασκαρίδου 120, Καλλιθέα) την Παρασκευή και το Σάββατο 25 και 26 Ιουλίου στις 9.00μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Σινε-Αυλή εδώ.
 

Σκηνοθεσία: Μάικλ Γουϊντερμπότομ
Πρωταγωνιστούν: Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Μάργκο Στάιλι


Υπόθεση: 

Όταν το ένθετο γαστρονομίας μιας κυριακάτικης εφημερίδας αναθέτει στο διάσημο κωμικό Στιβ Κούγκαν να γράψει κριτική για έξι εστιατόρια στη Βόρειο Αγγλία, εκείνος αποφασίζει να συνδυάσει εργασία και διασκέδαση και να πραγματοποιήσει το ταξίδι μαζί με την αμερικανίδα σύντροφό του. Όταν όμως εκείνη δεν μπορεί να αφήσει τις ΗΠΑ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, o Στιβ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια εβδομάδα γευμάτων για έναν, πράγμα που δεν είχε αρχικά κατά νου... Απρόθυμα, ζητά από τον Ρομπ, το μόνο πρόσωπο που μπορεί να σκεφτεί πως θα είναι διαθέσιμος, να τον συντροφεύσει. Έξι γεύματα σε έξι διαφορετικά εστιατόρια, στις περιοχές Lake District, Lancashire και Yorkshire Dales, οι Στιβ και Ρομπ αποτελούν το πιο παράξενο ζευγάρι και εκτός από ότι μοιράζονται και σχολιάζουν μια σειρά από γαστρονομικές απολαύσεις, αστειεύονται και συζητούν για τις δουλειές τους, τις σχέσεις τους και τελικά τις ίδιες τις ζωές τους...

Περισσότερα:

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ είναι ένα αυτοσχέδιο οδοιπορικό στη Βόρεια Αγγλία και φέρνει ξανά μαζί στην οθόνη τους κωμικούς Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον. Αν και η ιστορία είναι φανταστική, έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στις προσωπικότητες των δύο πρωταγωνιστών.

Συμμετοχή στο 51ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Πηγή κι ακόμα περισσότερα εδώ: www.myfilm.gr

"Πέρα από τη Λογική - Á Perdre la Raison" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, την Τετάρτη 23 Ιουλίου

Την ταινία "Πέρα από τη Λογική - Á Perdre la Raison" του Joachim Lafosse προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης την Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 9.00 και 11.00μμ. Η προβολή θα γίνει στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης "Μελίνα Μερκούρη" (Λεωφ. Ειρήνης 50).
 
Ολόκληρο το θερινό πρόγραμμα προβολών της Κ.Λ.Η. θα το δείτε εδώ. 

Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Λαφός
Πρωταγωνιστούν: Εμιλί Ντεκέν, Ταχάρ Ραχίμ, Νιλς Άρεστρουπ, Στεφάν Μπισό
.

Υπόθεση:

"Το τέλειο χτύπημα" στο Υπόστεγο την Κυριακή 27 Ιουλίου

Η ταινία "το τέλειο χτύπημα - the best offer" του Giuseppe Tornatore θα προβληθεί την Κυριακή 27 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στην αυλή του Υπόστεγου, 25ης Μαρτίου 38 στην Αργυρούπολη.

Το πρόγραμμα προβολών του Ιουλίου στο "Υπόστεγο" μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σκηνοθεσία: Τζιουζέπε Τορνατόρε
Πρωταγωνιστούν: Τζέφρι Ρας, Τζιμ Στάρτζες, Σίλβια Χοκς, Ντόναλντ Σάδερλαντ

Υπόθεση:

Ο Virgil Oldman (Geoffrey Rush) είναι ένας εξαιρετικός εκτιμητής, δημοπράτης και συλλέκτης έργων τέχνης. Εκκεντρικός, σνομπ και ανορθόδοξος δεν αφήνει περιθώριο σε κανέναν και ειδικά στο αντίθετο φύλο να τον πλησιάσει. Όταν η Claire (Sylvia Hoeks), μια κληρονόμος που πάσχει από αγοραφοβία, ζητάει τη βοήθεια του, ο Virgil θα αισθανθεί μια ακαταμάχητη έλξη για εκείνη. Το μυστήριο που καλύπτει την πελάτισσα του θα τον παρασύρει σε μια συγκλονιστική περιπέτεια που θα του αλλάξει τη ζωή.

Περισσότερα:

"Οι 12 άθλοι του Αστερίξ", από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης

Την τρίτη ταινία κινουμένων σχεδίων του Αστερίξ "οι 12 άθλοι του Αστερίξ" προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης το Σαββατόβραδο 26 Ιουλίου στις 9.00. Η προβολή θα γίνει στο Πάρκο της 129 ΠΥ (Δραγατσανίου και Πραξιτέλους, κοντά στο Praktiker) και η είσοδος είναι ελέυθερη.

Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών της ΚΙ.Λ.ΕΛ.ΑΡ. θα το δείτε εδώ.


Η τρίτη ταινία κινουμένων σχεδίων του Αστερίξ.
 
Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ο Ιούλιος Καίσαρας, μην μπορώντας να ανεχθεί άλλο τους ανυπότακτους Γαλάτες, τους προσκαλεί σε ένα στοίχημα: Να κάνουν 12 άθλους, όπως πολύ παλαιότερα έκανε ο ημίθεος Ηρακλής. Αν νικήσουν, ο Καίσαρας είναι έτοιμος να τους παραδοθεί. Αν όμως χάσουν, θα πρέπει να δηλώσουν υποταγή στην Ρώμη.


Η συνέχεια επί της οθόνης…

The Beatles & Yellow Submarine στο Πάρκο Ασυρμάτου ατον Άγιο Δημήτριο

Η ταινία "Yellow Submarine - 1968)" θα προβληθεί το Σάββατο 26 Ιουλίου στις 9.00μμ στο Πάρκο Ασυρμάτου, στον Άγιο Δημήτριο από την Ανοιχτή Συνέλευση για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου.

Το πρόγραμμα προβολών του Ιουλίου στον Ασύρματο μπορείτε να το δείτε εδώ.


"Σιωπηλός Γάμος" από τις ασύρματες προβολές

Η ταινία "Σιωπηλός Γάμος (Nunta muta - Silent Wedding, 2008)" θα προβληθεί την Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 9.00μμ στο Πάρκο Ασυρμάτου, στον Άγιο Δημήτριο από την Ανοιχτή Συνέλευση για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου.

Το πρόγραμμα προβολών του Ιουλίου στον Ασύρματο μπορείτε να το δείτε εδώ.
 
Σκηνοθεσία: Horatiu Malaele Πρωταγωνιστούν: Meda Andreea Victor, Alexandru Potocean, Valentin Teodosiu.
Λίγα λόγια για την ταινία:
 
Ρουμανία, 1953, σ’ ένα μικρό χωριό οι ελάχιστοι κάτοικοι, είναι αρκετοί ώστε να γεμίζουν την πλατεία του χωριού
και την εκκλησία, σε γάμους, κηδείες και βαπτίσεις! Ένα ζευγάρι ετοιμάζεται να παντρευτεί. Όλο το χωριό επί ποδός για τις προετοιμασίες για το μεγάλο γλέντι, στο οποίο φυσικά είναι όλοι καλεσμένοι. Ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά τους μια πομπή οχημάτων του Ρωσικού Στρατού που τους ανακοινώνει πως ο Στάλιν πέθανε.

"Άντρες με τα Όλα τους" στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας

Η ταινία του Peter Cattaneo "Άντρες με τα Όλα τους - The Full Monty" θα προβληθεί την Παρασκευή 25 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Σκηνοθεσία: Peter Cattaneo
Σενάριο: Simon Beaufoy
Ηθοποιοί: Robert Carlyle (Gaz), Mark Addy (David), William Snape (Nathan), Steve Huison (Lomper), Tom Wilkinson (Gerald)

Λίγα λόγια για την ταινία :


Ένας απολυμένος χαλυβεργάτης στο Sefield της Βόρειας Αγγλίας με οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που χασομεράει σε ένα τοπικό γραφείο ευρέσεως εργασίας πείθει πέντε ομοιοπαθούντες πως ο μόνος τρόπος για να κερδίζεις γρήγορο και εύκολο χρήμα είναι το στριπτίζ.

Έχοντας φτάσει στα έσχατα σημεία οικονομικής ένδειας κι εμπνεόμενοι από ένα ανάλογο θέαμα, έξι απολυμένοι εργάτες αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν την μιζέρια της ζωής τους παρουσιάζοντας ένα νούμερο ανδρικού στριπτήζ.

Προφήτης Ηλίας 2014, με τη ματιά της Ράνιας Κώτση


Η θέση : Προφήτης Ηλίας, Υμηττός πάνω από τη Γλυφάδα.
 

Η θέαση : ο ήλιος έχει βυθιστεί πίσω από το όρος Αιγάλεω, το ηλιοβασίλεμα ντύνει τον ουρανό και το Σαρωνικό με τα δικά του χρώματα, η Νότια Αθήνα κι ο Πειραιάς βουλιάζουν στου δειλινού τη θλίψη.

Τα συναισθήματα :
μια πόλη, μια χώρα, γονατισμένη στα γρανάζια των μνημονίων πασχίζει να περάσει την ατομική και συνάμα συλλογική μοναξιά της
μες στη δειλά αναδυόμενη νύχτα, ατενίζοντας μ' ελπίδα εκεί... στου Υμηττού τις κορφές την αναπόφευκτη Ανατολή.
 

Κι εκεί, ψηλά, ανήμερα τ΄ Αηλιά η αισιόδοξη ματιά της Ράνιας αιχμαλωτίζει αγκαλιάζοντας όλα αυτά μες στο φακό της.