Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

"Καπνός - smoke" στην "Ταράτσα" της Εργατικής Λέσχης Ν.Σμύρνης την Κυριακή 27 Ιουλίου

Η ταινία των Wayne Wang, Paul Auster "καπνός - smoke" είναι η τελευταία της περιόδου που προβάλλεται από την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης στην "Ταράτσα" (Ελ.Βενιζέλου 12 & Αιγαίου), την Κυριακή 27 Ιουλίου στις 9.00μμ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών στην "Ταράτσα" εδώ.


Σκηνοθεσία: Wayne Wang, Paul Auster
Σενάριο: Paul Auster
Πρωταγωνιστούν: Harvey Keitel (Auggie Wren), William Hurt (Paul Benjamin), Forest Whitaker (Cyrus Cole), Ashley Judd (Felicity), Jared Harris (Jimmy Rose)


Λίγα λόγια για την ταινία:

 
Σε ένα καπνοπωλείο του Μπρούκλιν συναντώνται διάφοροι εκκεντρικοί χαρακτήρες, που αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινωνίας της Νέας Υόρκης.

«Πως μπορεί να ζυγίσει κάποιος το βάρος του καπνού; Είναι κάπως σαν να προσπαθείς να ζυγίσεις το βάρος της ψυχής κάποιου». Γραμμένο από τον σπουδαίο νεοϋορκέζο συγγραφέα Paul Auster, το σενάριο του Καπνού, παρακολουθεί την καθημερινότητα
του Auggie (Harvey Keitel) και των πελατών του, στο καπνοπωλείο που ο πρώτος διατηρεί. Μια τοιχογραφία απλών ανθρώπων, με μικρά μυστικά και εκρήξεις, που αποκτούν δραματουργικά, μεγάλη σημασία. Μια ταινία πάνω στην απόλαυση και την «συνενοχή» του καπνίσματος που «γέννησε» μια συμπληρωματική, γυρισμένη αμέσως μετά, σε συν-σκηνοθεσία Wang και Auster, το "Λίγος Καπνός Ακόμα". Αυτή τη φορά, μέσα σε ένα μπλέξιμο της μυθοπλασίας και του ντοκιμαντέρ, βλέπουμε διασημότητες να περνάνε από το μαγαζί του Auggie (Jim Jarmusch, Lou Reed, Madonna…) και να αυτοσχεδιάζουν διαλόγους, πάντα πάνω στο κάπνισμα. Μια απολαυστική ταινία που στέκεται και αυτόνομα και για πολλούς καλύτερη από την πρώτη…

Πηγή: www.sevenart.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου