Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Στη Γλυφάδα το 16ο final-4 Κυπέλου Μπάσκετ Γυναικών, την Παρασκευή 13 Μαρτίου


Ο Ευ. Τσακαλώτος στο συνέδριο του Σιν Φειν: Δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε παρά μόνο τον ίδιο το φόβο

Θερμή υποδοχή με παρατεταμένα χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες είχε ο  αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, το Σάββατο στο συνέδριο του Σιν Φέιν, στο Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας, που πραγματοποιείται εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου στη χώρα.

Ο Ευ. Τσακαλώτος ανταπέδωσε το χειροκρότημα λέγοντας, ότι ΣΥΡΙΖΑ, Σιν Φέιν και Ποδέμος αλλάζουν την Ευρώπη. Ιδιαίτερη η στιγμή και στο κλείσιμο της τοποθέτησης του Ευ. Τσακαλώτου με τον Τζέρυ Άνταμς να στέκεται δίπλα του και να χειροκροτεί.

"Είναι τιμή μου που απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριό σας σήμερα. Οι λαοί μας έχουν πολλά κοινά. Μάλιστα, μη θεωρήσετε υπερβολικό ότι για τους περισσότερους Έλληνες οι Ιρλανδοί θεωρούνται… επίτιμα μέλη των χωρών του Νότου!


Δεχτείτε παρακαλώ τους εγκάρδιους χαιρετισμούς της πρώτης, εδώ και πολλά χρόνια, κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ευρώπη και του Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργού της Ελλάδας και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σακελλαρίδης: Πώς διαπραγματευόταν με τους πιστωτές ο Χαρδούβελης που εμπλέκεται σε υπόθεση φοροδιαφυγής;

Ερωτηματικά για την υπόθεση Χαρδούβελη από την κυβέρνηση, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη: Πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του
κ. Σαμαρά που επέβαλλε βαρύτατη φορολόγηση και υποτίθεται ότι πολεμούσε τη φοροδιαφυγή να εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση;

Πώς είναι δυνατόν κάποιος που εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές υπέρ του ελληνικού λαού;   Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γκίκα Χαρδούβελη σε σημερινή του συνέντευξη στο STAR σχετικά με τα ποσά που έβγαλε στο εξωτερικό, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε:

1. Ενώ ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι τα ποσά αυτά που μετέφερε στο εξωτερικό ήταν δηλωμένα, αυτό που προκύπτει από το έγγραφο είναι τα ποσά αυτά το 2012 που μεταφέρθηκαν ήταν αδήλωτα στον Πόθεν Έσχες, παρόλο που ήταν σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου! Αν ο κ. Χαρδούβελης τα δήλωσε το 2014, αυτό σημαίνει ότι δηλώθηκαν με δύο χρόνια καθυστέρηση!

«Φοβήθηκα, γι` αυτό έβγαλα τα λεφτά μου έξω»

Με τη φράση "φοβήθηκα το 2012 και έβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό" ο Γκίκας Χαρδούβελης επιχείρησε με σημερινές δηλώσεις του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά το σάλο που ξέσπασε από την αποκάλυψη ότι -ενώ ήταν πρωθυπουργικός σύμβουλος- έστειλε σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού 500.000 ευρώ, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Δε δίστασε, μάλιστα, να παραδεχθεί ότι "τα μετέφερε λίγα-λίγα μέσω διαδικτύου από το σπίτι του γιατί ήθελε να είναι σίγουρος ότι θα φθάσουν. Επανέλαβε, δε, ότι τα ποσά είναι δηλωμένα και φορολογημένα, ενώ υποστήριξε ότι δεν ενημερώθηκε θεσμικά για το θέμα που ανέκυψε με τα εμβάσματα που έστειλε στο εξωτερικό.

Σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει είπε «όχι» και για το αν είναι δυνατό να προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση ένας πρώην υπουργός, εκείνος σημείωσε πως τότε δεν κατείχε καμία ανάλογη θέση και έδρασε όπως θα δρούσε κάθε απλός πολίτης.

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας- Εκδήλωση της ΕΝΠΕ

Σε εκδήλωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με τίτλο «Η έμφυλη εμπειρία των γυναικών στην πολιτική», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου, μετείχε η Περιφερειάρχης
Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στην ομιλία της, η Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων:

  • Η παρουσία των γυναικών στο δημόσιο βίο, την πολιτική κοινωνία μπορεί να ιδωθεί υπό δύο πρίσματα. Το ποσοτικό και το ποιοτικό. Από «ποσοτικής» πλευράς λοιπόν, μπορούμε να διαπιστώσουμε μια κάποια βελτίωση του αριθμού των γυναικών που ασχολούνται με τα κοινά στη χώρα μας. (..) Αυτή η μικρή αύξηση της παρουσίας των γυναικών στην πολιτική κοινωνία, αποτελεί μία αναγκαστική, δηλαδή επιβεβλημένη εκ του νόμου, εξέλιξη, η οποία δεν συνιστά κάποιου είδους ανατροπή της κατεστημένης προσέγγισης των σχέσεων των φύλων.
  • Η ανάδειξη γυναικών σε θέσεις ευθύνης στην πολιτική κοινωνία συναρτάται με ευρύτερες, βαθύτερες και ουσιαστικότερες αλλαγές στο κοινωνικό σώμα. Αυτή η παρουσία δεν πρέπει να θεωρείται ούτε κάτι το ιδιαίτερο, ούτε κάτι το ξεχωριστό. Αλλά κάτι το αυτονόητο.

Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 08.03.2015

Τρεις γυναίκες στην εξουσία γκρεμίζουν ανδρικά κάστρα και προκαταλήψεις

Δυναμικές γυναικείες παρουσίες στον πολιτικό στίβο κερδίζουν τις εντυπώσεις σε… κάστρα που μέχρι πριν από μερικά χρόνια θεωρούνταν ανδρικά. Πρόκειται για γυναίκες που κατάφεραν να διακριθούν στα πολιτικά δρώμενα, να ξεπεράσουν στεγανά και να δοκιμαστούν σε θέσεις εξουσίας.


Η πολιτική έχει πλέον έντονο «άρωμα γυναίκας», αποδεικνύοντας πως οι αντιλήψεις αλλάζουν και… φρέσκες ιδέες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Αυτό δεν σημαίνει πως ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς ακόμα και οι πιο δυναμικές εκπρόσωποι του γυναικείου φύλου βρέθηκαν στην πορεία αντιμέτωπες με δυσκολίες, προκαταλήψεις και διακρίσεις.

Κέρδισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η σημερινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας αποτελεί μία αφορμή για να καταγραφεί η πρόοδος που έχει συντελεστεί αλλά κυρίως μία ευκαιρία να «φωτιστούν» τα εμπόδια που παραμένουν.

Ωστόσο, το γεγονός πως η επιτυχημένη πορεία των γυναικών στην πολιτική επιβραβεύεται με την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών, αφήνει σημαντικά περιθώρια αισιοδοξίας.

Να διαγράψουμε το χρέος της Γερμανίας...



Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 08.03.2015

Έρευνα MARC: Έντιμο συμβιβασμό και όχι ρήξη με την Ε.Ε. προτιμούν οι πολίτες

Ελαφρώς αυξημένη προτίμηση για έναν έντιμο συμβιβασμό έναντι της ρήξης με τους εταίρους δείχνουν οι ερωτώμενοι στην Πανελλαδική Πολιτική Ερευνα της Marc, το δεύτερο μέρος
της οποίας παρουσιάζει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σχολιάζει στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη τα αποτελέσματα του δεύτερου μέρους της έρευνας της MARC, ο δ/ντας σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας, Θωμάς Γεράκης (ακούστε εδώ).

Παράλληλα, το εκλογικό κοινό εμφανίζεται μοιρασμένο ως προς το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το επόμενο διάστημα, με το ποσοστό, όμως, που απαντά «ναι» να είναι αυξημένο κατά 7,8 μονάδες.

Τέλος, ιδιαίτερα υψηλής αποδοχής είναι τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Επεισόδια με φιλάθλους του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στην Καλλιθέα (video)

Επεισόδια με φιλάθλους του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ σημειώθηκαν στην Καλλιθέα.

Τα κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα.



Στα βυσσινί βάφτηκε το Κύπελλο Πειραιά 2015: η Προοδευτική επικράτησε στον τελικό 2-0 του Μοσχάτου

Ο τελικός διεξήχθη και φέτος στο «Γ. Καραϊσκάκης, το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Η Προοδευτική μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες με τον Κοσμά, αλλά το Μοσχάτο ισορρόπησε μετά το ημίωρο και απείλησε με τους Συρράκο και Ντονέ.
Στο 43’ όμως ο Κοσμάς έκανε τη σέντρα και ο Ζίζηλας με σουτ έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν έβρισκαν τους διαδρόμους για να απειλήσουν. Και στο 70’ ο Ζαφειράτος «σφράγισε» τη νίκη των «βυσσινί», γράφοντας το 2-0.


Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ηλίας Σπάθας.


ΜΟΣΧΑΤΟ:
 Μαχαίρας, Μουντοκαλάκης, Μπαμπούνης, Καρδάρας (46’ Σπηλιωτάκης), Ρωμανός, Παπαευθυμίου, Πλουσής, Γιαννακόπουλος, Δουληγέρης (61’ Αθανασόπουλος), Συρράκος, Ντονέ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μένιος, Ζαφειράτος, Μύρκος, Ζίζηλας (77’ Κολιούσης), Καράκαλος, Τερλελής, Ζελέκου, Νταφόπουλος, Φώσκολος (86’ Τσιάνος), Κοσμάς, Ραπτόπουλος (59’ Καρποντίνης)


Πηγή: my-mosxato.blogspot.com

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης: Κλείνουν το ΙΑΚ (πρώην ΠΙΚΠΑ) στα Σούρμενα;

Η συγχώνευση των δύο ΙΑΚ (Αργυρούπολης και Ελληνικού) που επεδίωκε το υπουργείο στο πλαίσιο των δαπανών για την Υγεία το 2013, αποτράπηκε με τη συμβολή της διοίκησης Χ.Κορτζίδη, των εργαζόμενων στο ΙΑΚ και των εξυπηρετούμενων, τονίζει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Καλεί τη νέα διοίκηση του Δήμου να μη συναινέσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ αναρωτιέται
ποιες ανάγκες πιέζουν για τη συζητούμενη μετακίνηση του ΙΑΚ Αργυρούπολης από το δημαρχείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα, σε κτήριο του δήμου επί της Σπετσών - μια θέση που δεν εξυπηρετεί ούτε τους κατοίκους της Αργυρούπολης.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
 
"Μια σημαντική υπηρεσία υγείας για τα παιδιά και τις γυναίκες υπάρχει κίνδυνος να κλείσει ύστερα από πολλά χρόνια λειτουργίας.

Η νέα αφίσα του ΕΟΤ...


Η καλημέρα από τον ΚΥΡ

«Ποιον θέλει συνομιλητή της η κ. Μέρκελ; Εμένα ή τη Μαρίν Λεπέν;»

Η Ευρώπη πρέπει να  σταματήσει τις πολιτικές λιτότητας, αλλιώς θα δει τα ακροδεξιά κόμματα να αυξάνουν τη δύναμή τους και να αποτελούν πραγματικό
κίνδυνο για τη δημοκρατία, υποστηρίζει ο επικεφαλής του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, προειδοποιώντας ότι ίσως σε ένα χρόνο μπορεί μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών να βρίσκεται και η Μαρίν Λεπέν.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Ιγκλέσιας υποστήριξε ότι η κούραση και η απόγνωση από τη λιτότητα έχει κάνει τους ψηφοφόρους σε όλη την Ευρώπη δεκτικούς στα ξενόφοβα μηνύματα μίσους της ακροδεξιάς, η οποία «παίζει» με την αίσθηση μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών ότι η Ε.Ε. τούς έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους.

Παρότι αυτά τα κόμματα δεν έχουν κάνει μεγάλες προόδους στην Ισπανία, όπου οι ψηφοφόροι στρέφονται αντίθετα σε αντικαπιταλιστικά κόμματα, όπως το Podemos, σε άλλες χώρες και κυρίως στη Γαλλία οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την εκτίμηση αυτή.

«Είναι πολύ σημαντικό να δεχθείτε το χέρι που σας τείνουμε εμείς, που είμαστε φιλοευρωπαίοι και υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη», είπε ο Ιγκλέσιας.

Ρ. Σβίγκου: «Η Ν.Δ. επιμένει να μιλά τη γλώσσα των δανειστών»

«Η ελληνική κοινωνία έχει πειστεί πως υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από αυτόν της ακραίας λιτότητας», τόνισε η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κα Ράνια Σβίγκου, στον Κώστα Σαββόπουλο και το κυριακάτικο Μαγκαζίνο του Κόκκινου.
 
«Το επόμενο τετράμηνο θα βρισκόμαστε σε μια διαρκή διαδικασία διαπραγμάτευσης, με στόχο ένα νέο συμβόλαιο με τους εταίρους. Αυτό δηλαδή που δεν κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση. Μια νέα συμφωνία που θα στηρίζει την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και θα καταστήσει βιώσιμο το χρέος», είπε στον Κώστα Σαββόπουλο η κα Σβίγκου.

Παρουσιάζοντας μάλιστα τις διεθνείς επαφές του Πρωθυπουργού το επόμενο διάστημα, τόνισε: «Όσοι επένδυαν στην καταστροφολογία, όσοι μίλαγαν για απομόνωση της Ελλάδας σε περίπτωση που ο Σύριζα συγκροτούσε κυβέρνηση, διαψεύδονται μέρα με τη μέρα».


«Από την άλλη, διαψεύδονται επίσης όσοι υποστήριζαν ότι η νέα κυβέρνηση θα έβαζε νερό στο κρασί της, θα υπέγραφε νέο μνημόνιο και δε θα προχωρούσε σε μέτρα ανακούφισης των ασθενέστερων».

40 δις ευρώ μας στοίχισε η ανεργία!

Παρουσίαση της έρευνας «Ανεργία και Εμβάθυνση της Κρίσης, 2008-2014» που πραγματοποίησε το Σπουδαστήριο Οικονομίας του ΕΜΠ για λογαριασμό
της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Η τεράστια αύξηση της ανεργίας των πρώην μισθωτών στην Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης (2008-2014) ευθύνεται για την απώλεια του 65% της συνολικής μείωσης του ΑΕΠ την περίοδο αυτή.

Και συγκεκριμένα, ο τετραπλασιασμός της ανεργίας των πρώην μισθωτών αφαίρεσε από την ελληνική οικονομία πάνω από 40 δισ. ευρώ, αλλά στέρησε και από το ΑΕΠ των βασικών εμπορικών εταίρων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδόν 12 δισ. ευρώ.

Αυτό είναι το βασικό εύρημα έρευνας που διενήργησε ο τομέας ΑΚΕΔ της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του ΕΜΠ, κατ' ανάθεση της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Οι επτά μεταρρυθμίσεις της Αθήνας για το Eurogroup

Νέα επιστολή με τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, απέστειλε το βράδυ της Πέμπτης στον Γερούν Ντάισελμπλουμ ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Στη νέα επιστολή περιέχονται επτά προτάσεις, αντί για έξι που περιελάμβανε η πρώτη. Η πρόσθετη μεταρρύθμιση αφορά στη ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών.

Όπως σημείωναν κυβερνητικοί κύκλοι, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει στην επιστολή ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, ώστε οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις να αποτελέσουν μια πρώτη δέσμη συμφωνίας εν όψει της ολοκλήρωσης της συμφωνίας τον Απρίλιο.

Ο μόνος τρομοκράτης...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 08.03.2015