Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Το πολυνομοσχέδιο λαβώνει την Αττική γη – Δελτίο Τύπου

Δήλωση της υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένας Δούρου, σχετικά με τη ρύθμιση για τα λατομεία που περιέχεται στο Πολυνομοσχέδιο:

«Στο καταστροφικό για την κοινωνία και την οικονομία Πολυνομοσχέδιο που έφερε
άρον – άρον προς έγκριση στη Βουλή η κυβέρνηση, περιέχεται και πρόβλεψη για κατάργηση των κατώτατων (και των ανώτατων) ορίων ενιαίας έκτασης λατομείων. Συγκεκριμένα στο σημείο 4, στη σελίδα 61, καταργείται το κατώτατο όριο, που σήμερα είναι τα 20 στρέμματα, με ορισμένες εξαιρέσεις. Με δεδομένο ότι κύριος των λατομικών ορυκτών είναι ο κύριος της γης, αυτή η κατάργηση του ορίου των 20 στρεμμάτων είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη εξόρυξη σε μικρά, ευκαιριακά λατομεία, μέσα σε ένα γενικευμένο πλαίσιο άναρχης εξορυκτικής δραστηριότητας για κερδοσκοπικούς σκοπούς. Βρισκόμαστε εδώ μπροστά σε άλλη μία σοβαρή απειλή για την Αττική γη, η οποία έχει ήδη πληγωθεί σοβαρά από εξορυκτικές δραστηριότητες σε Πεντέλη, Μαρκόπουλο, Σαλαμίνα και αλλού. Μια απειλή που μεγιστοποιείται σε συνδυασμό με την πρόσφατη απορρύθμιση που επιφέρει το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής 2014 – 2020, το οποίο πρόσφατα ψήφισαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η κυβέρνηση και η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας δημιουργούν έτσι τις προϋποθέσεις για να γίνει η Αττική γη βορά στις ορέξεις εξορυκτικών συμφερόντων.

Ρένα Δούρου : Η μόδα ξεπερνιέται, το στυλ ποτέ

Οι πολίτες δεν ξέρουν καν, ότι υπάρχει περιφέρεια

από την Γιάννα Παπαδάκου

H κα Ρένα Δούρου είναι σήμερα μόλις 39 χρόνων, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει περάσει απαρατήρητη από την πολιτική. Σίγουρα σήμερα δίνει τη μεγαλύτερη πολιτική της μάχη. Προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, παραιτήθηκε πρόσφατα από βουλευτής 
και ρίχτηκε για τα καλά στην προεκλογική μάχη για την περιφέρεια. Ο βασικός της αντίπαλος όπως όλα δείχνουν είναι ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός
Σήμερα μιλάει στο Fe mail για όλα... Για τα μεγάλα προβλήματα της Αττικής αλλά και για το στυλ την οδήγηση, το πολιτικό της όραμα αλλά και τα σκουπίδια, ακόμα και για ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.
Επιθετική σε κάποιες περιπτώσεις "σερφάρει" με την καθημερινότητά της, αλλά και την αλήθεια της όπως την βιώνει. Η συνέντευξη που μας παραχώρησε λίγες εβδομάδες πριν από τη μεγάλη μάχη έχει ως εξής: