Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες επιφυλάσσει η νέα χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της πρώτης εβδομάδας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ενώ στις αμέσως επόμενες μέρες θα έχουλε ολόκληρο το πρόγραμμα του Ιανουαρίου.

Η πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς ξεκινάει στο ΚΠΙΣΝ με μία πλούσια βεντάλια εκδηλώσεων που περιλαμβάνει από μαθήματα χορού, συναυλίες, εργαστήρια και κινηματογραφικές προβολές έως πρωτότυπες αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Πρεμιέρα για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων: «Δίκαιοι κανόνες για όλους και προστασία των ασθενέστερων»

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ) παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας,
Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Στέλλα Βρακά και ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης.

Με διασκέδαση και live πρόγραμμα υποδέχεται το νέο χρόνο η δημοτική κίνηση "Αλλάζουμε την Πόλη" της Μαρίας Ανδρούτσου



Πρωτοχρονιάτικο τροχαίο στο ύψος του Δημαρχείου Αγίου Δημητρίου - Φωτογραφίες

Πρωτοχρονιάτικο τροχαίο ατύχημα, αποτέλεσμα της ανεύθυνης οδήγησης, ευτυχώς χωρίς θύματα, έγινε το πρωί της Πρωτοχρονιάς επί της οδού Αγ. Δημητρίου, στο ύψος του Δημαρχείου.

Όχημα, του οποίου ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο πεζοδρόμιο και ξήλωσε πέντε προστατευτικά κολωνάκια και μία κολώνα του διακοσμητικού φωτισμού.

Η επόμενη μέρα μετά τον νόμο για τους ανασφάλιστους

Αλλάζει το τοπίο στα Κοινωνικά Ιατρεία - Φαρμακεία. Ο νόμος για τη δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που θεσμοθετήθηκε πέρισι έφερε νέα δεδομένα,
καθώς σε αρκετά Κοινωνικά Ιατρεία - Φαρμακεία διαπιστώνεται, ειδικά μετά το καλοκαίρι, αισθητή μείωση των επισκέψεων.

Οι αυτοοργανωμένες δομές, οργανική αντίσταση της κοινωνίας στην εξαθλίωση, βρίσκονται πλέον μπροστά στην πρόκληση να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους.

Ο τζιχαντισμός έχει ήδη κερδίσει...

Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο απλά ώστε με μια αλλαγή χρονιάς να άλλαζαν και τα πάντα. Και το γράφω αυτό γιατί πολλά αρνητικά ακούστηκαν για το 2016, λες και είναι τέσσερις αριθμοί στη σειρά που μας καταστρέφουν τη ζωή κι όχι εμείς οι ίδιοι.

Έφτανε, άλλωστε, η νέα τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έλαβε χώρα το 2017, για να αποδείξει με το καλημέρα ότι τα προβλήματα, από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα, δεν λύνονται με τις ευχές αλλά με την θετική δράση.

Μοσχάτο: «Απ’ τα Κόκκαλα Βγαλμένα» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 8.00μμ

Μετά τις γιορτές και την αλλαγή του έτους, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας ξαναρχίζει τις προβολές της με την ταινία «Απ’ τα Κόκκαλα Βγαλμένα», του Σωτήρη Γκορίτσα, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιώργου Δενδρινού.
 
Η προβολή θα γίνει, όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 8.00μμ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την ταινία.

Η ταινία «Δυο τρελοί παραγωγοί» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 8.00μμ

Η αμερικανική κωμωδία του Μελ Μπρουκς «Δυο τρελοί παραγωγοί - The Producers» (1968) θα προβληθεί την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.
 

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Όταν το χρήμα από τα πανηγύρια στην Πόλη μας ρέει: Το Ι.Κ.Α. οι παρκαδόροι και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης


Όταν το χρήμα από τα πανηγύρια στην Πόλη μας ρέει… πανηγύρια με λουλουδούδες… παρκαδόρους… γκαρσόνια για τα άγρια ποτά... κ.τ.λ. Είναι επόμενο το Ι.Κ.Α. να "οσμίζεται" παραβάσεις της νομοθεσίας…

Φυσικά σε μια εκδήλωση για τα παιδιά θα ήταν αδιανόητο να υπήρχαν παραβάσεις… γιατί μια εκδήλωση για τα παιδιά δεν είναι πανηγύρι…

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: 15-20 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δ. Καρέλλας, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωΐ.

Ανέφερε ότι έως τις 10 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των στελεχών του συνόλου των δήμων της χώρας και των ΚΕΠ. Είπε ότι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε μέσω Ίντερνετ, είτε μέσω ΚΕΠ, είτε μέσω δήμων.