Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο Μενούσης, ο Μπερμπίλης, κι ο Ρεσούλ αγάς

γράφει ο Θανάσης Καρτερός


Είδατε το κουαρτέτο των θεσμών στις φωτογραφίες; Απολαύσατε τις φάτσες, το ύφος και το ομοιόμορφο της στολής και των ανέκφραστων εκφράσεων που φορούν όταν προσέρχονται να βασανίσουν τους δικούς μας;


Είδατε πουθενά καμιά δήλωσή τους, καμιά συνέντευξη, καμιά αποκάλυψη, κανένα παράπονο στον πρωθυπουργό γιατί τους αδικούμε;

Ούτε η κυρία που την έχουν βαφτίσει οι ευφάνταστοι Δρακουλέσκου -Βελκουλέσκου λέγεται η ψυχρόαιμη- δεν παραπονέθηκε.

"Κάτω τα χέρια από τον Βαρουφάκη": Κείμενο υποστήριξης στον πρώην υπουργό από 1.000 πολίτες


Πάνω από 1.000 πολίτες από την Ελλάδα και χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής υπερασπίζονται τον Γιάνη Βαρουφάκη υπογράφοντας κείμενο υποστήριξης.


Όπως μάλιστα σημειώνει η Ελένη
Πορτάλιου, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Συγκέντρωσης Υπογραφών, οι υπογραφές εξακολουθούν να έρχονται.

Στο κείμενο υποστήριξης αναφέρεται ότι «ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να διωχθεί για την εκτέλεση του καθήκοντός του. Πρόκειται για καταφανή ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου και της άσκησης πολιτικής δράσης ή και κυβερνητικής πολιτικής από τον τότε αρμόδιο υπουργό πιθανότατα κατ' επιταγήν των δανειστών.

Δύο άρθρα που ετοίμασε η ομάδα επικοινωνίας του ΜΚΙΕ

Η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κα Μαρία Μενενάκου, ζήτησε από το Μητροπολητικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού δύο άρθρα για το περιοδικό του συλλόγου τους, τα οποία και δημοσιεύτηκαν στις 28 Ιουλίου (μπορείτε να το διαβάσετε ηλεκτρονικά εδώ).

Η Ομάδα Επικοινωνίας του ΜΚΙΕ τα ανέβασε και στην ιστοσελίδα του θεωρώντας ότι αξίζει να τα διαβάσετε κι εμείς σας τα παρουσιάζουμε:

«Οι ανισότητες στην υγεία τα χρόνια της λιτότητας» - από τον Χρήστο Σιδέρη, υπεύθυνο επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

«Οδοντιατρεία κοινωνικών ιατρείων: έκτακτη ανάγκη μπροστά στο κενό της πρωτοβάθμιας περίθαλψης της στοματικής υγείας» - από την Ναταλία Κακουλίδου, μέλος της ομάδας επικοινωνίας και υπεύθυνη του Παρατηρητηρίου Υγείας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Πηγή: www.mkiellinikou.org

Το ΜΚΙΕ θα είναι κλειστό από τις 9 μέχρι και τις 30 Αυγούστου.

Παρακαλούνται όλοι οι ασθενείς του Ιατρείου να προμηθευτούν την απαραίτητη ποσότητα φαρμάκων για να καλυφθούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Film Office στην Περιφέρεια Αττικής

Η επεξεργασία του ζητήματος των πρότυπων υποδομών ενόψει της δημιουργίας Film Office στην Περιφέρεια Αττικής ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με τον Υφυπουργό Επικρατείας
για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ.

Στόχος είναι η υλοποίηση διεθνών συνεργασιών μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών με κινηματογραφικές και οπτικοακουστικές παραγωγές, με δεδομένη τη ζήτηση από τη διεθνή αγορά της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η κυβέρνηση, διερευνώντας το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα οικονομικά κίνητρα και τα υπόλοιπα τεχνικά ζητήματα που τίθενται.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής, λειτουργώντας ως κόμβος ενημέρωσης, συντονισμού και διευκόλυνσης, στοχεύει στο να μετατραπεί σε βασικό πόλο έλξης μεγάλων παραγωγών με πολλαπλά οφέλη.

Την Κυριακή θα κάνουμε δημοψήφισμα...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Η Βούλα είπε "Όχι μουσική απέναντι από το Ασκληπιείο"

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βούλας για τη λειτουργία του καταστήματος Casablanca Bay, του γνωστού από παλιά Ειρηνικού.

Με πρόσφατη απόφασή τους (27 Ιουλίου), οι εκπρόσωποι της Βούλας αρνήθηκαν να χορηγήσουν στο κατάστημα άδεια για να εγκαταστήσει σύστημα αναπαραγωγής μουσικής στους εξωτερικούς χώρους, όπως είχε ζητήσει.

Ο Ειρηνικός βρίσκεται απέναντι από το νοσοκομείο Ασκληπιείο, ενώ γειτνιάζει και με το ΚΑΑΠ Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Περιφέρεια Αττικής: Μέχρι 26 Αυγούστου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων - ΤΕΒΑ

Παράταση μέχρι τις 26 Αυγούστου δόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο χρόνο υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, διανομή τροφίμων καθώς
και τη Βασική Υλική Συνδρομή. Στηρίζει επίσης Συνοδευτικά Μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των δικαιούχων.

Για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων απευθυνθείτε στον Δήμο σας, αφού δείτε το σχετικό άρθρο:

Οι θέσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β-Β-Β για τη νήσο Υδρούσα

Από την πρώτη συνάντησή μου ως επικεφαλής της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β-Β-Β με τη νέα δημοτική αρχή, διατυπώσαμε την πάγια θέση μας για την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος της νήσου Υδρούσα, αλλά και της θαλάσσιας ζώνης που την περικλείει. Σε αυτή την συνάντηση για την στήριξη της προσπάθειας αυτής καταθέσαμε και όσα στοιχεία είχαμε και την επεξεργασία τους.

Ο Δήμαρχος μας καθησύχασε, όπως και όλες τις άλλες φορές (και δημόσια), ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και δεν πρόκειται να προχωρήσουν οι επιχειρηματίες σε καμία κίνηση υλοποίησης του σχεδίου υποβάθμισης της νήσου. Όμως η πραγματικότητα απέδειξε αυτό που τόσους μήνες του επισημαίναμε.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος μία ακόμη κατασκευή τοποθετήθηκε στην νήσο και μάλλον θα αποτελέσει το φετινό τετελεσμένο το οποίο η Δημοτική αρχή θα αποδεχτεί.

Ανησυχώ μήπως αυτό είναι το τελευταίο μας καλοκαίρι...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 02.08.2015