Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ελληνικό-Αργυρούπολη : δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία


δωρεάν προληπτικός έλεγχος καρκίνου του παχέος εντέρου


Αρχιτεκτονική και ιστορική περιήγηση στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας


Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΤ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ


Δώδεκα χρόνια μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης οι οποίες κατάφεραν να σταματήσουν την κατασκευή του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (400/150 KW) στον Υμηττό, η ΔΕΗ επανέρχεται καταθέτοντας νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για ένα έργο το οποίο έχει ήδη κριθεί με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ως παράνομο.

Επισημαίνεται ότι για το θέμα του ΚΥΤ Αργυρούπολης έχει τοποθετηθεί αρνητικά το Δημοτικό Συμβούλιο μας:
  • με την απόφαση 114 της 4/5/2009 «Ενημέρωση για τα έργα της ΔΕΗ στην οδό Αργυρουπόλεως, αλλά και σε άλλες οδούς και συζήτηση για εξεύρεση λύσης και αντιμετώπισης του προβλήματος»
  • με την απόφαση 289 της 2/11/2011 «Ενημέρωση για την άσκηση ένδικου μέσου ακύρωσης του νέου ΠΔ 14/6/2011 (ΦΕΚ187Δ΄), σύμφωνα με την απόφαση της ΟΕ»
  • με την απόφαση 394 της 18/12/2013 «Συζήτηση και λήψη απόφασης για σημαντικά προβλήματα που απασχολούν το Δήμο: Αεροδρόμιο-ΚΥΤ-Μετρό-Απορρίμματα».
Μαζί με την αυτοδιοίκηση, σε εγρήγορση βρίσκονται και οι κάτοικοι που μέσω της «Συσπείρωσης πολιτών ενάντια στις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ Ηλιούπολης  Αργυρούπολης», καλούν σε συγκέντρωση την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, στις 11.00πμ στην είσοδο του ΚΥΤ.

Ελληνικό-Αργυρούπολη : Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΕΣ - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

H Κοινωνική Υπηρεσία και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και με τη βοήθεια των εξειδικευμένων επιστημόνων – διασωστών της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ διοργανώνουν ανοιχτή εκπαίδευση όλων των πολιτών όλων των ηλικιών στην ΚΑΡΠΑ το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 από 10:00 έως 14:00 στο Σπίτι της Γυμναστικής (Λ. Κύπρου, απέναντι από το Κολυμβητήριο).

Η εκπαίδευση των πολιτών αφορά τη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά.

Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.

Περίπου 10 Εθελοντές εξειδικευμένοι επιστήμονες-διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά, η δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα εργασίας και ο εξανθρωπισμός του Δημοσίου χώρου.
 
Η εκπαίδευση θεωρείται απαραίτητη γιατί η ζωή είναι σημαντική για όλους μας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ : ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ & ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

(Πρωτοβουλίας συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων).


Οι θέσεις μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων



· Αναδιοργανώνουμε και εκσυγχρονίζουμε την υπηρεσία καθαριότητας, με έμφαση στην ορθή διαχείριση και συντήρηση οχημάτων, κάδων, υλικών κλπ. Μειώνουμε τη σπατάλη σε καύσιμα, ανταλλακτικά των οχημάτων και του εξοπλισμού. Ελέγχουμε τις προμήθειες.

· Επιδιώκουμε τη συμμετοχή του πολίτη με στόχο τη διαλογή στην πηγή: στο σπίτι, στο κατάστημα, στο γραφείο, στη γειτονιά.

· Στοχεύουμε σε αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης που θα επιφέρει σημαντική μείωση του κόστους .

· Εφαρμόζουμε συλλογή και θρυμματισμό κλαδεμάτων κήπων και πάρκων σε δημοτική εγκατάσταση μειώνοντας έτσι σημαντικά τον όγκο τους.

· Αναβαθμίζουμε με κατάλληλο εξοπλισμό τη διαδικασία συγκέντρωσης ογκωδών αντικειμένων και ειδικών ανακυκλώσιμων απορριμμάτων (μπαταρίες, ελαστικά, παλιά έπιπλα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές). Λειτουργούμε δωρεάν πενταψήφιο αριθμό συνεννόησης για την περισυλλογή τους. Αξιοποιούμε το ψηφιακό σύστημα GIS.

· Καταρτίζουμε πρόγραμμα για τακτικό πλύσιμο κάδων, δρόμων και πλατειών.

· Εφαρμόζουμε αποκεντρωμένη διαχείριση προς όφελος της κοινωνίας και όχι των εργολάβων. Η πρόταση κυβέρνησης - εργολάβων για καύση σύμμεικτου αυξάνει το κόστος για τον πολίτη, επιβαρύνει το περιβάλλον και γι’ αυτό μας βρίσκει αντίθετους .

· Οι προτάσεις μας καθιστούν εφικτή τη μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 20% για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης

Διαβάστε αναλυτικά τις θέσεις της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στη ΓΛΥΦΑΔΑ εδώ.

Ενημέρωση -συζήτηση για τα αλλεργικά νοσήματα στο Α' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης


Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Eλληνικού-Αργυρούπολης και το Α Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Αλλεργιολογικό τμήμα του ΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» συνδιοοργανώνουν ενημερωτική ομιλία με θέμα «Τα Αλλεργικά Νοσήματα».

Οι Ομιλητές θα είναι οι Αλλεργιολόγοι Α.Συρίγου και ο Α.Σινιανιώτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Α ΚΑΠΗ Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27) την Τρίτη 1 Απριλίου 2014 στις 18:00 μμ και θα μπορέσουμε να ενημερωθούμε για τους συνήθεις τύπους αλλεργιών και τις αλλεργίες από τσιμπήματα εντόμων.





Ελληνικό : 28η διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες στις 5 Απριλίου

H Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αντίστασης (ΚΕΑ) σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, οργανώνει για 28η φορά διάθεση βασικών προϊόντων, προκειμένου να προμηθευτούν οι δοκιμαζόμενες οικογένειες της πόλης μας τα απαραίτητα για την συντήρησή τους τρόφιμα. Η διανομή, θα γίνει το Σάββατο 5 Aπριλίου 2014, κοντά στο πρώην Δημαρχείο Ελληνικού (25η οδός, πλατεία Αγίας Τριάδας Ελληνικού).
Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ και ειδικά του ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.
Η λίστα των προϊόντων που θα διατεθούν κατόπιν παραγγελιών, περιλαμβάνει: