Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Δεν το ξεχάσαμε, ούτε θα το ξεχάσουμε μέχρι να δοθούν επίσημες και πειστικές εξηγήσεις

η φωτο από την Τσούχτρα
Στις 25 Ιουνίου στο πάρκο της 129 στην συνοικία Αγία Παρασκευή στο Ελληνικό διοργανώθηκε ένα πανηγύρι. Ένα «Παραδοσιακό αντάμωμα»!!!

Διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής «Προόδος». Δηλαδή τα μέλη του κόλλησαν αφίσες σε όλη την Αττική!!! Χιλιάδες κόσμου την βραδιά εκείνη επισκέφτηκαν αυτή τη μικρή γειτονιά…

Ουίσκι που έρεε άφθονο εκείνη τη νύχτα… Λουλούδια - λουλουδοπόλεμος!!! Καταγγελίες κατοίκων για παρκαδόρους... Καταγγελίες μέχρι και από τα Σούρμενα για τη μουσική στη διαπασών μέχρι τις 6 το πρωί!!!

Μοσχάτο: Η ταινία "Στάσου Στο Ύψος Σου" στο Cine Κήπος, μέχρι την Τετάρτη 27 Ιουλίου

Οι προβολές γίνονται από Πέμπτη 21 Ιουλίου έως Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 23.00, Θερμοπυλών 49 & Κνωσσού, Πλ. Μεταμόρφωσης, Μοσχάτο.

Όλο το πρόγραμμα και online εισιτήρια εδώ: summercinemas.gr

Σκηνοθεσία: Λοράν Τιράρ
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Ντιζαρντέν, Βιρζινί Εφιρά, Σεντρίκ Καν, Στεφανί Παπανιάν, Σεντάρ Ντομπόι, Εντμόντ Φρανσί, Μανοέλ Γκαγιάρ, Μπρουνό Γκομιλά
Είδος: Κωμωδία, Αισθηματική, Κομεντί

Λίγα λόγια από το myfilm.gr:

Ταύρος: "Σε ρηχά νερά" και "Θα σε περιμένω, πάντα" στο Cine Νέα Μασκώτ, μέχρι την Τετάρτη 27 & Τρίτη 26 Ιουλίου

Με θρίλλερ, περιπέτεια, μυστήριο και πάθος, αλλά και με εξαιρετικούς πρωταγωνιστές συνεχίζονται οι θερινές προβολές στο Cine Νέα Μασκώτ, στο Πάρκο Ηρώων στον Ταύρο, είσοδος από τη Λ. Κωνσταντικουπόλεως 2.

Πρόκειται για τις ταινίες "Θα σε περιμένω, πάντα" και "Σε ρηχά νερά" που θα προβάλλονται μέχρι την Τετάρτη 27 Ιουλίου σε δύο προβολές ημερησίως, στις 9.00 και 11.00μμ αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα και εισιτήρια online εδώ: summercinemas.gr


Σε κρίσιμη κατάσταση η δημοτική αστυνομικός - Νοσηλεύεται στην εντατική στον Ευαγγελισμό


Σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του Ευαγγελισμού, νοσηλεύεται η δημοτική αστυνομικός του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το τροχαίο έγινε στη λεωφόρο Κύπρου & Τριπόλεως, έξω από το δημοτικό κολυμβητήριο.

Η δημοτική αστυνομικός, η οποία ήταν σε υπηρεσία, βρισκόταν πάνω στο πεζοδρόμιο όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω της! Σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων στην Τροχαία Ελληνικού, το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στο πεζοδρόμιο, ξηλώνοντας τα προστατευτικά κολωνάκια, έκανε κόντρες με ένα άλλο αυτοκίνητο, στο ανερχόμενο ρεύμα της λεωφόρου Κύπρου. Οι οδηγοί των δυο αυτοκινήτων κρατούνται στην τροχαία.

geitoniamou.gr


ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Ασύρματο! ΓιορτάΖΟΥΜΕ στον Ασύρματο!: Εκδήλωση την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 8.00μμ


Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, στις 8.00 το βράδυ, γίνεται η επίσημη ανακοίνωση της παραχώρησης του Ασυρμάτου στο λαό του Αγ. Δημητρίου,
παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σοβαρός τραυματισμός υπαλλήλου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε ώρα υπηρεσίας

Τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Τριπόλεως στην Αργυρούπολη, στο ύψος του κολυμβητηρίου. Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά μία δημοτική υπάλληλο που βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας.

Η τραυματισμένη δημοτική υπάλληλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βούλας.

Για τα αίτια του ατυχήματος, διενεργεί έρευνα η τροχαία.

sinergasia.gr

Το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και το κρυφτούλι του δημάρχου Αλίμου

Με αφορμή την απόρριψη από τη διοίκηση του κ. Κονδύλη του αιτήματος σύσσωμης της αντιπολίτευσης (πλην ΧΑ) για σύγκληση του
Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου με θέμα το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, οι επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης εξέδωσαν το παρακάτω δελτίο τύπου:

Το μέλλον του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού είναι το κορυφαίο ζήτημα που πρέπει ο Άλιμος να διαχειριστεί.

Συνεπείς στις ευθύνες μας απέναντι στους Αλιμιώτες και τις Αλιμιώτισσες, εμείς, οι Δημοτικές Παρατάξεις της μειοψηφίας, αναγνωρίζουμε την ανάγκη συζήτησης για το θέμα αυτό στο κυρίαρχο θεσμικό όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μοσχάτο: «Μάμμα Τόνι» στον Κήπο της Μεσοποταμίας, το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 9.00μμ

H ομάδα «πείρα(γ)μα» παρουσιάζει για πρώτη φορά τον αντιφασιστικό μονόλογο «Μάμμα Τόνι» στα ελληνικά, σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Αγγελικής Κασόλα, με την πραγματικά συγκλονιστική ερμηνεία της Ειρήνης Μελά. 

Η παράσταση θα ανέβει στο Μοσχάτο, Πλάτωνος 13, στον Κήπο της “Μεσοποταμίας”, το Σάββατο 23 Ιουλίου, στις 9.00μμ.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Πανσέληνος με τον Κώστα Φέρρη στη Γλυφάδα, απόψε στις 9.00

Το μουσικό και θεατρικό ταξίδι του Ιουλίου συνεχίζεται στη Γλυφάδα!

Απόψε στις 9.00, στην 3η Μαρίνα, ο Δήμος Γλυφάδας παρουσιάζει κάτω από το φως της πανσελήνου το «Καφέ Αμάν» του Κώστα Φέρρη, σε μουσική διεύθυνση της Θέσιας Παναγιώτου. Συμμετέχουν: Θεοδοσία Στίγκα, Γιώργος Κουτουλάκης, Μάνος Κουτσαγκελίδης κ.ά.

Το ρεπερτόριο του προγράμματος, περιλαμβάνει τραγούδια όλων των εποχών και όλων των ειδών, όπως παραδοσιακά, αστικά, λαϊκά, ρεμπέτικα, έντεχνα, σμυρναίικα, κ.λπ.

Γιορτές και πανηγύρια γι αυτά που χτίσανε... με τρεις φωτογραφίες

Γιορτές και πανηγύρια γι αυτά που "χτίσανε"...
Γι αυτά που χάσαμε... ούτε κουβέντα.

ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Ασύρματο: Η πρόταση της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου

Στις 15 Ιουνίου 2016, μετά από συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, έκλεισε η παραχώρηση του τελευταίου τμήματος -και ουσιαστικά ολόκληρου του χώρου του Ασυρμάτου- στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Δικαιώθηκε έτσι, ένας μεγάλος κύκλος προσπαθειών των κατοίκων και των Δημοτικών Αρχών, από τις αρχές της δεκαετίας του '80 και μετά, για να αποκτήσει η πόλη τους κοινόχρηστους χώρους και χώρους πράσινου που είχε ανάγκη.

Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει την ένταξη του χώρου σε ένα συνολικό και όχι αποσπασματικό, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, σχεδιασμό ανάπλασης, μέσα από μια στρατηγική που θα διαμορφωθεί από κοινού από τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και το λαό του Αγ. Δημητρίου, ο οποίος θα είναι και ο κατ' εξοχήν αποδέκτης του οφέλους που θα προκύψει.

Η σύσκεψη των φορέων στην ΕΣΗΕΑ για το Ελληνικό

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα κατά του ξεπουλήματος του Ελληνικού επανέλαβαν φορείς και συλλογικότητες στη σύσκεψη που
πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ τη Δευτέρα 18 Ιουλίου μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Από πλευράς της Επιτροπής ενημέρωσαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης, η Ελένη Πορτάλιου και ο Πάνος Τότσικας.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι πρώην υπουργοί Π. Λαφαζάνης και Δ. Στρατούλης, ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής, ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Π. Κωνσταντίνου και οι πρώην δήμαρχοι Γλυφάδας Κ. Κόκορης και Αλίμου Θ. Ορφανός.