Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Γιατί ανακινήθηκε τώρα το θέμα του Ελληνικού

του Μάνου Φραγκιουδάκη

Το δημοσίευμα της Καθημερινής, δημιούργησε το Σάββατο πανικό σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, καθώς σύμφωνα με όσα
αναφέρονται, η κυβέρνηση επιχειρεί να ακυρώσει την συμφωνία. Είναι όμως έτσι;

Η επιστολή της γενικής διεύθυνσης αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού, που είδε το φως της δημοσιότητας, στοχεύει όντως στo να κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος ένα μέρος της έκτασης που παραχωρείται.

Πρώτη φορά τόσα ψέμματα μαζεμένα... - Άρθρο-Παρέμβαση για τη μαρίνα της Καλλιθέας

του Μάνου Μεϊμαράκη

Η πρώτη φορά που η πολυδιαφημισμένη ως... «ναυταθλητική» μαρίνα της Καλλιθέας, έγινε ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, εξηγώντας μάλιστα και τους ιδιαίτερους λόγους... ήταν επί ημερών της διοίκησης Ασκούνη-Ψαλιδόπουλου.

Και συγκεκριμένα στις 8 Φεβρουαρίου του 2012, ημέρα κατά την οποία το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την απόφαση για τον ειδικό κανονισμό της μαρίνας προσθέτοντας ότι: όλοι, σκάφη και πρόσωπα που κυκλοφορούν στη μαρίνα οφείλουν να ακολουθούν τον νόμο που ισχύει για όλες τις μαρίνες της χώρας, δηλαδή για τον Γενικό Κανονισμό για τους Τουριστικούς Λιμένες.

Ας στείλει συνεργείο και νταλίκα ο αντιδήμαρχος να μαζέψει και αυτό το αίσχος (φωτογραφίες)

Φωτογραφία της Τετάρτης 10 Αυγούστου
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι σημερινές, όμως οι πρασινάδες με όλες τις αμαρτίες που ακολουθούν είναι πάνω από μια εβδομάδα στιβαγμένες στην οδό Ριζούντος 46 στο Ελληνικό.

Το ίδιο χάλι είχαμε αναδείξει και στην οδό Χαλδείας (δείτε εδώ), όπου τα κλαδέματα παρέμεναν στο πεζοδρόμιο, αλλά και στο οδόστρωμα, για περισσότερο από δυο εβδομάδες.

Δυο νέοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί ανοίγουν το φθινόπωρο στη Γλυφάδα

Πανδώρας & Θεμιστοκλέους
Δυο νέοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί ετοιμάζονται στη Γλυφάδα.

Ο πρώτος, στη συμβολή των οδών Πανδώρας και Θεμιστοκλέους, θα είναι έτοιμος το Σεπτέμβριο και ο δεύτερος, στην οδό Πύργου, θα παραδοθεί τον Οκτώβριο.

Οι νέοι παιδικοί σταθμοί κατασκευάζονται με χρήματα του δήμου και αναμένεται να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη Γλυφάδα.


Ο δήμαρχος κ. Παπανικολάου τονίζει ότι θα πραγματοποιήσει την προεκλογική του δέσμευση και κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού.

Αυτό είναι το ωρολόγιο πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου

Λεπτομέρειες για το ωράριο του ενιαίου τύπου ολοήμερου νηπιαγωγείου, που αποσκοπεί στην ισόρροπη και πολύπλευρη ανάπτυξη των νηπίων πρώτης και δεύτερης ηλικίας (4-6 ετών), δίνει
το υπουργείο Παιδείας.

Όπως τονίζει, “το ολοήμερο νηπιαγωγείο συμβάλλει αφενός στην πραγμάτωση των ουσιαστικών στόχων του Νηπιαγωγείου και αφετέρου αφουγκράζεται τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας. Η θεσμοθέτηση δε του ωρολογίου προγράμματος που επιφέρει ο ενιαίος τύπος ολοήμερου νηπιαγωγείου αναβαθμίζει τον παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα του Νηπιαγωγείου και διασφαλίζει για πρώτη φορά το πλαίσιο του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών”.

Παραιτήθηκε, αλλά θα... επιστρέψει!!!



Την παραίτησή της από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης υπέβαλε η κα Παρασκευή Σπυράκη της Ενωμένης Πόλης για λόγους υγείας.

Τη θέση της παραιτηθείσας κατέλαβε η κα Αμαλία Τζάκου-Αμπελουργού, ελεύθερη επαγγελματίας.

Όπως ανέφερε στην επιστολή παραίτησής της η κα Σπυράκη, όταν εκλείψουν οι λόγοι που δεν της επιτρέπουν να εκτελεί τα καθήκοντά της, θα... επιστρέψει.

Αποκλειστικό της Αυγής: Δεσμεύεται η περιουσία του Γιάννη Αλαφούζου

του Νίκου Παπαδημητρίου

Αιτία του μέτρου ήταν το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει καταρχάς ποσά λίγο πάνω από τα 50 εκατομμύρια ευρώ για τις χρήσεις από το 2000 ως το 2012.

Τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας
του Γιάννη Αλαφούζου διέταξε νωρίτερα σήμερα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.