Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Το πολιτιστικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης οργανώνει εκδήλωση με θέμα:
                          
          "Η Αριστερά ανάμεσα στο Έθνος και στο Διεθνισμό"

          Πώς στοχάστηκαν οι αριστεροί το έθνος;
             Εθνική ανεξαρτησία και Αριστερά: Η διαφορά της κοινωνικής από την Εθνική  χειραφέτηση.  
             Η επικαιρότητα της συζήτησης στην Ελλάδα σήμερα.
με ομιλητή τον Άλκη Ρήγο, πολιτικό επιστήμονα, ομότιμο καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέα.

 Τετάρτη 15 Γενάρη στις 7:30 μμ στην Πνευματική Εστία της Βούλας, Ζεφύρου 2
Πλατεία Βούλας

Χώρος Αλληλεγγύης και Δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ : ΛΑΣΠΗ ONLINE

Ο Χώρος Αλληλεγγύης και Δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ δημιουργήθηκε στην Αργυρούπολη πριν ένα περίπου χρόνο, από νέους κυρίως ανθρώπους, που νιώθουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί την επίθεση, που δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια. Η ύπαρξή μας ήδη ενοχλεί αυτούς που ευθύνονται για την κρίση.
 
Με δυσκολία συγκρατήσαμε τα γέλια μας όταν διαβάσαμε σε συγκεκριμένων συμφερόντων έντυπα ότι σχεδόν όλες (!) οι συλλογικότητες τις περιοχής μας που αντιστέκονται και λειτουργούν αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά και με οριζόντιες δομές χαρακτηρίζονται ως εν δυνάμει τρομοκρατικές οργανώσεις.

ενημέρωση-συζήτηση : Τι συμβαίνει με την Υγεία ;


Αλλάζει το κλίμα στον Φωστήρα

ο Τζάκι Ματάισεν
Τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τους νέους ποδοσφαιριστές έχει πλέον ο Τζάκι Ματάισεν.

Αλλάζει το κλίμα στον Φωστήρα μετά τη μεγάλη νίκη επί της Επισκοπής και οι άνθρωποι της ομάδας ευελπιστούν πως η συνέχεια θα είναι ανάλογη, αρχής γενομένης από τον προσεχή αγώνα του Μενιδίου, κόντρα στον Αχαρναϊκό.

Οι Κιτρινόμαυροι θα αγωνιστούν απέναντι στο ανανεωμένο συγκρότημα του Γιώργου Βαζάκα για το θετικό αποτέλεσμα, που θα τους διατηρήσει σταθερά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ ο Τζάκι Ματάισεν θα έχει περισσότερες επιλογές στη διάθεσή του.

Νίκη πρόκριση – στα ημιτελικά Κυπέλλου το Μοσχάτο

Χωρίς να εντυπωσιάσει η ΑΕ Μοσχάτου επικράτησε και στους «Ορυζόμυλους» της Ελλάδας Ποντίων με 2-1 και με δύο νίκες προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Πειραιά.

Πιο συγκεντρωμένοι στο πρώτο μέρος οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 25’ με τον Γκούφα, ενώ λίγο αργότερα (31’) είχαν δοκάρι με τον Τσάνη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου
οι Πόντιοι έφτασαν πολύ κοντά στο 1-1, αλλά ο εξαιρετικός Αθανασόπουλος απέκρουσε τετ α τετ του Κ. Αθανασιάδη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και ισοφάρισαν στο 65’ με πέναλτι του Κόκαλα, που κέρδισε ο ίδιος από τον Παπακαλοδούκα.

Aνακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας για τις χειμερινές εκπτώσεις

Την Δευτέρα , 13 Ιανουαρίου, ξεκινά και στην Γλυφάδα η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας καλεί τους Γλυφαδιώτες να στηρίξουν τα καταστήματα της περιοχής.
Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά στη Γλυφάδα την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα.

Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος επισημαίνει στους καταστηματάρχες τα εξής:
1. Η αναγραφή διπλή τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.


Η περίοδος των εκπτώσεων θα λήξει την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014.



Έκθεση εικαστικών στο Παλαιό Φάληρο


Εκθεση Εικαστικών του Βελισσάριου Χρυσάγη (γλυπτική) και της Φανής Ραγκούση (ζωγραφική) πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Π.Φαλήρου (Φλοίσβος) το τριήμερο 10 μέχρι 12 Ιανουαρίου.
 
Οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 10.00πμ - 9.00μμ και τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ.

στον Άλιμο «η ζωή είναι εν τάξει» για δυο παραστάσεις


«Η ζωή είναι εν τάξει;»
αναρωτιέται η θεατρική ομάδα «ΣΥΝΑΜΑ» στην παράσταση που θα παρουσιάσει το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, στις 8.00 το βράδυ, στη θεατρική σκηνή του Δήμου Αλίμου Κάρολος Κουν (Υψηλάντου και Θησείου).
 
Πρόκειται για μια σειρά από μονόπρακτα Ελλήνων συγγραφέων:

 Άνεργος – υστερία – κομμάτια – θρύψαλα – πάλη του Γιώργου Σκούρτη.
Εξορία του Παύλου Μάτεσι.
Απόσπασμα από το ποίημα «Αυτό το αστέρι είναι για όλους» του Τάσου Λειβαδίτη.
Απόσπασμα από το θεατρικό έργο «Ο γάμος της Αντιγόνης» της Κωνσταντίνας Βέργου.
και τέλος μια μαρτυρία για την αγάπη … θα θυμίσουν σε όλους την Ελλάδα του τότε … και του σήμερα … και θα βρουν στους ήρωες κοινά σημεία μιας γενιάς που θυμάται και της γενιάς που μαθαίνει.

το "κόκκινο" πάει θέατρο

Στη βραβευμένη μουσικοθεατρική ουτοπία της ομάδας πείρα(γ)μα "Πλούτος" του Αριστοφάνη.

Μια ειδική γιορτινή ΘΕΑΤΡΙΚΗ βραδιά για τους ακροατές του 105,5 Στο Κόκκινο με τη βραβευμένη παράσταση για τη σκηνοθεσία της Αγγελικής Κασόλα «Πλούτος» του Αριστοφάνη (θεατρικά βραβεία «Κάρολος Κουν 2012» - Ένωση Μουσικών και Θεατρικών Κριτικών).


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ 

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΕΑΤΡΟ. 
(Πειραιώς 206, Ταύρος).
 
Ένας «Πλούτος» όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!!!


ΧΟΡΗΓΟΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
Ένα ζωντανό θεατρικό πείραμα της δράσης της ομάδας πείρα(γ)μα «Θέατρο και Κοινωνία»... Η παράσταση συνεχίζει να ταξιδεύει μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης πορείας σε Αθήνα και επαρχία με το αίτημα για δημοκρατία, δικαιοσύνη και δίκαιη αναδιανομή του πλούτου ενώνοντας στον κωμικό της χορό, θεατές και σκηνή, ηθοποιούς και μη ηθοποιούς, δημιουργικούς ανθρώπους, συλλογικότητες και κοινότητες... Στην παράσταση αυτή για τους ακροατές του 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ οι ηθοποιοί της ομάδας πείρα(γ)μα βρίσκονται από κι επί σκηνής μαζί με ανθρώπους από διαφορετικά τμήματα της κοινωνίας μετά από ζημώσεις, θεατρικά εργαστήρια, κουβέντες και πειρά(γ)ματα λογιών λογιών. Ενδεικτικά στον κωμικό χορό συμμετέχουν εμβόλιμα, μέλη από τη συλλογικότητα «Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ», μέλη από τον πολιτιστικό σύλλογο Αμαρύνθου «Αμαρύσσω», φοιτητές, εκπαιδευτικοί, άνεργοι, συνταξιούχοι και μέλη από τα θεατρικά εργαστήρια δημιουργικού θεάτρου για μη ηθοποιούς της ομάδας πείρα(γ)μα...