Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

η "ελληνική ψυχή"

Ασφαλώς είναι τεράστια η επιτυχία της Ελλάδας των δέκα εκατομμυρίων να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας.
  
Η πρώτη σ' αυτό το μουντιάλ μεγάλη επιτυχία ήταν να μην χάσει από την Ιαπωνία, παρότι από το πρώτο ημίχρονο έπαιζε με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Κατσουράνη.

Συμπέρασμα : η ψυχή των δέκα μετράει περισσότερο από την ψυχή των έντεκα...
ίσως περισσότρερο κι από την ψυχή των 10 εκατομμυρίων.

Άλλωστε αυτό είναι αποδειγμένο και ιστορικά από τη μάχη των Θερμοπυλών.


Γι' αυτό και οι πολυμήχανοι Έλληνες που δεν πήγαν Βραζιλία, έφτιαξαν σελίδα στο φέισμπουκ που μάζευε λάικ για "να μην ξαναπαίξει ο Κατσουράνης στη εθνική".


Η επόμενη σελίδα θα ζητάει να παίζει η εθνική με εννιά παίχτες.
 

Κόστα Ρίκα: Η πιο πράσινη και ευτυχισμένη χώρα του κόσμου


Η Κόστα Ρίκα είναι μια μικρή αλλά πολύ όμορφη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Το όνομά της σημαίνει «Πλούσια Ακτή» και είναι μια από τις πιο πράσινες αλλά και πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου. Είναι ένας τροπικός παράδεισος, σχεδόν άγνωστος για τους Ευρωπαίους, με παρθένες εξωτικές παραλίες, εντυπωσιακά τροπικά δάση και πλούσια βιοποικιλότητα. Ο πληθυσμός της είναι περίπου 4,3 εκατομμύρια και οι κύριες δραστηριότητες είναι η γεωργία και ο τουρισμός. Βρίσκεται ανάμεσα στον Παναμά και τη Νικαράγκουα και βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό στα δυτικά και την Καραϊβική Θάλασσα στα ανατολικά. Πρωτεύουσά της είναι το Σαν Χοσέ.


Πέρα όμως από τη φυσική ομορφιά η χώρα έχει να επιδείξει μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα που την καθιστούν μοναδική και πρωτοπόρα.

Να ακολουθήσουμε τον δικαστικό κλάδο, από τον ΚΥΡ