Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Τσόντα της Δεξιάς

του Τάσου Παππά


Η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού σε παγκόσμιο επίπεδο δεν θα ήταν τόσο εύκολη χωρίς τη συνεργασία της σοσιαλδημοκρατίας. Η μετάλλαξή της βοήθησε τα μέγιστα.

Τα κόμματα που ήταν ταγμένα, με βάση τις ιδρυτικές αρχές τους, να υπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζόμενων τάξεων και να προστατεύουν τους μη έχοντες από την επιθετικότητα και την απληστία του μεγάλου κεφαλαίου, αλώθηκαν από συμβιβασμένες ιδεολογικά και πολιτικά ηγεσίες οι οποίες έριξαν νερό (με τους κουβάδες) στον μύλο του νεοφιλελευθερισμού.

Άγιος Δημήτριος: Συναυλία με τους Gadjo Dilo στην Πλατεία Αλ. Παναγούλη, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 9.00μμ


Θεατρική & χορευτική βραδιά του Συλλόγου Ιμβρίων Ν. Σμύρνης, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 8.30μμ

Η Επιτροπή Πολιτισμού & Επικοινωνίας του Συλλόγου Ιμβρίων και η θεατρική ομάδα «Φυγάδες», παρουσιάζουν την κωμωδία του Δημήτρη Δεμιρτζή «Μοντέρνα Νεολαία» σε σκηνοθεσία Νίκου Κοιλού, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 8.30μμ στο Άλσος Ν. Σμύρνης.

Παίρνουν μέρος: Γιώτα Μπρίγκου, Μαρία Μαυριανού, Μαρία Μπαλατλή, Μένη Τριανταφύλλου, Παναγιώτης Οκουμούσης, Σάββας Σταγιάς, Λίνα
Ζούμπου.

Σσσσσ.... ο δήμαρχος απαιτεί!!! Φαντάσου να μην απαιτούσε και να μην ήταν "η οδηγία ξεκάθαροι" (ναι... με "οι")!!!

Τι θυμηθήκαμε πάλι με αφορμή το κακό χάλι της πόλης μας...
κι αλήθεια τι έχουμε διαβάσει και τι έχουμε ακούσει
τα δυο τελευταία χρόνια
από τη δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης!!!

«Γεμίσανε τις άδειες σχολικές τσάντες» στη Γλυφάδα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες», που διοργανώθηκε από τον Δήμο Γλυφάδας, την Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας και τον Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας, με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών.

Η διάθεση προσφοράς και η αλληλεγγύη που επέδειξαν ιδιώτες, σύλλογοι, φορείς και επιχειρήσεις ήταν συγκινητική.

100plus στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Όπως φαίνεται η διοίκηση Κωνσταντάτου εισάγει διά της πλαγίας τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.
Πέρσι χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου οι παιδικοί σταθμοί ζήτησαν από τους γονείς να δώσουν 50 ευρώ
για τις ανάγκες των σταθμών. 

Φέτος με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δόθηκε στους γονείς μια μακροσκελής λίστα υλικών με είδη που πρέπει να αγοράζουν κάθε μήνα (!) αλλά και βιβλία και σεντόνια και κουβερτούλες.

Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην αλλαγή πορείας στην Ευρώπη

Η δημοφιλής βρετανική πλατφόρμα ενημέρωσης και πολιτικής ανάλυσης «Open Democracy» φιλοξενεί άρθρο του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στο άρθρο του ο Έλληνας ευρωβουλευτής επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «ο μ.ο. του δημόσιου χρέους επί του ΑΕΠ σε ΕΕ και Ευρωζώνη, έχει αυξηθεί δραματικά - από το 68.4% το 2004, στο 90.7% το 2015-, τη στιγμή που η Συνθήκη του Μάαστριχτ προβλέπει όριο 60%, μια πρόβλεψη που ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 είναι πρακτικά αδύνατο να τηρηθεί».